در واپسین روزهای تبلیغات انتخاباتی مجلس دهم، مرز میان امواجی که مخاطبان را با شعارهای نامتعارف به عمق احساسات سوق می دهد و ساحل امن تعقل، تشخیص است.
تشخیصی که نه بر مبنای ارتباطات و حرکت ها و شعارهای پوپولیستی بلکه بر پایه تحقیق منطقی شکل می گیرد و شعارهای نامتعارف تبلیغاتی را در نطفه خفه می کند.
این روزها نوک پیکان برخی از شعارهای نامتعارف تبلیغاتی متوجه سیبل احساسات مردم است؛ شعارهایی که در نقطه مقابل تعقل گرایی قرار دارد.
از نصب انحصاری و ابعاد غیرقانونی پوسترهای تبلیغاتی که بگذریم، لقب های فاقد پشتوانه مانند ‘مرد صنعت آذربایجان’، ‘آذربایجان خادیمی (خادم آذربایجان)’، ‘ آذربایجان قیزی (دختر آذربایجان)’، ‘ من روحانی ام’ و دهها شعار دیگر جای بسی تامل دارد.
برخی از شعارهای داوطلبان در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در زیر ذره بین صاحب نظران، تفسیرهای متفاوتی را به نمایش می گذارد.
یک جامعه شناس در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: شعارهای تبلیغاتی با تکیه به برخی مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم و برای دستکاری احساسات آنان طراحی می شود.
وی افزود: برانگیختن احساسات مردم می تواند بیشترین تاثیر مثبت یا منفی را در جامعه به نمایش بگذارد.
وی با اشاره به داوطلبی که در پوستر تبلیغاتی اش به پول پشت کرده است، گفت: بی اعتنایی این نامزد به مال دنیا از این پوستر برداشت می شود و احساسات مردمی را به سمت خدمتگزار بودن وی سوق می دهد اما این ادعا می تواند درست یا غلط باشد.
وی در مورد شعار ‘ مرد صنعت آذربایجان ‘ گفت: دو برداشت آشکار و پنهان از این شعار وجود دارد.
وی با تاکید بر داوری مردم بر اساس تعقل گرایی افزود: در پیام آشکار این شعار داوطلب مربوطه خبره بخش صنعت معرفی شده است و در جنبه پنهان آن، ضمیر ناخودآگاه مردم این حوزه انتخابیه به اشتغالزایی سوق داده می شود.
مدرس علوم ارتباطات اجتماعی با اشاره به برخی شعارهای تبلیغاتی همچون ‘ آذربایجان قیزی’ و ‘آذربایجان خادیمی’ دراین حوزه انتخابیه گفت: تبلیغات سیاسی به دنبال متقاعد سازی مخاطب و درنهایت تغییر در رفتار با استفاده از تکنیک های مختلف از جمله استناد به هویت قومی است.
‘ حمید محمدی’ افزود: داوطلبان در فضای انتخاباتی ممکن است با توسل به زبان، فرهنگ، آداب و رسوم، ارزش ها و اسطوره ها سعی کنند آرا مردم را به سمت سبد خویش هدایت کنند اما مردم با هوشیاری نباید در دام های تبلیغاتی گرفتار شوند.
وی گفت: تبلیغات انتخاباتی تلاش می کند تا ذهن مخاطب را بسته نگاه دارد و آنها را به سمتی هدایت کند که در بین گزینه های مختلف تنها وی و شعارهای وی را مورد توجه قرار دهد.
وی افزود: این تبلیغات از ترفند های مختلف سود می برد تا از آگاهی بخشی بیشتر و یا اطلاع رسانی به مخاطب جلوگیری شود.
وی گفت: دراین میان شهروندان می توانند با مقایسه شعارهای مختلف نامزدهای انتخاباتی و بررسی میزان تحقق پذیری آنها و مشورت با رهبران فکری، نخبگان و افراد با تجربه خود را از دام های تبلیغاتی رها کنند.
روانشناس عضو هیات علمی دانشگاه شهید مدنی نیز درارتباط با بار معنایی و هیجانی شعارهای تبلیغاتی ‘ به تو می اندیشم ‘ و ‘ من با فقر آشنا هستم ‘ گفت: این شعارها بیانگر همدلی با مردم است.
‘ بهزاد شالچی’ افزود: شعارهای مذکور به لحاظ روانی امیدبخش و تاثیرگذار است اما اگر در عمل خودش را نشان ندهد، فوق العاده خطرناک است و به شکل گیری بی اعتمادی اجتماعی منجر می شود.
بهرام سرمست، رئیس ستاد انتخابات اصلاح طلبان آذربایجان شرقی در مورد پیامک ‘ رای به فلانی، رای به برجام است’ گفت: برجام به نام های روحانی و ظریف گره خورده است و قابل مصادره نیست.
در مجموع اگرچه بسیاری ازداوطلبان مجلس دهم دراین حوزه انتخابیه با شعارهایی معقول در صحنه رقابت های انتخاباتی حضور یافته اند اما مردم باید مراقب موج سواری برخی از نامزدها باشند.
در زمان حاضر تعداد نامزدهای انتخابات مجلس دهم در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو پس از انصراف تعدادی از نامزدها، ۱۵۳ نفر است؛ این تعداد برای شش کرسی این حوزه در مجلس دهم در حال رقابت هستند.
گزارش از: علیرضا فولادی
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی
- نوین در دیدار با پزشکیان چه گفت؟!
- حمل و نقل بینالمللی بار در راهآهن منطقه آذربایجان ۷۸ درصد افزایش یافت
- قول میدهم و باور دارم که اگر مردم پای کار بیایند میتوانیم مشکلات را حل کنیم
- کاهش ۳۴ درصدی بارشها در آذربایجان شرقی/کشاورزان برای بیمه محصولات اقدام کنند
- استاندار آذربایجان شرقی: مسئولان استان از سیاسی شدن مشکلات جلوگیری کنند
- در افتتاحیه دستمزد چه گذشت؟ / افزایش «پایه مزد» اهمیت دارد
- تکمیل جورچین آزادراهی آذربایجانشرقی
- افتتاح بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری کشور با هزار میلیارد تومان هزینه در دهه فجر امسال
- تاریخسازی در صنعت مس؛ مولیبدن سونگون ۸۰ روز جلوتر از برنامه
- بازتاب رشد تولید مس مجتمع سونگون در خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان
- آتا گونو مناسبتینه کیشیسن، آنجاقکی…!؟ (شعر طنز حمید آرش آزاد به مناسبت روز پدر
- زگیل تناسلی