ایرنا – میزگرد بررسی وضعیت باشگاه تراکتورسازی تبریز با حضور مدیرعامل پیشین، پیشکسوت و مربی و همچنین یکی از پیشکسوتان ورزشی نویس تبریزی در خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.
[رمز بزرگی در فوتبال آسیا، مدیریت زمان و انسجام است]
در این نشست سه ساعته پیرامون مسایل مختلف باشگاه و موضوعاتی از قبیل مدیریت، ساختار، تشکیلات، بازیکنان سرباز، کادرفنی، مسایل حاشیه ای و نتایج تیم فوتبال در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا در فصل جاری مورد کنکاش قرار گرفت.
توجه به مدیریت زمان، اتحاد و انسجام درون باشگاهی و برون باشگاهی و تغییر در ساختار و تشکیلات از جمله نتایج این میزگرد بود که شرکت کنندگان بر آن تاکید کرده و با اشاره به ضعف های عمده مدیریت ها طی سال های متمادی گذشته و حال، ایجاد ارتباط با هواداران، مسئولان و سایر ارکان فوتبالی استان و کشور را یکی از راهکارهای مهم برای برون رفت فوتبال باشگاهی ایران از وضعیت نابسامان و بحرانی کنونی عنوان کردند.
مدیرعامل پیشین باشگاه تراکتورسازی طی سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ که طولانی ترین دوره مدیریت باشگاه در ۲۰ سال اخیر را دارد، با اشاره به اینکه وضعیت کنونی باشگاه داری و مشکلات آن در فوتبال کشور، ضعف مدیریت ها و سهل انگاری های مدیران را در این خصوص موثر دانست و گفت: متاسفانه ساختار ناهمگون باشگاه ها و ساختارهای نامناسب آن در تشدید مشکلات به وجود آمده دخیل بوده است.
محمدحسین جعفری با تاکید بر اینکه بی توجهی به مدیریت زمان یکی از عوامل مهم نوسانات اخیر در باشگاه تراکتورسازی است، اظهار کرد: جای تاسف است که این باشگاه پس از چهار فصل متوالی که در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارد، هنوز ساختار باشگاهی و تشکیلاتی آن در مسیر حرفه ای شدن نبوده و شاید هر روز عقب تر از گذشته نسبت به این موضوع مهم پرداخته می شود.
وی ادامه داد: به دلیل ضعف مدیریت ها و ساختار نامناسب باشگاه ها در کشور و البته تراکتورسازی، امتیازها و ظرفیت های مثبت این باشگاه مردمی یکی پس از دیگری در حال از بین رفتن است که مهمترین آن از دست رفتن هواداران تیم می باشد که البته طی هفته های اخیر با کسب نتایج مناسب تا حدی این معضل در حال رفع شدن است.
جعفری اظهار کرد: تیمی که دو سال قبل در هر بازی معمولی حداقل ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر تماشاگر داشت در فصل جاری لیگ برتر به وضعیتی دچار شد که حتی برای بازی های مهم آن از جمله مقابل استقلال و پرسپولیس در بهترین شرایط تنها ۱۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه آمدند که این زنگ خطر مهم برای تراکتورسازی بود.
وی گفت: این در حالی است که اگر مدیریت زمان از بدو حضور تراکتورسازی در لیگ قهرمانان آسیا و نیز توجه به وحدت بین باشگاه و سکوها و سایر ارکان باشگاه مد نظر قرار می گرفت، امروز شاهد حضور پرقدرت تیم در لیگ برتر و آسیا بودیم و به سبب تشکیلاتی بودن، از نظر تیم های پایه نیز گام های درستی را بر می داشتیم که متاسفانه چنین شرایطی در باشگاه حاکم نشد.
پیشکسوت، مربی و کارشناس فوتبال آذربایجان نیز در این میزگرد از بی توجهی به ساختار گرایی و تثبیت مدیریت ها در باشگاه های کشور و تبریز انتقاد کرده و گفت: باشگاه تراکتورسازی که قدمتی بیش از ۴۵ سال در ورزش ایران دارد، اگر به درستی مدیریت شده و توجه به ساختار آن مورد اهتمام قرار می گرفت، شاید امروز قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را نیز در کارنامه خود داشت.
‘ اصغر اعتباری ‘ افزود: اما امروز شاهدیم که هنوز تراکتورسازی حتی موفق به کسب عنوان قهرمانی در لیگ برتر نشده و این باشگاه پرهوادار که مهمترین سرمایه آن همین مردم عاشق است که معدود تیم ها در آسیا از چنین ظرفیتی برخوردار بوده، به دلیل ضعف تشکیلاتی و مدیریتی نتوانسته استراتژی منسجم و محکمی برای حتی یک فصل برنامه ریزی کند.
وی، تدوین برنامه های میان مدت و دراز مدت را لازمه موفقیت تراکتورسازی در فوتبال ایران و آسیا عنوان و اظهار کرد: اگر از زمانی که تراکتورسازی در فصل نهم وارد لیگ برتر شد و فوتبال ایران به دلیل حضور حجم انبوه هواداران این تیم در ورزشگاه ها با شوک جدی و مثبت مواجه شد، مسئولان و مدیران وقت اقدام به برنامه ریزی برای موفقیت در لیگ برتر و به موازات آن لیگ قهرمانان آسیا می کردند، حتی در بدبینانه ترین حالت اگر تیم قهرمان هم نمی شد، حداقل برای سال های سال به لحاظ بازیکن سازی در موقعیتی منحصر به فرد قرار می گرفت.
اعتباری، استعدادهای فوتبال آذربایجان را ناب و بکر دانست و گفت: این خطه از ایران اسلامی مملو از نوجوانان و جوانان عاشق فوتبال با فیزیک بدنی مناسب است که اگر باشگاهی مثل تراکتورسازی برنامه های تعریف شده و مدون برای تیم های پایه ای داشت، نه تنها هزینه های سرسام آور خریدهای بازیکن به میزان قابل توجهی کاهش می یافت، این باشگاه مردمی به لحاط تامین بازیکن به خودکفائی می رسید.
وی گفت: اما به دلیل اینکه مدیریت زمان در باشگاه تراکتورسازی وجود ندارد، شاهد نوسانات متعدد و منفی در نتایج تیم های بزرگسال و البته توجه به تیم های پایه هستیم که یک فصل تا حدی به این تیم ها رسیدگی می شود و فصل دیگر کوچکترین توجهی به آنها نمی شود.
مدیرعامل پیشین باشگاه تراکتورسازی درباره مدیریت زمان خود، می گوید: وقتی ما وارد باشگاه شدیم، تراکتورسازی تنها یک فصل را در لیگ برتر سپری کرده بود و از نظر باشگاه داری در سطح این لیگ و فوتبال حرفه ای کم تجربه بودیم، اما به حمایت های مردمی و تلاش هایی که انجام دادیم به تدریج به سمت ساختار گرایی پیش می رفتیم که در زمان اجرایی شدن برنامه ها، از باشگاه جدا شدیم.
جعفری، اقداماتی همچون استفاده از سرباز- بازیکن، ایجاد و تقویت کانون هواداران و توجه به فعالیت های عمرانی را از جمله برنامه های دوره مدیریت خود عنوان و اظهار کرد: تمامی این برنامه های نیازمند پروسه زمانی حداقل سه ساله تا شش ساله بود که اجازه تحقق آنها به ما داده نشد.
وی گفت: ما می دانستیم تیمی که از نعمت بزرگ هواداری با آن حجم انبوه برخوردار است، حداقل ظرف دو تا سه سال می تواند با صعود به لیگ قهرمانان آسیا فرصت های جدیدی برای فوتبال آذربایجان و ایران ایجاد کند که بر همین مبنا شروع به اقدامات مزبور و در کنار آن ایجاد ارتباطات بین المللی با برخی باشگاه های مطرح منطقه و حتی جهان کردیم که به دلیل نبود تثبیت مدیریت، تمامی این برنامه ها عقیم ماند.
جعفری، گسست بین هواداران و باشگاه را یکی از چالش ها مهم فصل جاری لیگ برتر برای تراکتورسازی عنوان کرد و یادآور شد: چرا تیمی که در بدترین شرایط نتیجه گیری در فصل های قبل قرار داشت اما با وحدت و انسجام بین باشگاه و سکوها از این چالش ها موفق بیرون می آمد، در فصل جاری چنین موضوعی را شاهد نبودیم ؟
وی ادامه داد: تراکتور به دلیل مدیریت ناهمگون در اوایل فصل صدمات مهلکی از جانب بروز دو دستگی و چند دستگی بین هواداران و باشگاه متحمل شد که البته حضور قلعه نویی در تبریز تا حدی این وضعیت را بهبود داد.
جعفری با تاکید بر لزوم تغییر گفتمان مدیریت باشگاه تراکتورسازی، گفت: باید این گفتمان با خیل عظیم هواداران تیم تغییر یابد تا با جلب حداکثری هواداران، ارتباط باشگاه با سکوها و البته رسانه ها بهبود یافته و زمینه های پیشرفت و نتیجه گیری مطلوب تر باشگاه حاصل شود.
پیشکسوت رسانه و خبرنگار باسابقه ورزشی تبریز نیز در این میزگرد از اینکه ارتباط مفید و موثر بین باشگاه و رسانه ها در ساختار تراکتورسازی آنچنان تعریف شده نیست، گفت: اگر ساختار و مدیریت باشگاه قانون مند و ضابطه مند باشد، ارتباط درست، منطقی و مناسب بین اهل رسانه و باشگاه ایجاد شده و جلوی بسیاری از نابسامانی ها در این حوزه که ارتباط مستقیم با مردم دارد، گرفته می شود.
‘ حبیب چرندابی ‘ اضافه کرد: تراکتورسازی باشگاه بزرگ در کشور و تنها باشگاه اسم و رسم دار شمال غرب در فوتبال ایران و حتی آسیا است که این جایگاه لزوم توجه به مدیریت زمان، تثبیت مدیریت ها و توجه به ساختاری شدن و تشکیلات حرفه ای را بیش از پیش اجتناب ناپذیر می کند.
وی، از تراکتورسازی به عنوان شناسنامه فوتبال ایران در آسیا نام برد که اگر نسبت به تقویت و توسعه آن در ابعاد حرفه ای و فوتبال پایه بی توجهی شود، مجموعه ورزش ایران و فوتبال کشور صدمه خواهد دید.
چرندابی، افزایش شور و نشاط اجتماعی حاصل از موفقیت تراکتورسازی در عرصه ورزش را یکی از ثمرات مهم حضور این تیم در ورزش کشور یاد کرد که با هر برد آن فضای عمومی شهرهای آذربایجان دگرگون می شود و با هر باخت آن حزن و یاس مردم را درگیر می کند.
پیشکسوت فوتبال استان و مربی پیشین تیم های تراکتورسازی و ماشین سازی نیز با تاکید بر اینکه فوتبال حرفه ای، تفکرات حرفه ای و مدیریت های حرفه ای و تخصصی نیاز دارد، گفت: البته باید توجه داشت که فوتبال مدرن نیازمند زمان است و اگر مدیران باشگاهی به این موضوع مهم بی توجهی نشان دهند، هیچ اقدامی در باشگاه ها مثمرثمر نخواهد بود.
اعتباری افزود: هر مربی و کادرفنی برای پیاده سازی تفکرات خود در یک تیم به زمان نیاز دارد و این زمان باید با حرفه گری و تفکرات منطقی و به دور از احساس مدیریت ها باید به مربیان داده شود تا در دراز مدت تیم هایی با ساختار فنی بالا و کیفیت مناسب داشته باشیم.
هماهنگ کننده: سیدیحیی مرتضائی
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
- ظرفیت دانشگاه تبریز در تولید پنلهای خورشیدی
- آخرین سالی که مازوتسوزی نیروگاه تبریز را تحمل میکنیم
- هوای آلوده به شهرهای صنعتی آذربایجان شرقی برمیگردد
- صنایع تولیدی برای رشد و رقابتپذیری، نیازمند نیروی انسانی ماهری هستند
- سخنرانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارتآموزی و اشتغال دانشجویان
- قوه قضائیه ساخت و سازهای غیرمجاز را جرمانگاری کند
- ارجاع پرونده یکی از شاکیان بیمارستان ولیعصر تبریز به دادسرای قتل
- بانک ها سه درصد تسهیلات مسکن متعهد شده خود را محقق کردند
- مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
- سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد
- تبیین عملکردها را به چاپ بنر و پوستر محدود نکنیم
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی