در حالی بهعنوان استان پایلوت اجرای ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر انتخابشده که به اعتقاد کارشناسان هنوز نهادهای دخیل به تعریف واحدی از اعتیاد دست نیافتهاند.
خبرگزاری مهر – گروه استانها: مسئولان و متولیان استانی و کشوری سالهاست که از جمعآوری معتادان متجاهر سخن میگویند، موضوعی که تاکنون بهصورت کجدار و مریض عملی شده اما قرار است آذربایجان شرقی نخستین استان و پایلوت اجرای قانون ماده ۱۶ مبارزه با اعتیاد در کشور باشد.
اعتیاد به مواد مخدر و معتادان متجاهر شاید از آن دست واژگان تکراری باشند که هرروز میشنویم اما باید آگاه باشیم که بلاهای خانمانسوز پس این عبارات و کلمات تکراری هرلحظه در کمین ما هستند و در هر سن و سالی که باشیم، سلامت و زندگیمان را تهدید میکنند.
اکنون دانش آموزان بیش از هر گروه سنی دیگر در معرض خطر اعتیاد هستند و شاید این انتظار نامعقول نباشد که مسئولان کشوری و استانی و متولیان امر اطلاعرسانیها را بهصورت بستههای جامع به منازل افراد برسانند تا آنها از این خطر خانمانسوز در امان باشند و بتوانند اطلاعات موردنیاز را در این خصوص به دست آورند و بهآسانی قربانی این معضل نشوند.
اعتیاد یکی از مهمترین حوزههای آسیبشناسی اجتماعی در آذربایجان شرقی است
دبیر نخست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات این کمیسیون در خصوص پیشگیری از اعتیاد در کشور و بهتبع آن در آذربایجان شرقی، اظهار داشت: چند ماه گذشته اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به همراه هیئترئیسه به تبریز سفرکرده بودند و در خصوص آسیبهای مختلف اجتماعی در استان بحث و بررسی شد که یکی از مهمترین بحثها بررسی وضعیت اعتیاد در آذربایجان شرقی بود.
محمد اسماعیل سعیدی با اشاره به موضوع اصلی بحث و بررسی در خصوص معضل اعتیاد افزود: در این جلسه موضوع مورد تأکید اجرا و عمل به ماده ۱۶ قانون مبارزه با اعتیاد و تشکیل کمپها برای جمعآوری معتادها بود تا آنها در محیطی امن و کنترلشده تحت مراقبت قرار گیرند.
فعالیت مناسب کمپهای ترک اعتیاد در آذربایجان شرقی
وی در ادامه ابراز داشت: خوشبختانه کمپهای موردنیاز برای اجرای این قانون در آذربایجان شرقی و شهر تبریز ایجادشده و نواقصات و اشکالات آنها در سفر هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی موردبحث و بررسی قرار گرفت و به برخی از مدیران دستگاههای اجرایی استان تذکراتی داده شد.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از انتخاب آذربایجان شرقی به عنوان استان پایلوت برای اجرای ماده ۱۶ قانون مبارزه با اعتیاد خبر داد و اظهار داشت: در جلسه تشکیلشده با حضور اعضای کمیسیون اجتماعی و هیئترئیسه مجلس در تبریز مقرر شد این قانون بهصورت پایلوت در استان ما و سپس دیگر استانهای کشور نیز اجرایی شود.
جمعآوری معتادان متجاهر تا پایان امسال
سعیدی با اعلام این خبر افزود: با اجرایی شدن این قانون در آذربایجان شرقی و تبریز تمام معتادان متجاهر جمعآوری خواهند شد و تا آخر امسال هیچ معتاد متجاهری در سطح استان و شهر دیده نخواهد شد.
وی همچنین در ادامه از هدایت معتادان متجاهر به کمپهای ترک اعتیاد بعد از جمعآوری خبر داد و گفت: قرار است این اقدامات توسط نهادهای مربوطه در سطح استان اجرا شوند و ما نیز پیگیر اجرای این قانون در آذربایجان شرقی هستیم.
سعیدی همچنین در ادامه تکمیل خلأهای موجود در قانون مبارزه با اعتیاد را یکی از برنامههای مهم و ضروری کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دانست.
۳۸ مرکز میانمدت ترک اعتیاد در آذربایجان شرقی وجود دارد
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه در این استان ۳۸ مرکز میانمدت یا کمپ ترک اعتیاد وجود دارد، اظهار داشت: در شش ماه نخست امسال ۱۱ هزار و ۴۸ نفر به این مراکز مراجعه کردهاند.
محسن ارشدزاده ادامه داد: بیشتر اقدامات اداره کل بهزیستی استان درزمینهٔ اعتیاد پیشگیری بهصورت اجتماعمحور است و تشکلهای مردمی در محلات مختلف شهر مستقر هستند و با همکاری مردم اقدامات خود را در خصوص آگاهسازی و حساس سازی خانوادهها انجام میدهند.
وی در ادامه تصریح کرد: درمان و کاهش آسیب معتادان در این مراکز بهصورت سرپایی است و در ششماهه نخست امسال ۴۳ نفر به مراکز اجتماعی درمانمدار مراجعه کردهاند و آمار مراجعهکنندگان برای درمان سرپایی هشت هزار و ۳۵۶ نفر بوده که به ۵۸ مرکز درمان و باز توانی سرپایی وابستگی به مواد مخدر مراجعه کردهاند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به مراجعه اختیاری و داوطلبانه معتادان به مراکز اقامتی برای ترک اعتیاد خاطرنشان شد: فعالان مراکز ترک اعتیاد نسبت به درمان سرپایی این افراد اقدام کرده و داروهای متداول را برای آنها تجویز میکنند.
ارشدزاده اضافه کرد: بخش دیگری از اقدامات اداره کل بهزیستی استان درمان و ایجاد مراکزی برای کاهش بیماریهایی ازجمله ایدز و هپاتیت در معتادان است که در این مراکز بستههای بهداشتی ازجمله پنبه و سرنگ برای تزریق معتادان ارائه میشود تا آنها بهغیراز مشکل اعتیاد به بیماریهای خطرناک نیز آلوده نشوند.
وی بابیان اینکه هدف ایجاد شیلترها توسط اداره کل بهزیستی استان نیز اسکان معتادان بیخانمان است، ادامه داد: علت ایجاد این شیلترها عدم حضور معتادان در فضاهای بیرون ازجمله زندگی در زیر پلهاست که در آنها امکانات بهداشتی و غذایی ارائهشده و فضایی برای خوابیدن معتادان فراهم میشود بهطوریکه بر اساس آمارها در ششماهه نخست امسال ۶۳۳ نفر به چهار مرکز شیلتر موجود در استان مراجعه کردهاند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: معتادان با حضور در این شیلترها که در مسیرهای آخماقیه، آخر طالقانی، باغ معروف و حوالی توانیر مستقر هستند، علاوه بر دریافت خدمات و امکانات در کلاسهای آموزشی شرکت کرده و برای بهبود خود از مشاوران حاضر بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: در آذربایجان شرقی تاکنون یک مرکز «تی سی» نیز برای افزایش اعتمادبهنفس معتادان مواد مخدر ایجاد و راهاندازی شده است و هدف از راهاندازی این مرکز ایجاد روحیه برای ترک مواد و بهبود معتادان است.
ارشدزاده ارائه خدمات به یک هزار و ۲۰۶ معتاد در ۹ مرکز سیار، برگزاری المپیاد ورزشی بهبودیافتگان، تدوین برنامههایی جهت توسعه فعالیتهای فرهنگی، هنری، ورزشی در مراکز اقامتی میانمدت استان، اعلان فراخوان جهت تأسیس انجمن حمایت از خانواده معتادان در شهر تبریز و مراغه، برگزاری نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد و ایدز در محیطهای فرهنگی، آموزشی در سطح استان، تشویق و ترویج پژوهشگران آذربایجان شرقی برای واکاوی بیشتر و عمیقتر پدیده اعتیاد با برگزاری جلسات مشترک را از دیگر اقدامات بهزیستی استان در حوزه اعتیاد عنوان کرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در پایان گفت: ارتقای توانمندی کارشناسان دولتی و غیردولتی در مداخلات درمانی و پیشگیری از اعتیاد با برگزاری دورههای آموزشی درزمینهٔ اعتیاد، برگزاری کلاسهای توجیهی برای تمام استخدامیهای جدید سازمان جهت شناخت از فعالیتهای حوزه پیشگیری و خدمات ارائهشده در آن، برگزاری نمایشگاههای دائمی و سیار اعتیاد در سطح استان، برگزاری بیش از ۱۰ همایش سخنرانی پیشگیری از اعتیاد در هریس، عجبشیر و تبریز، بستانآباد، هشترود و آذرشهر ازجمله دیگر اقدامات این اداره کل در ششماهه نخست امسال بوده است.
در حوزه پدیدههای اجتماعی نیازمند بازتعریف و وحدت مفهومی هستیم
عضو انجمن جامعهشناسان ایران نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه بدن انسان همانند یک سازمان است و در صورت آلوده شدن به مواد مخدر این سازمان دچار اختلال میشود، اظهار داشت: ما در حالت طبیعی با نابسامانیها و اضطراب روبرو میشویم و قادریم که بهراحتی با آن عوامل مقابله کرده و واکنش نشان دهیم، اما فرد معتاد قادر به انجام چنین واکنشهایی نیست.
موسی نیرومند بابیان اینکه اعتیاد در همهجا وجود دارد، افزود: جامعه در حوزه اعتیاد دچار فقر اطلاعاتی است و تمام نهادها باید به یک تعریف واحد در این خصوص برسند چراکه در نهادهای مختلف ازجمله نظارتی، آموزشی و انتظامی تعریف اعتیاد متفاوت است و افراد جامعه نیز باید علم و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهند.
آمار اعتیاد رو به افزایش است
وی از افزایش آمار اعتیاد در جامعه خبر داد و گفت: جدول آمار اعتیاد هرگز رو به نزول نبوده و همواره رو به صعود است و در این برهه زمانی ضرورت دارد که افراد جامعه بهسوی خودکنترلی حرکت کنند چراکه همه اقشار در مقابل مشکلات و معضلات اجتماعی مسئول هستند.
این جامعهشناس تبریزی تصریح کرد: جامعه باید درزمینهٔ اعتیاد واکسینه شود و باید بهاندازه تمام افراد جامعه منابعی در خصوص خطرهای اعتیاد نشر و پخشکنیم تا تمام مردم از خطرات آن آگاه شوند زیرا حتی سالمترین افراد نیز میتوانند به سمتوسوی اعتیاد کشیده شوند و اهمیت موضوع اعتیاد به حدی است که میتواند سرفصل کتابهای درسی باشد و با توجه به اینکه کلیدواژه مدیریت مسائل اجتماعی در جامعه آموزش است، آموزشوپرورش باید با هر خانهای ارتباط مستقیم داشته باشد و هیچ خانهای از خطر اعتیاد بیاطلاع نباشد
بر اساس اظهارات کارشناسان اجتماعی تمام افراد در حوزه اعتیاد به یک تعریف ناقصی دستیافتهاند، اما این تعریف آنچنان جامع نیست که ما را از یک خطر جدی بترساند و سیستم دفاعی ما را برای مقابله با این خطر قویتر کند و تنها نهادهای متولی میتوانند در خصوص آسیبها و خطرات این آسیب اجتماعی مردم را باخبر سازند و این امر شدنی نیست مگر اینکه در این حوزه به یک تعریف واحد برسیم.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- ضرورت اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی راهآهن در تبریز
- امام جمعه تبریز: حقی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم
- تشکیل صندوق مسکن کارکنان و کارگران شهرداری / ۴۰ ساعت اضافه کار ثابت کارگران فضای سبز
- استاندار: درصدد ارتقای شاخص امنیت سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی هستیم
- سفیر ژاپن در تهران: خبرهای خوبی از دریاچه ارومیه داریم
- مراقب کلاهبرداران در سایتهای آگهیمحور با تبلیغات جذاب باشید
- سال فرهنگی ایران و ترکیه باهنر بانوان ایرانی زینت داده میشود
- بید مشکلات بر تار و پود فرش ایرانی
- صنایع دستی بانوان ایرانی در استانبول به نمایش درمی آید
- استاندار: از دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در استان اختیارات ویژه گرفته ام
- بهره برداری از فاز اول اینترنت خانگی بر بستر فیبرنوری تا یک ماه آینده
- ذخیره گندمکافی برای مصرف یکسال خبازیهای داریم
- فرماندار جدید تبریز: با همه گروهها تعامل و همکاری خواهم داشت
- استاندار : هرم جمعیتی آذربایجان شرقی نیازمند آسیب شناسی است
- فعالیت ۸۴ کارگاه مرمتی ابنیه های تاریخی در آذربایجان شرقی
- شعر ملمع
- شکاف میان دستگاه های اجرایی، صنعت و مراکز علمی در آذربایجان شرقی عمیق است
- عاملان ۴۶ فقره سرقت خودرو در آذربایجان شرقی دستگیر شدند
- “ام اس” ناتوانی جسمانی نیست
- نقش و جایگاه مهم دانشآموزان در پیشرفت و توسعه کشور
- برگزاری گلریزان بابا باغی در ۱۷ آبان ماه/ تکمیل ۳۳ پروژه مسیر گشایی در سال آینده
- جلسات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفتگی در سطح معاون اول رییس جمهور پیگیری می شود
- تراکتور ظرفیت بالایی برای هویتسازی و گردشگری ورزشی دارد
- سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی در آذربایجان شرقی
- جوانانی که در صف وام ازدواج پیر میشوند!
- قوْی گئتسین شعر طنز حمید آرش آزاد
- افزایش ۱۹ درصدی صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
- فروش ۷۰ میلیارد ریالی نمایشگاه صنایع دستی تبریز
- استاندار: احیای دریاچه ارومیه نیازمند مشارکت مردم در تصمیم گیریها است