انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ حامل پیامهای مهمی است که توجه به آنها، چشمانداز روشنی از توسعه و پیشرفت شهر را با محوریت گردشگری ترسیم خواهد کرد .
نخست این که کسب این عنوان ارزشمند، ثمره شیرین اصل همدلی و همزبانی بین بخش های مختلف برنامهریزی، نظارت و اجرا در شهر تبریز است. موفقیت گردشگری تبریز نشان داد که این اصل، در صورت بروز و ظهور عملی، میتواند ضامن دستاوردهای مهم و تحولآفرین شود.
باید دید چه عواملی منجر شده تا آوازه بالندگی و پیشرفت پرشتاب شهرمان، اینچنین به مرزهای دور دست برسد و متخصصان گردشگری جهان را به تحسین جایگاه تبریز وادارد؟
در دو سال گذشته، توسعه دیپلماسی شهری، از ابعاد محوری مدیریت شهردار محترم بودهاست. تبادل اعزام هیئتهای کارشناسی، فرهنگی و هنری، مورد توجه تبریز و شهرهای مهم و توسعهیافته آسیایی، اروپایی و حتی آفریقایی قرار گرفته است. این مراودات قطعاً در حوزههای عمرانی، اقتصادی و سرمایهگذاری نقش موثری دارد. در این میان، حضور رسانهای و ارتباطی ادارهکل روابطعمومی و بینالملل شهرداری از بخشهای محتوایی این ارتباطات است. تعامل سازنده و مستمر با شبکههای معتبر خارجی و برونمرزی از قبیل هیسپانتیوی، المیادین، العالم و شبکه سحر بخشی از این اهتمام رسانهای است که موجب شده برنامههای مرتبط با تبریز به صورت هفتگی و به تناوب، در کشوهای مختلف، پخش شود. شرکت در نمایشگاههای فرهنگی و هنری، چاپ و توزیع آثار نفیس و مکتوب با محتوای معرفی تبریز و به زبانهای زنده جهان، تولید پوسترهای زیبا از جذابیتهای چشمنواز شهر تبریز و پخش آثار مستند از ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی تبریز، بخش دیگری از اقدامات و برنامههای معرفی تبریز در جایگاه بینالمللی است.
امروز مدیریت شهری تبریز، با ایمان به این اصل که توسعه شهر بدون توجه به حوزههای فکری و فرهنگی، راه به جایی نخواهد برد، در کنار هزینههای عمرانی و خدماتی، به طور جدی وارد حوزههای تخصصی فرهنگی و علمی شده است. انتخاب تبریز به عنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام و همچنین شهر جهانی فرش را میتوان از نتایج مهم توجه شهرداری به سرمایههای هنری و فرهنگی شهر تبریز دانست. سرمایهای که در ماههای اخیر، پشتیبان جایگاه تبریز در خصوص ریاست اطلس شهرهای اسلامی بوده و امروز، به نقطه دیگری از اثرگذاری خود رسیده است. توفیق ارزشمند تبریز در حوزه گردشگری جهانی، و همتراز شدن این شهر با کلانشهرهای بزرگ و توسعهیافته جهان اسلام، دستاورد مهمی است، اما باید اذعان داشته باشیم که تاثیرگذاری این اتفاق مهم، نیازمند استمرار و ممارست است. هنرمندان و قشر فرهیخته این شهر، با عرق و تعصب خاص خود می توانند فرآیند تبیین جایگاه بینالمللی شهر تبریز را سرعت ببخشد. همگرایی دستگاههای مختلف فرهنگی و اجتماعی و هدفمندسازی جشنوارهها و همایشها در این امر سهیم است. میزبانی هفتههای فرهنگی شهرهای جهان و اجرای برنامههای مشترک با محوریت فرهنگ بومی و دینی، از ماموریتهای مهم فرهنگی در حمایت از دستاورد بینالمللی شهر تبریز به شمار میرود.
امروز اصل همدلی و همزبانی، علاوه بر سطوح مختلف مدیریت شهری و استانی، در عرصه رسانهای این شهر نیز تجلی یافته است .
تمهیدات شهرداری تبریز در قالب برنامهوبودجه هر سال، با در نظر داشتن نیازسنجیهایی صورت میگیرد که بخش مهمی از آنها، ریشه در انتقادات و ایدههای رسانهای دارد. طبیعی است که مجموعه پویا و متنوعی چون شهرداری که فعالیتاش، ذاتاً توقفناپذیر است، ممکن است بستر انتقاداتی نیز باشد، اما آنچه امروز در ارتباط با فضای رسانهای این شهر بارز است، از عزم مشترک اصحاب رسانه و مطبوعات با نظام مدیریت شهری، برای تعالی و توسعه این شهر حکایت دارد.
انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی را به عموم فعالان فرهنگ، رسانهای و ارتباطی و همچنین شهروندان عزیزمان تبریک میگویم. امید آنکه که مجموعه برنامههای عمرانی، فرهنگی و رسانهای مدیریت شهری تا سال ۲۰۱۸، به نقطه احیای گذشته پرافتخار «فیروزه جهان اسلام» منجر شود.
– – – – – – – – – – – – –
* میراعتماد اعتمادی
مدیرکل روابط عمومی و بین الملل شهرداری تبریز

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- در شرایط تحریمی یکی از نیازهای راهبردی کشور در تراکتورسازی تولید و تامین می شود
- کاهش ۵۲ درصدی بارشها در آذربایجان٬شرقی
- کارگران امسال چقدر عیدی میگیرند؟
- بابا باغی؛ خانه ای که دیگر سیاه نیست
- خاطرات حمید آرش آزاد،ترجمهی کتاب از ترکی به فارسی
- قیش گلدی…شعر طنز حمید آرش آزاد
- روند مرمتی خانه تاریخی کلکته چی، سرعت می گیرد
- جمع آوری و زندهگیری سگهای بلاصاحب از معابر شهرداری منطقه ۸
- بررسی و اولویت بندی تملکات املاک منطقه ۸ در سال جاری
- برگزاری جلسه شرح مثنوی معنوی در فرهنگسرای شمس تبریزی
- برگزاری کارگاه آموزشی فن بیان در فرهنگسرای شمس تبریزی
- دیدار شهردار منطقه ۸ تبریز با خانواده معزز شهید صمد فاتح نژاد
- برگزاری مسابقات تنیس روی میز معلولین به میزبانی شهرداری منطقه ۸ تبریز
- نصب المان ویژه ایام فاطمیه در میدان شهدا
- دیدار شهردار منطقه ۸ تبریز با خانواده معزز شهید میکائیل دهقان
- ورود معضل سد معبر خودرویی تبریز به ابعاد استانی و ضرب و شتم ماموران شهرداری
- تردد روزانه ۳۰۰ دستگاه کامیون کشنده بین ایران و نخجوان
- خاک منبع حیاتی تامین غذا در معرض تهدید جدی
- خاطرات حمید آرش آزاد،دکتر داروسازی در هتل؟
- لکه کیری آسفالت در کوچه آقا علی و مهران خیابان ۱۷ شهریور
- برگزاری کلاس جواهر دوزی در فرهنگسرای تربیت
- اجرای برنامه های متنوع فرهنگی به مناسبت شب یلدا
- صدور ۸۱۳ فقره گواهی شهرسازی طی هشت سالجاری
- بررسی اقدامات شهرداری منطقه ۸ در راستای مناسب سازی پیاده رو ها برای افراد ناتوان
- برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران در شهرداری منطقه ۸ تبریز
- اجرای عملیات خاکبرداری در مسیرگشایی گوروانچی
- کار هست، کارگر نیست؛ کار دیگر به صرفه نیست
- ۵۶۰ هزار میلیارد ریال طرح صنعتی آذربایجان شرقی در حال اجراست
- ۷۹ درصد مخازن سدهای آذربایجان شرقی خالی است
- خاطرات حمید آرش آزاد،یک آدم اهل مطالعه سهیم در هتل