یک مشاوره خانواده اظهار کرد: استقلال زوجین، درابتدای ازدواج، یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه شود؛ و اگر نسبت به آن بیتوجهی شده و حذف شود، در روابط زوجین اختلال ایجاد خواهد شد.
علی قرهداغی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، با اشاره به اینکه فرد باید در تمامی جنبههای زندگی استقلال داشته باشد، گفت: بحث ازدواج نیز از داشتن استقلال مستثنا نبوده و لازم است که در این بحث توجه زیادی به آن لحاظ شود.
وی بیان کرد: استقلال بین زوجین ممکن است ریشه در عوامل “درون فردی، یعنی اینکه خود فرد از لحاظ شخصیتی چقدر از درون مستقل بوده و میتواند نیازهای خود را تامین کند و همچنین عوامل “بینفردی” یعنی اینکه فرد چه اندازه میتواند در میان مجموعهای که قرار دارد استقلال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در خانوادهها نیز همانند کشورها مرزبندی وجود دارد، گفت: همانگونه که اگر مرزهای یک کشور مورد تعرض قرار بگیرد، کل حاکمیت و موجودیت آن به خطر میافتند، در خانوادهها نیز اگر مرزها رعایت نشود خانواده دچار آسیب خواهدشد.
قرهداغی با اشاره به اینکه خانوادهها از لحاظ مرزبندی به “درهمتنیده، مشخص و گسسته” تقسیم میشوند، اظهار کرد: خانوادههای با مرزگسسته، باوجود اینکه در یک خانه زندگی میکنند اما از لحاظ عاطفه و صمیمیت فاصلهی زیادی داشته و هرکس درون قلمرو فردی خویش زندگی میکند.
وی افزود: این نوع خانوادهها هر چند در زندگی فرزندان خود دخالت نمیکنند؛ اما گاهی آنقدر فاصله خود را با فرزندان تازه ازدواج کردهی خود زیاد میکنند که منجر به سلب حمایت اجتماعی و عاطفی از فرزندخودشده و زندگی وی رادرتنگنا قرار میدهند.
وی اظهارکرد: خانوادههای درهمتنیده نیز از لحاظ عاطفی بسیار و ابسته بوده و حتی بعد از ازدواج فرزند نیز در تلاش برای حفظ وابستگی بین خود و فرزندان میباشند؛ بدین صورت که بابرگزاری مراسمها، دعوتهای زود به زود و حتی زندگی در نزدیکی یکدیگر سعی در بقای این رابطهی وابسته دارند.
این مشاور خانواده بیان کرد: خانوادههای درهم تنیده باعث میشوند که زوج تازه ازدواج کرده نتوانند توانایی حل مسائل رابین خود ایجاد کرده و از عهدهی مشکلاتشان برآمده و آبدیده شوند.
وی اذعان کرد: تنها خانوادههای بامرزمشخص هستند که در عین حفظ استقلال افرادخانواده، دارای روابط عاطفی مناسبی نیز میباشند؛ اینگونه خانوادههاشرایط مناسبی را برای استقلال و توانایی حل مشکل در فرزندان خود ایجاد میکنند.
وی گفت: یکی از مهمترین منابع سلامت روان در خانوادههای بامرزبندی مشخص شکل میگیرد، چراکه در عین باهم بودن افراد خانواده، فردیت اعضا نیز حفظ میشود.
این مشاور خانواده افزود: افرادی که در خانوادههای بامرز مشخص رشد مییابند، در عین تعلق خاطر داشتن به خانواده خود، توانایی تصمیمگیری در حریم خصوصی خود را نیز دارند و میتوانند بدون دخالت دیگران و با استقلال تمام مسائل خود راحل کنند.
وی در توصیهای به زوجهای جوان که به تازگی تشکیل زندگی دادهاند، اظهارکرد: تا آنجایی که میتوانند باید مشکلات خود را درون حریم خانهی خود و با مشورت یکدیگر حل نمایند و به اشتباهات یکدیگر تکیه کنند اما به تصمیمات والدین اتکا نکنند؛ چراکه دخالت ازسوی خانوادهها به معنی نقض استقلال زوجین میباشد.
وی اذعان کرد: زندگی مشترک مانند صندوقچهی اصرار است که دیگران نباید از جریاناتی که درون آن اتفاق میافتد با خبر باشند و زوجین نیز نباید تا قبل از گرفتن تصمیم مشترک بین خودشان، مسائل خود را با دیگران در میان بگذارند.
قرهداغی با اشاره به اینکه طریقهی برخورد والدین با زوجینی که تازه تشکیل خانواده دادهاندنیز متفاوت است، بیان کرد: خانوادههایی که اولین فرزند آنها تشکیل خانواده میدهد، احتمال آزمون و خطا در این خانوادهها بیشتر است اما خانوادههایی که برای چندمین بار شاهد ازدواج فرزندان خود بودهاند به دلیل تجربهای که دارند سعی میکنند به حریم خصوصی زندگی فرزند کمتر وارد شوند.
وی گفت: هر بار که زوجی به صورت مشترک و بدون دخالت دیگران، مشکل خود را حل میکنند باعث ایجاد سرمایهی عاطفی بین زوجین میشود که بعدها نیز ضامن حفظ رابطهی زوجین خواهد بود.
وی در توصیهای به والدین زوجهای جوان خاطرنشان کرد: والدین تنها زمانی باید به حریم خصوصی زوجهای تازه، ورود پیدا کنند که به صورت مستقیم هر دو زوج از آنها درخواست مساعدت یا مشورت کند؛ درغیر اینصورت نباید به حریم خصوصی زوجین وارد شوند.
بر اساس این گزارش؛ اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با همکاری جهاددانشگاهی استان در نظر دارد در جهت ارتقای تاب آوری اجتماعی زنان و خانواده، در زمینه مهارتهای دهگانه زندگی شامل مهارت خودآگاهی، همدلی، برقراری ارتباط موثر روابط بین فردی حل مساله، تصمیمگیری، تفکر خلاق، تفکر انتقادی، مقابله با استرس و کنترل خشم با هدف پیشگیری از تعارضات خانوادگی، نزاع دسته جمعی و افزایش فرهنگ شهروندی، مشارکت در امور شهری و مدیریت مسائل زیست محیطی را در قالب کارگاه های آموزشی ویژه بانوان در سطح استان با هدف افزایش آگاهی علمی و عملی مادرانو بانوان برگزار نماید.
لذا ادارات و سازمانها، تشکلها، سازمانهای مردم نهاد و… در صورت علاقمندی و آمادگی جهت برگزاری این کارگاهها برای همکارانشان، با جهاددانشگاهی استان به عنوان مجری برگزاری این کارگاه ها با شماره تماس۰۴۱۳۶۵۵۵۶۵۱ سرکار خانم عمادی فر، تماس بگیرند تا برنامه ریزی های لازم انجام شود.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- استاندار: درصدد ارتقای شاخص امنیت سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی هستیم
- سفیر ژاپن در تهران: خبرهای خوبی از دریاچه ارومیه داریم
- مراقب کلاهبرداران در سایتهای آگهیمحور با تبلیغات جذاب باشید
- سال فرهنگی ایران و ترکیه باهنر بانوان ایرانی زینت داده میشود
- بید مشکلات بر تار و پود فرش ایرانی
- صنایع دستی بانوان ایرانی در استانبول به نمایش درمی آید
- استاندار: از دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در استان اختیارات ویژه گرفته ام
- بهره برداری از فاز اول اینترنت خانگی بر بستر فیبرنوری تا یک ماه آینده
- ذخیره گندمکافی برای مصرف یکسال خبازیهای داریم
- فرماندار جدید تبریز: با همه گروهها تعامل و همکاری خواهم داشت
- استاندار : هرم جمعیتی آذربایجان شرقی نیازمند آسیب شناسی است
- فعالیت ۸۴ کارگاه مرمتی ابنیه های تاریخی در آذربایجان شرقی
- شعر ملمع
- شکاف میان دستگاه های اجرایی، صنعت و مراکز علمی در آذربایجان شرقی عمیق است
- عاملان ۴۶ فقره سرقت خودرو در آذربایجان شرقی دستگیر شدند
- “ام اس” ناتوانی جسمانی نیست
- نقش و جایگاه مهم دانشآموزان در پیشرفت و توسعه کشور
- برگزاری گلریزان بابا باغی در ۱۷ آبان ماه/ تکمیل ۳۳ پروژه مسیر گشایی در سال آینده
- جلسات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفتگی در سطح معاون اول رییس جمهور پیگیری می شود
- تراکتور ظرفیت بالایی برای هویتسازی و گردشگری ورزشی دارد
- سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی در آذربایجان شرقی
- جوانانی که در صف وام ازدواج پیر میشوند!
- قوْی گئتسین شعر طنز حمید آرش آزاد
- افزایش ۱۹ درصدی صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
- فروش ۷۰ میلیارد ریالی نمایشگاه صنایع دستی تبریز
- استاندار: احیای دریاچه ارومیه نیازمند مشارکت مردم در تصمیم گیریها است
- تراکتورسازی مدال افتخار حوزه صادرات کشور را از رئیس جمهور دریافت کرد
- تقویت دیپلماسی اقتصادی، کلید توسعه صادرات غیرنفتی
- ظرفیتهای نهفته در صنایعدستی آذربایجانشرقی