«سرطان» خرچنگی که تا چند سال قبل، حتی اسمش هم ترسناک بود؛ امروز اما پیدرپی میشنوی افتاده به جان کسی و او را به سینه کش قبرستان فرستاده است اما مطمئنا این روزها با وجود ریزگردهای هولناک دریاچه ارومیه این معضل بیشتر تشدید میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، این روزها دیگر عجیب نیست بشنوی کسی سرطان گرفته و فوت کرده؛ بشنوی که بیچاره سن و سالی نداشت، بشنوی سالم بود بنده خدا در عرض دو ماه شد پوست و استخوان و تمام.
سرطان، این روزها شده جانوری که غافل بشوی، میافتد به جانت و خدا میداند انتهای این قصه به کجا ختم میشود. به بیمارستان و شیمی درمانی و سرطان غیر از درد هزینه دارد، یا به مجلس ختم و ترحیم و اعلامیه غمانگیز جوان ناکام…
رشد ابتلا به سرطان در کشورمان، یکی از اعجابهای دهه پایانی قرن ۱۳ خورشیدی محسوب میشود، انگار خرافههای نحسی سیزده به واقع جان گرفتهاند و در قالب نام «سرطان» میخواهند هر چه در توان دارند به نمایش بگذارند. اما این خرچنگ شوم، از چه زمانی این چنین به زندگی ما چسبید؟
ایران، مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه بار سنگین حرکت به سمت پیشرفت را به دوش میکشد و از این رهگذار، با انواع تغییرات جدید در سبک زندگی خود همراه شده است. تغییر در عادات زندگی، نوع خوراک، ساعات استراحت، وسایل مصرفی و … ثمره این تحولات شده خورهای که افتاده به جان خیلی از مردمان شهر و کشورمان…
***
این روزها انگشت اتهام ابتلا به سرطان به جز وضعیت زندگی، به سمت دریاچهای هم گرفته شده که روزی بهانه زندگی مردمان اطرافش بود.
دریاچه ارومیه، نگین فیروزهای ایران اکنون با شنزار بزرگ نمکهایش به خطری بالقوه برای سلامتی سکنه، شهرهای همجوار و حتی پایتخت تبدیل شده است.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی در این خصوص میگوید: بروز سرطانهای مری، سرطانهای ناشی از فلزات سنگین و بیماریهای تنفسی میتواند در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه رخ دهد.
خلیل ساعی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در ستاد احیای دریاچه ارومیه، کاهش میزان آب دریاچه را مرتبط به عوامل مختلفی میداند و میافزاید: دریاچه ارومیه از سالهای ۷۴ و ۷۵ تاکنون شاهد کاهش ۸ متری در ارتفاع آب بوده و میزان آب آن نیز به شدت کاهش یافته است.
به گفته وی وقوع طوفانهای گرد و غبار در منطقه از نتایج خشک شدن دریاچه ارومیه است و این طوفانها میتواند موجب بیماریهای خطرناکی در منطقه شود و عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی گفت: بروز سرطانهای مری، سرطانهای ناشی از فلزات سنگین و بیماریهای تنفسی میتواند در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه رخ دهد و بر همین اساس تحقیقاتی در سه روستای اطراف دریاچه ارومیه انجام شد و وقوع بیماریهای تنفسی مشاهده شد.
به گفته وی بیماریهای تنفسی که مردم حاشیه این دریاچه را تهدید میکند، احتمال دارد مردم پایتخت را نیز تهدید کند و این مسئله با رسیدن ریزگردها به تهران اتفاق میافتد.
ساعی، تلاش گسترده برای تثبیت نمکها در سطح دریاچه را گامی در جهت کنترل این وضعیت معرفی کرد.
سرطان تلخ است، اما همیاریهای صورت گرفته برای درمان آن، همیشه صحنههای زیبایی را خلق میکند. یکی از این تصاویر، دست در دست هم نهادن مسئولان استانی و مردم خیر تبریز برای ساخته شدن و تجهیز بیمارستان تخصصی کودکان سرطانی شهر در کنار بیمارستان کودکان است.
اتفاقی که همزمان با روز جهانی سرطان و دهه فجر و با حضور وزیر بهداشت و درمان، نماینده ولیفقیه در استان، استاندار آذربایجانشرقی، مسئولان دانشگاهها، خیران و بیماران بهبود یافته رخ داد و جرقه امیدی در دل خانوادههای بسیاری ایجاد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این مراسم با اشاره به وضعیت نامطلوب بستری کودکان سرطانی در بیمارستان کودکان تبریز در سالهای گذشته، تغییر و تحول در این حوزه را اقدامی ضروری معرفی کرد.
به گفته محمدحسین صومی، روند احداث این بیمارستان در مدت کمتر از ۲ سال و به سرعت انجام شد و در مدت ۱۸ ماه ساخت این بیمارستان را با همراهی شهرداری تبریز به اتمام رساندیم.
وی گفت: بیمارستان کودکان سرطانی تبریز در ۴ هزار و ۵۰۰ متر و با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال به خاتمه رسید و برگ زرینی در فعالیتهای حوزه درمان محسوب میشود.
***
اهمیت توجه به سلامتی در روایات متعدد دینی مورد تاکید قرار گرفته و این تاکید نشانگر اهمیت این مسئله است.
آیتالله محسن مجتهدشبستری در مراسم بهرهبرداری از بیمارستان کودکان سرطانی تبریز در این خصوص گفت: بر اساس روایات اسلامی صحت بدن یکی از برترین نعمتها بوده و تا زمانی که انسان سالم باشد قدر سلامت را نمیداند و البته اگر کسی بیمار شد احتیاج به درمان و دارو دارد.
به گفته نماینده محترم ولیفقیه در استان، احداث بیمارستان برای کودکان سرطانی و درمان بیماران صعبالعلاج سرطانی اقدامی ارزشمند و شایسته تقدیر است.
وی با بیان اینکه وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی یکی از خدومترین وزرای دولت است، اظهار داشت: یکی از مجریان اصلی طرح تحول سلامت وزیر بهداشت است و خدمات زیادی داشتهاند و البته در زمینه توسعه مراکز درمانی و احداث بیمارستان کودکان استانداری و شهرداری تبریز نیز همکاری داشتهاند.
امام جمعه تبریز با اشاره به همراهی صورت گرفته در زمینه احداث این بیمارستان، خواستار استمرار همکاری در زمینه تجهیز و اداره این بیمارستان شد.
***
مهدی یوسفی، شهردار منطقه یک تبریز که بخش اصلی ساخت و تکمیل بیمارستان کودکان مبتلا به سرطان را بر عهده داشت، به ثمر نشستن این اقدام را باقیات و صالحاتی ماندگار برای جامعه به ویژه کودکان بیمار دانست.
به گفته وی، انجام چنین اموری میتواند رضایت مردم و خداوند را در پی داشته باشد و به بهبود کیفیت زندگی مردم یاری برساند.
شهردار منطقه یک تبریز همچنین بر استمرار حضور شهرداری در انجام فعالیتهای مهم شهر تاکید کرد و گفت: کودکان، نشاندهنده مهربانی خداوند بر روی زمین هستند و شایسته است برای دور کردن آلام و دردهایشان، تلاش کنیم.
یوسفی از تمام کسانی که در مدت برنامهریزی و اجرایی شدن این پروژه صادقانه و خالصانه برای رضایت خدا تلاش کردهاند، قدردانی نمود.
***
و در نهایت، همراهی مردم شهر تبریز و خیران سلامت و گروههای جوانی مانند جمعیت خیریه قلبهای سبز به تسریع این روند یاری رسانده است.
این همراهی با حضور کودکان بهبود یافته از سرطان در مراسم افتتاح بیمارستان کودکان مبتلا به سرطان نمودی دیگر یافت.
این کودکان با لبی خندان و شاخه گلهایی در دست، به عنوان اعضای جمعیت خیریه قلبهای سبز که در سالهای آتی با بیماری سرطان جنگیده و بهبودی حاصل کردهاند، پیام قدردانی و تشکر خود را با اهدای شاخه های گل و قرائت شعری به دکتر هاشمی، وزیر بهداشت و حاضران نیکاندیش مراسم رساندند تا نشان دهند هر کودکی، پیامآور شادمانی و نشاط و برکت خداوند است.
بیتا دختر ۱۲ ساله که با کمکها و حمایتهای مادی و معنوی حامیان جمعیت قلبهای سبز توانسته بیماری سرطان را شکست دهد به نمایندگی از تمام کودکان بهبود یافته، شعری را برای حاضرین قرائت کرد و «زمستان» قطرههای اشک را از دیدگان مهمانان جاری نمود…
دختر استوار تبریزی، در انتهای شعرش گفت: آرزو دارد روزی پزشک شود و پس از اتمام تحصیلات پزشکی، به عنوان یکی از پزشکان خیر به کودکان مبتلا به سرطان کمک کند، تا همه کودکان روزگار آرامش و صحت را تجربه کنند و شادمانه کودکی کنند.
***
ساخت و آغاز به کار بیمارستان جدید کودکان تبریز، نویدبخش روزهای کم دغدغهتری برای پدر و مادرهایی است که نوگلشان را به درمانگران دلسوز سپیدپوش میسپارند و امیدوارند روزی کودکشان مانند بیتا و احمد و منیره و دیگر کودکان بهبود یافته، با پاهای کوچک خودش از بیمارستان خارج شود.
با این حال لازم است بیشتر مراقب سلامتیمان و گلهای زندگیمان باشیم، لازم است سالمتر زندگی کنیم و احتمال بروز چنین بیماریهایی را به حداقل برسانیم؛ که سرطان، هم «هزینه» و هم «درد» دارد…
نگارنده: فرینوش اکبرزاده

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- برگزاری یادواره شهدای افلاکیان حورایی (سلام الله علیها)
- برد تیم فوتسال شهرداری منطقه۸ برابر تیم سازمان سیمامنظر
- برگزاری یادواره شهدای مدافع امنیت با مشارکت شهرداری منطقه ۸
- برگزاری یادواره ۵۰۰ شهید حوزه مقاومت ۶ بسیج با مشارکت شهرداری منطقه ۸
- دیدار شهردار منطقه ۸ تبریز با خانواده معزز شهید احد مقیمی
- دیدار شهردار منطقه ۸ تبریز با خانواده معزز شهیدان جواد و حمید فرید علی قلیپور
- جلسه ی شرح و توضیح مثنوی معنوی در فرهنگسرای شمس تبریزی
- آسفالت ریزی ولکه گیری آسفالت در خیابان قره باغیها و میدان شهید بهشتی
- آغاز عملیات مرمت پله ها در خانه تاریخی کلکته چی
- هوش مصنوعی و جنگ!
- منشا ۹۲ درصد آلودگی هوای تبریز منابع متحرک است
- ۷۰ درصد از فضای سبز تبریز زیر پوشش شبکه آب خام قرار گرفت
- طرح ملی تغییرات فرسایش خاک در تبریز اجرا می شود
- خاطرات حمید آرش آزاد،خانم دکتر و آقای دکتر نویسنده؟
- به منظور تسریع در بهره مندی کشاورزان از تسهیلات خرید تراکتور ؛سازمانهای جهاد کشاورزی تا پایان ماه فرصت دارند کشاورزان متقاضی تسهیلات را به تراکتورسازی معرفی نمایند
- برگزاری جلسات مشاوره فردی در فرهنگسرای تربیت
- افتخار آفرینی همکار شهرداری منطقه ۸ با قهرمانی در مسابقات تنیس روی میز پیشکسوتان کشور
- تعمیر و اصلاح سیستم نورپردازی در سردرب تاریخی نوبر
- آغاز عملیات ساماندهی سرویس بهداشتی های مسجد امیرالمومنین (ع)
- پلمپ و تعطیلی دو میوه فروش در خیابان ارتش و شریعتی بدلیل عدم رعایت حقوق شهروندی و ایجاد مزاحمت شغلی
- آغاز عملیات مرمت سقف در بازار تاریخی کفاشان
- اجرای عملیات مرمت سقف در یخچال تاریخی له له بیگ
- لکه گیری و آسفالت ریزی کوچه آرامیان ۲ و کوچه جامبوران
- قلعه بابک کلیبر، مکانی باستانی برای دوستداران تاریخ
- آبرسانی به ۵۸۵۰ واحدطرح نهضت ملی مسکن در۲۱ شهرستان آذربایجانشرقی
- «ترمیم نشدن دستمزد کارگران» را جبران کنید
- خاطرات حمید آرش آزاد،هول هلیم و افتادن در دیگ …؟
- رونمایی و نقد کتاب قار گویلومه دوشوب”
- اجرای کارگاه ویژه روانشناسی با موضوع کنترل خشم
- حفر چاه جذبی در خیابان آدی گوزل