مسعود پزشکیان روز شنبه در نشست عمومی انجمن اسلامی دانشگاه تبریز با عنوان ‘ایران پسا تحریم’ با اشاره به نبود احزاب در کشور گفت: اصلاحات و اصول گرایی حزب نیستند و درست شدن مجلس نیز در گروی ورود افرادی با اهداف و برنامه های مشخص است تا کشور نیز درست شود.
وی، ادامه داد: نبود احزاب و جمع نشدن همفکران انتخاباتی در کنار هم مشکلی است که امروز به شدت احساس می شود، زیرا که با روند موجود برخی با پول ، رابطه و زد و بند وارد مجلس می شوند و مجلس غیر کارشناسی شکل می گیرد.
پزشکیان با اشاره به روند بررسی برجام در کمیسیون مربوطه گفت: قرار در این کمیسیون محاکمه نبود اما در مسیری که طی شد بجای بررسی، محاکمه صورت گرفت و حقیقت این بود که بررسی ها بی طرفانه نبود .
وی با تاکید بر ضرورت دوراندیشی در تصمیم های حساس کشوری گفت: با دعوا، تهدید و تهمت نمی توان کاری از پیش برد و نباید با دنیا دعوا کنیم.
پزشکیان یادآور شد: در عرصه بین المللی باید با منطق و علم گفت و گو کرد؛ اگر می خواهیم در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشیبم باید قادر به تولید باشیم و با مصرف کننده صرف بودن نمی توان در دنیا حرفی زد زیرا که زبان دنبا زبان گفت و گو و معامله است و ما مجبور هستیم در برابر دادن سهمی، سهم دیگری دریافت کنیم.
وی با انتقاد از کاغذ پاره خواندن قطعنامه ها در دولت گذشته گفت: برخورد های ناصحیح و سخنان نسنجیده در خصوص قطعنامه ها پدر ملت را در آورده است.
وی صبغه تهدیدات دشمنان را طولانی مدت دانست و ادامه داد: آغاز تهدیدات دشمنان ۱۳۵۸بود و بعد از آن آمریکا سعی کرد در این مسیر کشورهای اروپایی را نیز با خود همراه کند و در این بین سازمان ملل را نیز همراه خود کرد تا با اعمال قطعنامه های مختلف کشورمان را تحت فشار قرار دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به متضرر شدن کشور از قطعنامه هایی که در طول سال های گذشته علیه ایران صادر شد، گفت: با روند موجود هر روز کشور ما از محل این تحریم ها متضرر است و می توان به جرات گفت که نظام به این جمع بندی رسیده است که مسیر گفت و گو و عملیاتی کردن برجام ضرورتی انکار ناپذیر است.
پزشکیان، افزود: عده ای زمانی که قطعنامه ها صادر می شد، خوابشان برده بود و امروز می خواستند بند به بند برجام را مورد بررسی قرار دهند در حالی که وظیفه نمایندگان مجلس سیاستگذاری و نه بررسی جزئیات است، زیرا که کار کارشناسی را باید به اهل فن سپرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید داشته های علمی کشورمان در خصوص انرژی هسته ای را دستکم بگیریم گفت: توان و علم دانشمندان کشور ما باعث شده است که کشورهای مقابل ما به ما احترام بگذارند،زیرا که آنها تصور نمی کردند ما بتوانیم به این دانش دست یابیم و امروز وظیفه ما است تا از بستر به وجود آمده بهترین استفاده را بکنیم.
وی ادامه داد: اگر دنیا غنی سازی ما را قبول نمی کرد بر اساس شواهد علمی سخن می گفت، آن ها می گفتند غنی سازی برای تعداد کم اورانیوم توجیه علمی ندارد و برای همین بود که تصور می کردند ایران به دنبال سلاح هسته ای است؛ این یک طرف قضیه بود اما از طرف دیگر هم، طرف مقابل نمی خواهد ما مستقل شویم و از همان ابتدا می خواست ما را وابسته بکند.
پزشکیان، با اشاره به اتفاقات روز بررسی رای گیری در خصوص برجام گفت: توهین هر طرف غلط است زیرا که گفت و گو نیازمند منطق است و دلیل اینکه از کمیسیون برجام خارج شدم این بود که این کمیسیون از مسیر کارشناسی خارج شده بود و جهت دار و سو گیرانه برخورد می کرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اینکه گفته شود به روی دکتر صالحی بتن می ریزیم رفتاری غیر منطقی است و آن روز حتی پیامک های ناخوشایندی به نمایندگان ارسال می شد و من نیز در جواب یکی از نمایندگان مجلس گفتم که اگر جرات دارید از اینجا به جنگ آمریکا نروید بلکه جلوی کشورهایی که در منابع نفتی مشترک هر روز به ما ضرر می زنند، بایستید.
وی، با تاکید بر ضرورت رعایت انصاف و حق در عمل گفت: باید حق را بشناسیم و بدانیم که حق مستقل از من و شما است؛ اینکه در کشور عده ای، عده دیگر را خائن خطاب می کنند، درست نیست و برای رسیدن به وحدت در کشور قدم اول این است که حرف زدن با یکدیگر را یاد بگیریم و همدیگر را متهم نکنیم.
وی با اشاره به شاخص های اصلی توسعه اجتماعی کشورها گفت: رسیدن به توانمندی اجتماعی، توانمندی فردی و توانمندی ساختاری و اداری سه شاخص اصلی توسعه یافتگی است و جوامع برای حفظ پویایی و رسیدن به اهداف خود باید اهداتف و مسیر خود را به روشنی مشخص کند .
وی تک روی را مشکل اصلی کشور دانست و ادامه داد: وقتی اهداف روشن و مشخصی برای طی مسیر وجود نداشته باشد نتیجه ای جز تک روی نخواهد داشت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مسئولیت دولت و مسئولان امر در خصوص روند پسا تحریم گفت: این تصور نباید ایجاد شود که ما اکنون برجام را تصویب کردیم و توافق حاصل شد، پس درهای کشور را باز کنیم تا سرمایه گذاران خارجی جنس های خود را وارد کشور کنند،
بلکه باید روی پای خود بایستیم، خودمان چرخ های تولید را راه بیندازیم و بر توان داخلی تکیه کنیم.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد
- پزشکیان: عزم دولت چهاردهم برای اصلاح سیستم آموزشی کشور جدی است
- گردشگری آذربایجانشرقی نیازمند رشد سالانه هفت درصدی مراکز اقامتی است
- وزیر راه: ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن به تسهیلات بانکی وصل میشوند
- ارزش صادرات از گمرک جلفا ۴۹ درصد افزایش یافت
- ۱۹ هزار کشاورز از تسهیلات بانک کشاورزی آذربایجان شرقی بهرهمند شدند
- احتمال برگزاری انتخابات شوراها به صورت استانی و در ۳۵ روز
- کارگران حداقل بگیر در گرداب افزایش حقوق ۳۰ درصدی برای دولتیهای کف بگیر؟
- عملکرد وزارت امور اقتصاد قابل دفاع نیست
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود