ایرنا – خشم همنشین بدی برای انسان هاست که عیب ها را آشکار، بدی ها را نزدیک و خوبی ها را دور می کند.
[خشم، همنشینی بد برای انسانها]
اگرچه خشم یک روش طبیعی برای نشان دادن واکنش به خطر است اما زمانی که انسان را به راه های مخرب سوق دهد، می تواند ضرب و جرح را به دنبال بیاورد و موجب آسیب به خود و دیگران شود.
امروزه خشم را می توان سرچشمه بسیاری از برخوردهای نادرست در ارتباطات انسانی دانست و واکاوی مدیریت خشم را به عنوان یکی از اولویت های فرهنگی در جامعه دنبال کرد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان شرقی در روزهای اخیر بدون اشاره به آمار و ارقام با نگاهی واقع بینانه به موضوع ضرب و جرح و پرونده های قضایی مرتبط در این استان پرداخت.
به گفته سعید شبستری بیشترین پروندههای قضایی ثبت شده در دادگاههای آذربایجان شرقی مربوط به ضرب و جرح عمدی است و دولت تدبیر و امید فعالیت های مهمی در حوزه سلامت جسم و روان شهروندان را در دستور کار دارد.
وی افزود: در این حوزه اقدام های جدی در حال شکل گیری بوده و دانشگاه علوم پزشکی تبریز مدیریت واحد بخش سلامت را عهده دار است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی نیز گفت: رسیدن به شاخصه های ایدهآل حوزه پیشگیری از وقوع جرم به تنهایی از توان هر یک از نهادهای حاکمیتی خارج است و همه دستگاههای فرهنگی، اجتماعی و قضایی باید دراین امر مهم مشارکت کنند.
رضا مسعودی فر با بیان اینکه نباید کورکورانه وارد مبارزه با آسیبهای اجتماعی شویم، بر لزوم طراحی رصدخانه اجتماعی تبریز و تدوین بانک جامع اطلاعاتی برای بهرهگیری دستگاههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و انتظامی تاکید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم گفت: کارشناسان سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد این دانشگاه به صورت مستمر فرهنگ سازی برای کنترل خشم را در دستور کار دارند.
دکتر محمدحسین صومی افزود: شیوه های مختلفی برای نهادینه کردن فرهنگ سلامت در جامعه در حال انجام بوده اما به طور حتم تغییر در سبک زندگی کمی زمان بر است.
وی معتقد است که مدیریت خشم به معنای از بین بردن آن نیست و تلاش برای از بین بردن آن می تواند اثرات مخربی چون فشار خون، افسردگی و غیره را به همراه داشته باشد.
صومی افزود: مدیریت خشم به معنای روبرو شدن با انرژی خشم درونی و راه های سازنده برای بیان و واکنش بیرونی به احساسات است.
وی گفت: مسئولیت خشم ما بر عهده خودمان است نه دیگران بنابر این در هر شرایطی که باشیم می توانیم از برخی از گام های عملی برای مدیریت خشم استفاده کنیم.
وی افزود: توقف و اندیشه، متمرکز ماندن و با سایرین ارتباط برقرار کردن، آرامش داشتن، تغییر محیط و برخورد منصفانه با خشم برخی از گام های عملی برای مدیریت خشم است.
وی گفت: احساس خشم به خوبی تشخیص داده می شود بنابر این قبل از اینکه به حد انفجار برسیم باید بیان کرده و از ابرازخشم به صورت اعمال خشونت آمیز پرهیز کنیم.
وی به توصیه های دینی در ارتباط با کنترل خشم و از جمله سخنی از امیرالمومنین ( ع) اشاره کرد و افزود: به هنگام خشم تنبیه نکنیم، تصمیم نگیریم و دستور ندهیم.
یک راننده تاکسی در تبریز گفت: گاهی در شلوغی خیابان شاید با یک خطای جزعی یک راننده دیگر عصبانی شویم و شاید در خلوت و بی اختیار ناسزا بگوئیم اما لحظه ای توقف و اندیشیدن گامی مناسب در راستای رویارویی سازنده با خشم است.
وی که نخواست نامش برده شود، افزود: اگر کسی ما را عصبانی کرد نباید با الفاظی درباره خانواده، شیوه تربیتی، عادت های شخصی یا ظاهر فیزیکی او برای خشمگین کردنش استفاده کنیم.
یک شهروند دیگر تبریزی در مورد تجربه هایش درکنترل خشم گفت: گاهی کنترل خشم به سادگی و با دوری از عامل خشم امکان پذیر است و چنین رفتاری به معنای فرار از مشکل نیست بلکه ساختن جایگزین برای موقعیت موجود است.
وی افزود: کنترل خشم به معنای سکوت در برابر خطا و بی انصافی نیست، دفاع از حق ضروری است اما باید از واکنش افراطی جلوگیری کرد.
یک روانشانس مشاوره ای در تبریز نیز معتقد است که باورهای غیر منطقی در این استان زیاد است و بیشتر اهالی این تصور را دارند که کسی نباید برخلاف باب میل آنان حرفی بزند.
هادی اکبری نژاد افزود: آموزش های همگانی در ارتباط با باورهای منطقی و روانشناسی و مشاوره راهکاری مفید برای کاهش میزان ضرب و جرح این استان به شمار می رود.
روانشناس عضو هیات علمی دانشگاه شهید مدنی هم گفت: ضعف در مهارت های ارتباطی و عدم مهارت های لازم برای کنترل هیجان و عواطف موجب شده تا برخی افراد در روابط انسانی به بن بست برسند و به جای اینکه از راه های ارتباطی برای کنترل خشم از راهبردهای ابراز مستقیم خشم استفاده کنند.
بهزاد شالچی با اشاره به اینکه آذری زبانان این استان در بیان احساسات و ارتباط چالش برانگیز با مشکل مواجه هستند، افزود: تا کنون تحقیق علمی در ارتباط با بررسی خشم در این استان صورت نگرفته و نمی توان پاسخ علمی به این قضیه داد.
به گزارش ایرنا، اگر چه تغییر در رفتار و رعایت حقوق شهروندی امری تدریجی است اما فعالیت های فرهنگی و رسانه ای راهکاری مفید برای آغاز این تغییر به شمار می رود.
گزارش از علیرضا فولادی
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد