ایجاد و راهاندازی موزه مطبوعات تبریز این روزها باز هم برای فعالان عرصه رسانه آذربایجان و متولیان این عرصه خبرساز شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ایجاد و راهاندازی موزه مطبوعات تبریز این روزها باز هم برای فعالان عرصه رسانه آذربایجان و متولیان این عرصه خبرساز شده است.
در مورد راهاندازی این موزه واقعیت این است که براساس تفاهمنامه امضا شده بین انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجانشرقی و ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی قرار بود موزه مطبوعات تبریز در سال ۱۳۹۱ به عنوان نخستین موزه مطبوعات کشور راهاندازی شود، ولی به نظر میرسد در طول سه سال اخیر برخی نامهربانیها و بیتوجهیها باعث شده است این موزه تاکنون راهاندازی نشود.
قدمت تبریز براساس کاوشهای باستانشناسی به بیش از چهار هزار سال میرسد، جالبتر آنکه با توجه به قدمت این شهر، تاریخ گواه نام درخشان آذربایجان و در راس آنها تبریز است که به عنوان مهد تاریخ و تمدن همواره مورد توجه جهانیان است و افزون بر این آذربایجان از گذشته تاکنون در بسیاری از زمینهها به عنوان مهد اولینها مطرح بوده، بنابراین از جمله عناوینی که شایسته نام و سرزمین حماسه و غیرت تبریز است، شهر پیشگامان و به عبارتی «شهر اولینها» است.
تأسیس نخستین چاپخانه، انتشار نخستین روزنامه، احداث نخستین مرکز آموزشی و … در آذربایجان گواه این مدعاست.
*غریبانه بخوان، حاشیههای غریبانه بر متن نحوه راهاندازی موزه مطبوعات تبریز را
در کنار موارد بیان شده باید توجه داشته باشیم که این خطه از گذشته به عنوان مهد نخستین مکان برای فعالیتهای مطبوعاتی و رسانهای در کشور و جهان مطرح بوده است، از این رو تأسیس و راهاندازی اولین چاپخانه در سال ۱۲۳۲ هجری قمری از سوی میرزا زینالعابدین تبریزی ملقب به «پدر صنعت چاپ ایران» و انتشار اولین روزنامه به نام روزنامه اختر از سال ۱۲۹۲ هجری قمری، ۱۸۷۵ میلادی به تشویق میرزا نجفعلی خان تبریزی یکی از مأموران دولت ایران در پایتخت عثمانی به مدیریت محمد طاهر تبریزی و به نویسندگی میرزا مهدی خانتبریزی بوده و در حال حاضر نیز فعالیت بیش از ۲۵۰ رسانه در آذربایجانشرقی دلیل پیشگامی این سرزمین در عرصه رسانه بوده است.
همچنین در کنار موارد بیان شده، با وجود این همه سابقه و قدمت استان آذربایجانشرقی در حوزه نشر و مطبوعات برخی نامهربانیها و تنگنظریها و به ویژه نبود حمایتهای لازم و هدفمند از سوی متولیان این امر و به خصوص مدیران در استان باعث شده است که تا به امروز یک روزنامه سراسری در شأن این خطه و به خصوص انتشار مطبوعات بومی با تولید محتوای خوب و ساختار قوی در استان و در رأس آنها در شهر تبریز، شهر اولینها منتشر نشود.
*راهاندازی موزه مطبوعات تبریز؛ شاید وقتی دیگر/ خانه به دوشی مطبوعات آذربایجان
نکته مهمتر اینکه در این ارتباط اخیراً معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی شهر تبریز در حوزه مطبوعات و اهمیت رسانه بر تسریع راهاندازی موزه مطبوعات در تبریز تاکید کرده و گفته است تلاش میکنیم، موزه مطبوعات در تبریز را تا سال ۲۰۱۸ راهاندازی کنیم.
بر همین اساس همچنین معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجانشرقی در این زمینه گفته است، مسئله راهاندازی موزه مطبوعات تبریز را تا پایان امسال حل میکنیم.
* داستان یک پلاک و چند پلان راهاندازی موزه مطبوعات تبریز/ حمایت از مطبوعات محلی از طرح تا اجرا
در هر حال در مورد راهاندازی موزه مطبوعات تبریز بیان چند نکته ضروری است:
۱- چرا با وجود سابقه درخشان آذربایجانیها در عرصه نشر و مطبوعات؛ این سرزمین از داشتن حداقل امکانات و زیرساختهای لازم برای توسعه و رشد متوازن در عرصه رسانه محروم هستند، نمونه این امر راهاندازی موزه مطبوعات تبریز است.
نمونه تأسفبار این تلاشها، اینکه چرا با گذشت بیش از چهار سال از امضای تفاهمنامه ایجاد موزه مطبوعات تبریز بین انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجانشرقی و ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، دستگاههای ذیربط و متولیان این عرصه هنوز در مورد تامین مکان اولیه راهاندازی این موزه به توافق نهایی نرسیدهاند.
*پرسه در کوچه باغهای تاریخ مطبوعات آذربایجان / اصحاب رسانه آذربایجان؛ دلواپس هویت گذشته خویش
۲- نکته مهمتر اینکه مدیران و دستگاههای متولی راهاندازی این موزه در جریان باشند، شهر تبریز پس از تهران بیشترین تعداد نشریات و روزنامهها را به خود اختصاص داده، از این رو ضروری است با مهیا کردن حداقل امکانات و تامین زیرساختهای لازم یک گام هر چند کوچک در مسیر رشد و توسعه و به ویژه بازآفرینی و احیای نقش و سابقه تاریخی مطبوعات این سرزمین برداشت، چرا که این حق آذربایجانیها و تبریزیها است که به واسطه سابقه تاریخی خود در عرصه نشر و مطبوعات این جایگاه را داشته باشند.
*به دنبال محل مناسب برای راهاندازی موزه مطبوعات تبریز
۳- بر همین اساس سؤال دیگری که مطرح میشود این است که چرا با وجود فعالیت بیش از ۲۵۰ رسانه در آذربایجانشرقی و قدمت تاریخی و پیشتازی تبریزیها در عرصه مطبوعات، پس از گذشت بیش از ۶۰ سال انتشار در شهر تبریز؛ باز هم مردمان این خطه از داشتن یک روزنامه سراسری در شأن و جایگاه خویش محروم هستند؟
۴- ناگفته نماند، تسریع در ایجاد و راهاندازی موزه مطبوعات تبریز و در این میان احیا و بازآفرینى نقش و جایگاه آذربایجانیها و تبریزیها در زمینه فعالیتهای وسایل ارتباط جمعی، با توجه به مقتضیات امروزى ملت ایران در عرصههای مختلف فرهنگ و تاریخ بشری، از آرزوهاى دوستداران تاریخ و فرهنگ این سرزمین است؛ چرا که تأسیس نخستین چاپخانه و انتشار نخستین روزنامه در آذربایجان جزء افتخارات کشور ماست و نباید با بیتوجهی به آن، نسلهای امروز و آینده را از وجود داشتن این همه پیشینه، پتانسیل و ظرفیت محروم کنیم.
*نامهربانی با مطبوعات آذربایجان تا کی ادامه خواهد داشت/ آذربایجانیها؛ در حسرت داشتن یک روزنامه سراسری
۵- نکته در خور تأمل دیگر اینکه مسئولان، دستاندرکاران و به ویژه دستگاههای متولی و ذیربط در جریان باشند، در صورت حمایت و پشتیبانی از اصحاب رسانه و نشریات استان است که میتوان گامهای موثری برای احیا و بازآفرینی نقش و جایگاه آذربایجانیها و در این میان تبریزیها در حوزه نشر و مطبوعات برداشت، حال سؤال دیگری که در این میان مطرح میشود این است که شهر تبریز که از آن به عنوان شهر اولینها یاد میشود، با وجود داشتن این همه پیشینه مطبوعاتی و فعال رسانهای سختکوش، صادق و با انگیزه چگونه میخواهد خود را همچون گذشته به عنوان «شهر پیشتاز در عرصه نشر و مطبوعات» مطرح سازد؟
آیا زیرساختهای لازم برای رشد و توسعه همهجانبه فعالیتهای نشر و مطبوعات در این شهرستان فراهم شده است یا باید منتظر این زیرساختها شد، که به یقین میتوان آن را در قاب آینده مشاهده کرد.
——————————-
گزارش از: موسی کاظمزاده
——————————-
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
- ظرفیت دانشگاه تبریز در تولید پنلهای خورشیدی
- آخرین سالی که مازوتسوزی نیروگاه تبریز را تحمل میکنیم
- هوای آلوده به شهرهای صنعتی آذربایجان شرقی برمیگردد
- صنایع تولیدی برای رشد و رقابتپذیری، نیازمند نیروی انسانی ماهری هستند
- سخنرانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارتآموزی و اشتغال دانشجویان
- قوه قضائیه ساخت و سازهای غیرمجاز را جرمانگاری کند
- ارجاع پرونده یکی از شاکیان بیمارستان ولیعصر تبریز به دادسرای قتل
- بانک ها سه درصد تسهیلات مسکن متعهد شده خود را محقق کردند
- مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
- سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد
- تبیین عملکردها را به چاپ بنر و پوستر محدود نکنیم
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی