دیدن جای پای آرام و سرسبز بهار در دشتهای آذربایجان، حال و هوای رنگینتری به روزهای نوروز میدهد؛ به خصوص اگر این گشت و گذار بهاری را از تبریز تا روستای کندوان طی کنید.

آذرقلم: دیدن جای پای آرام و سرسبز بهار در دشتهای آذربایجان، حال و هوای رنگینتری به روزهای نوروز میدهد؛ به خصوص اگر این گشت و گذار بهاری را از تبریز تا روستای کندوان طی کنید.
به گزارش آذرقلم به نقل از فارس، کندوان به خانههای کله قندیاش مشهور است. خانههایی که در دامنهای از دامنههای کوه سهند در درهای با صفا و سرسبز واقع شده و آب معدنی سبک و شفابخش آن، باعث بهبودی بیماران کلیوی زیادی شده است. کمی تامل و جستجو کافی است تا در برنامه فشرده نوروزی جایی هم برای دیدن روستای کندوان باز کنید و پس از عبور از جاده هموار و پرتردد تبریز تا اسکو، به سمت کندوان بروید. اینجا روستای کندوان است، یکی از روستاهای شگفتآور ایران و از مهمترین مقصدهای گردشگری استان آذربایجانشرقی، جایی در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اسکو و ۶۲ کیلومتری شهر تبریز.
کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان است و نام خود را در کنار کاپادوکیه ترکیه و داکوتای آمریکا به رخ میکشد، اما آنچه این روستا را از دیگر همتایان خود متمایز کرده، حضور و زندگی مردمی است که با تمام مشکلات و سختیها، روستای اجدادیشان را ترک نکردهاند و هنوز و هر روز از سربالاییهای میان خانهها بالا میروند و برای تهیه مایحتاجشان سراشیبی روستا را بارها و بارها طی میکنند و در روزهای نوروزی، امکانات و مواد لازم پذیرایی نوروزی را هم بیش از پیش فراهم آوردهاند. میتوانید ساعتها در میان این خانههای کله قندی که مردم محلی به آنها کران میگویند بگردید و عکس بگیرید، برای نهار و چای به قهوهخانههای پایین دست روستا یا حاشیه رودخانه بروید و دست آخر شب را در یکی از این کله قندهای سنگی که برای مهمانان آماده شده بگذرانید.
بدون شک تا حالا در اتاقی با دیوارهای سنگی و در دل کوه نخوابیدهاید، در فضای سنگی که فرم خاص دیوارهایش حال و هوایی آمیخته از سادگی و تلاش را منتقل میکند.
اما برای رسیدن به روستایی در دل کوه، به خصوص در روزهای پرتردد نوروزی، بهتر است متکی به وسیله نقلیه شخصیتان باشید. فاصله تبریز ـ اسکو چیزی در حدود ۲۵ کیلومتر است و جاده دو بانده خوبی که با دهها پلاک راهنمایی به شما یاری میرساند. بعد از رسیدن به اسکو، باید سراغ «چای کنار» را بگیرید، بستر خالی رودخانهای که قدیمترها پر آب بوده اما از خشکسالیهای اخیر نتوانسته فرار کند.
از آخرین میدان حاشیه چای کنار اسکو تا کندوان حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارید و در مسیر از روستای «اسفنجان» باید رد شوید. این روستا محل بافت بهترین انواع قالیهای ابریشمی در کشور است، قالیهایی که به گفته اهالی مانندی در جهان ندارند.
از تبریز تا کندوان چیزی در حدود یک ساعت راه است، البته در شرایط عادی و بدون ترافیکهای سنگین و گره خورده. وقتی به کندوان رسیدید، خودرو خود را در محلی که به عنوان پارکینگ تعیین و محدودهبندی شده پارک کنید تا از ایجاد مزاحمت برای گردشگران دیگر و البته اهالی روستا جلوگیری نمایید. حالا روستایی به رنگ کوه در مقابل نگاه شما گسترده شده است، روستایی با خانههای کله قندی…
محلیها میگویند این کله قندیهای سنگی، شاید بقایای یکی از آتشفشانهای سهند باشند که روی هم جمع شده و بعد از صدها سال، قسمتهای نرمتر با باران شسته شده و قسمتهای سختتر به شکل کله قندهایی باقی مانده باشد. جنس این سنگها که نوعی سنگ آتشفشانی هستند میتواند این فرضیه را تایید کند. اما این سنگها هر چه باشند برای کندن و تبدیل شدن به محلی مناسب برای زندگی راهی طولانی را پشت سر گذاشتهاند.
***
دیدن پایین دست روستا با رودخانه جاری و چشمه آب معدنی مشهوری که تمام بیماران کلیوی اثرات بینظیر آن را میشناسند میتواند خستگی راه را از تنتان بیرون کند. بعد از آن می توانید وارد محوطه روستا شوید؛ هرچند برای بالا رفتن از کوچههای روستا که در دل کوه و رو به آسمان هستند، به توان و البته دقت و کفش راحت نیاز دارید. در این گشت و گذار میتوانید خانههایی سنگی با سه یا حتی چهار طبقه را هم ببینید؛ خانههایی که آخور و محل نگهداری حیوانات را در پایینترین طبقه و بخشهای مسکونی را بالای آن دارند و مجموعه کاملی برای یک زندگی روستایی محسوب میشوند.
عالیه خانوم یکی از اهالی روستاست که به همراه چند نفر دیگر، بخشهایی از کران خود را به فروشگاه صنایع دستی و سوغات تبدیل کرده تا گردشگران را دست پر روانه شهر و دیارشان کند، در فروشگاه خود انواع دست بافتهها مانند جوراب و کلاه و جاجیم، روسریهای کلاغه باتیک، زیور آلات محلی، خشکبار مشهور منطقه مانند گردو و برگه زردآلو و عسل محلی را به فروش گذاشته است.
دسترسی به شهرهای اطراف مانند اسکو، جلفا و تبریز راحت و سریع است اما اگر میخواهید شب را در روستایی سنگی بگذرانید دو راه عمده دارید؛ یکی اینکه به هتل لاله کندوان در ورودی روستا سری بزنید و شب را در اتاقهای غار مانند و بینظیر هتل با سونا و جکوزی لبریز از آب معدنی درمانگر کندوان بگذرانید و یا اینکه با راهنمایی اهالی به سراغ چند نفر از روستاییانی بروید که کرانهای خود را به مسافران کرایه میدهند.
اگر هتل را انتخاب میکنید، یادتان باشد باید قبل از سفر با دفتر هتل هماهنگ شوید و ضمن اطلاع از ویژگیهای هر اتاق هتل که منحصر به فرد نیز است، در مورد قیمت آن هم اطلاعاتی بگیرید. البته میدانید که تنها هتل سنگی کشور با امکانات وسیعی که در اختیار مسافران میگذارد ارزان نخواهد بود.
کرایههای نوروزی خانههای روستای کندوان چیزی بیشتر از یکصد هزار تومان برای هر شب اقامت است هرچند بیشتر این قیمتها ثابت نیست و بالا و پایین آن به توافق میان شما و صاحب خانه بستگی دارد.
***
کندوان، روستایی در دل کوه است که با خانههای کله قندی اش شناخته میشود؛ خانههایی که در دامنهای از دامنههای باشکوه و سر به فلک کشیده کوه سهند در درهای با صفا و سرسبز واقع شدهاند و همه ساله، میزبانی تعداد زیادی از هموطنان و گردشگران خارجی را برعهده دارند.
در این روستای شگفتانگیز میتوانید آب سبک و درمانگر دردهای کلیوی کندوان را بنوشید، عسل منحصر به فرد روستا را بچشید و با جیبهایی پر از خشکبار و بادام و گردو و کشمش از جاده زیبای روستا بگذرید.
دیدن خانههای بزرگ و کوچکی که به شکلی منحصر به فرد در دل کوه کنده شدهاند، هوس عکس گرفتن با این جاذبه جهانی را در دل هر بینندهای زنده میکند به ویژه اینکه بدانید با اجازه صاحبان خانهها میتوانید حتی داخل آنها را هم ببینید و عکسهای به یادگار بگیرید.
سفر به این روستای بهاری که در تمام طول سال هوایی خنک و دلپذیر دارد، همراه با تجربه لذت بردن از خوراکیها و تهیه پوشیدنیها و بردنیهای کمنظیر این روستا، خاطرهای دل انگیز در بهار طبیعت است.
……………………
فرینوش اکبرزاده
…………………..

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- صنعت گردشگری در آذربایجان شرقی نیازمند سرمایه گذاری سبز است
- طرحهای آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
- گذری بر تاریخ با سفر به ۳ کاروانسرای ثبت جهانی آذربایجانشرقی
- خاطرات حمید آرش آزاد،همه در خیابانها و من در بیمارستان؟
- برگزاری محفل انس با قرآن در ورزقان به همت شرکت مس سونگون آذربایجان
- ماجرای عشقبازی دختر شهید با پیراهن آقای فرمانده
- پایان وعده امروز و فردای بازسازی مقبره الشعرای تبریز در دولت سیزدهم
- آمارگیری از کارگاه های صنعتی آذربایجان شرقی آغاز شد
- خاطرات حمید آرش آزاد،بیمارستان و… 
- مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به دیدار نائب قهرمان تکواندوی آسیا رفت
- رونمایی از دستاوردهای جدید ایمنی و آتش نشانی تبریز در سال جاری
- آمادگی شهرداری برای احداث «پارک شهدا» به مناسبت برگزاری کنگره ۱۰ هزار شهید آذربایجانشرقی
- آماده تعامل دو سویه با اداره کل راه شهرسازی هستیم
- تبریز در حوزه تفریحات مشکل دارد
- گذری بر خاطرات ۲۵۷ روزه زینب دفاع مقدس/شیرزنانی که مردانه جنگیدند
- آغوش گرم دولت سیزدهم برای ساکنان فراموش شده باباباغی
- خاطرات حمید آرش آزاد،شاه هم به تبریز آمد
- بازگشت تهاتر مالیاتی به بودجه کشور
- خاطرات حمید آرش آزاد،در دانشگاه و مدرسه
- تلاش همزمان احیا و مقابله با عواقب زیست محیطی خشکی دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی
- افزایش ۸۰ درصدی خرید گندم مازاد کشاورزان در آذربایجان شرقی
- دولت سیزدهم دیپلماسی گردشگری را رونق بخشید
- بولبولو قارغا ردّ ائدهرکن…!؟
- خاطرات حمید آرش آزاد،آموزگار به تبریز آمد
- قزاقها و ازبکها هم مشتریان جدید تراکتورهای ایرانی می شوند
- جلوگیری از برداشت غیرمجاز ۱۶.۳ میلیون مترمکعب از منابع آبی آذربایجان شرقی
- استاندار آذربایجانشرقی: نمایشگاه کتاب تبریز در سطح عالی برگزار شود
- شناسایی ۵۰ طرح بزرگ در بخش صنعت و معدن آذربایجان شرقی برای تکمیل زنجیره ارزش
- مرکز آموزش جوارکارگاهی تراکتورسازی تاثیرات کشوری و حتی بین المللی دارد
- طرح پویش مهر به جای پرسش مهر /دانشآموزان از نگاه خود راوی پیشرفتهای کشور باشند