سازمان جهانی بهداشت (WHO) «سلامت موادغذایی» را به عنوان موضوع اصلی روز جهانی سلامت در هفتم ماه آوریل امسال (۲۰۱۵) برگزید.
همچنین امسال شعار «از مزرعه تا بشقاب: سلامت غذا را تامین کنیم» برای این روز انتخاب شده است.
کارشناسان سلامت در گزارش جدیدی به همین مناسبت تاکید کردهاند که فقدان سیاستهای دولتی در مورد سلامت مواد خوراکی و آب موجب مرگ ۲٫۲ میلیون نفر از مردم جهان در سال میشود. کارشناسان حوزه سلامت بر این باورند که استفاده از حشرهکشها و انواع کودها در ۵۰ سال گذشته نزدیک به ۱۷۰ برابر رشد داشته است. پیامد این وضعیت و وجود باقیماندههای این مواد شیمیایی موجب مسموم شدن مواد خوراکی و آلوده شدن محیط زیست و اکثر اکوسیستمها میشود.
کارشناسان هشدار میدهند: استفاده از این مواد شیمیایی به طور فزایندهای افزایش یافته که میتواند تاثیرات منفیِ کوتاه مدت و بلند مدت روی سلامت بدن داشته باشد. به کار بردن میزان زیادی از این حشرهکشها و کودها در فرآیند رشد زنجیرههای غذایی به بروز بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده به ترکیبات شیمیایی منجر میشود.
به اعتقاد کارشناسان مقابله با این مشکل ضرورت دارد چرا که ترکیبهای سمی همچون حشرهکشها، فلزات سنگین و سموم قارچی یا باکتریایی در فرآیند تولید، ذخیره و حمل و نقل مواد غذایی، آنها را آلوده میکند.
ناسالم بودن مواد غذایی هر سال جان ۷۰۰ هزار کودک را در جنوب شرق آسیا میگیرد و همچنین در صورتی که مواد غذایی فاقد هر گونه باکتری، ویروس، انگل و مواد شیمیایی باشند، مواد افزودنی موجب بروز بیش از ۲۰۰ نوع بیماری از اسهال گرفته تا سرطان میشوند.
در عین حال فقدان نظارتهای دولتی در تولید مواد خوراکی تقلبی موضوع حائز اهمیتی است که به خطر مسمومیت غذایی بسیاری از مردم دنیا دامن میزند.
جدا از تاکید بر نقش دولتها در تضمین سلامت مواد غذایی لازم است سازمانهای غیردولتی اقداماتی در جهت آگاهسازی مردم انجام دهند.
با توجه به اهمیت سلامت غذا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز سلامت موادغذایی را به عنوان موضوع اصلی روز جهانی سلامت در هفتم ماه آوریل امسال انتخاب کرد.
«پونام کتراپال» مدیر بخش آسیای جنوب شرق سازمان جهانی بهداشت گفت: سلامت مواد غذایی یکی از حوزههای کلیدی و محوری در مقررات بینالمللی بهداشت به حساب میآید که شامل تمامی نگرانیهای بین المللی در بخش سلامت عمومی میشود و یکی از آنها مسمومیت غذایی و شیوع بیماریهای ناشی از مواد غذایی ناسالم است.
به گزارش خلیج تایمز، «سوراب آرورا» از کارشناسان دارویی نیز در این باره میگوید که در سال ۲۰۱۴ میلادی، ۳۰۶ مورد شیوع بیماری ناشی از مسمومیت غذایی گزارش شده است.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد