یکی از عکاسان به نام کشور گفت: زوایای پنهان خاطرات در عکس متجلی میشود و جشنواره عکس رضوی بهترین محل برای بازگویی خاطرات سفر به حریم مقدس امام رضا (ع) و امامزادگان است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، استاد محمدعلی جدیدالاسلام با اشاره ی اجمالی به مقوله ی عکس و تصویر، اظهار کرد: عکاسی یعنی نوشتن با نور، دوربین عکاس به مثابه قلم عکاس است و یک عکاس با نور علیه سیاهی و تاریکی میجنگد و جامعه را به سمت و سوی «هوالنور» که نور باقی و جاویدان است، هدایت می کند.
وی افزود: رشد فرهنگ همواره با رشد هنر همراه و همسو بوده به نحوی که هنر صیقل دهندهی روح آدمی و وسیلهی توجه انسان به معنویات است و در این میان به تصویر کشیدن جلوه های زیارت و دلدادگی به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) جایگاه ویژه ای دارد.
عضو شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره سراسری عکس رضوی، تاثیر عکس در زندگی روزمره و نقش آن در رشد و شکوایی جوامع را مهم ارزیابی کرد و گفت: سرعت تحولات بین المللی و نقش اطلاع رسانی که عکس جزء جدانشدنی آن است، رسالت فعالان این عرصه را خطیرتر میسازد.
جدیدالاسلام افزود: برگزاری پنج دورهی متوالی و موفق جشنواره سراسری عکس رضوی در شهر اولینها یادآور این نکته است که ظرفیتهای بالقوه و نهفتهای در این منطقه وجود دارد و جشنوارههایی از این دست میتوانند به بالفعل شدن آن کمک کنند.
استاد محمدعلی جدیدالاسلام متولد ۱۳۳۱ تبریز بوده و از سال ۱۳۴۳ فعالیت خود در زمینه عکاسی را آغاز کرده است.
وی تاکنون در جشنواره های مختلف کشوری به عنوان عضو شورای سیاسگذاری و داور انتخاب بوده و در حال حاضر یکی از بزرگترین مجموعه داران دوربین عکاسی و عکسهای قدیمی در کشور است .
استاد جدیدالاسلام دهها نمایشگاه انفرادی و گروهی برگزار کرده و شاگردان بسیاری را در حوزه ی هنر عکاسی تعلیم داده است.
وی مولف چندین کتاب در زمینه ی هنر عکاسی است .
گفتنی است ششمین جشنواره سراسری عکس رضوی از سری برنامه های چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) مردادماه ۱۳۹۵ در تبریز برگزار میشود.
این جشنواره همزمان با سالروز میلاد با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) و بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(شاهچراغ)(ع) و همزمان با دهه کرامت و با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی، ادبی مذهبی مرتبط با سیره پاک ائمهی معصومین بویژه حضرت امام رضا(ع) و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی، هنری در زمینه سیره، شخصیت و معارف حضرت امام رضا(ع) و کمک به انتشار گسترده تر آن برگزار میشود.
سبک زندگی اسلامی با رویکرد اقتصاد مقاومتی (انتخاب یک حدیث از حضرت امام رضا (ع) با موضوعات مورد نیاز روز جامعه مبتنی بر سیره رضوی به عنوان محتوای معرفتی در راستای سبک زندگی اسلامی با رویکرد اقتصاد مقاومتی)، زیارت (آداب و فرهنگ زیارت)، جلوههای حرم مطهر رضوی، اَبنیه، امام زادگان و فرهنگ رضوی در تمام نقاط جهان و انعکاس مراسم و آیینهای رضوی از موضوعات این جشنواره محسوب می شود.
این جشنواره در چهار بخش شامل؛ جلوههای معنوی زیارت، معماری (ابنیه و اماکن زیارتی)، خلاقه (عکاس می تواند با نگاه خلاق خود و یا با بکارگیری تکنیکهای سخت افزاری و نرم افزاری به بیان جلوههای معنوی زیارت بپردازد.) و عکاسی با گوشی تلفن همراه برگزار میشود.
برنامههای جنبی این جشنواره شامل برگزاری نشست تخصصی و کارگاه آموزشی با حضور اساتید، تجلیل از مقام هنری اساتید و پیشکسوتان هنر عکاسی، برگزاری نمایشگاه عکس سیر تحول توسعه حرم مطهر رضوی و عکس نوشت است.
علاقمندان میتوانند آثار خود در بخش عکس را تا ۳۱ خرداد و آثار در بخش عکس نوشت را تا ۳۱ اریبهشت به آدرس دبیرخانه واقع در تبریز، بلوار استاد شهریار، اول سر بالایی ولی عصر، مجتمع فرهنگی سینمایی ۲۲ بهمن تبریز، دبیرخانه جشنواره سراسری عکس رضوی ارسال نموده و یا با تلفکس۳۳۲۸۱۲۰۰ -۰۴۱ تماس حاصل نمایند.
لازم به ذکر است همچنین علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و یا ارسال آثار به صورت الکترونیکی می توانند به سایت جشنواره:http://azarsh.shamstoos.ir / مراجعه کنند.
ششمین جشنواره سراسری عکس رضوی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با همکاری شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجان شرقی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع)، کانون فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شرقی، انجمن هنر عکاسی استان و انجمن سینمای جوان- دفتر تبریز برگزار میشود.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد