رمضان ماه مهربانی و نزدیک شدن دلهای مومنین به یکدیگر است، بیشک در سرشت هر انسانی، مهربانی وجود دارد تا آن را به هم نوع خود هدیه دهد و در این طریقت مهربانی انسانهایی که در مسیر و گذر زمان، گرد و غبار فراموشی اطرافشان را گرفته والاترین مهربانیهاست.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، بار دیگر، ماه مهمانی خدا، ماه مبارک رمضان فرا رسیده است، ماهی که سراسر مهر و رحمت و امید و نعمت است، ماه مبارک رمضان، هدیهای از جانب پروردگار است که فرصت یک تحول و دگرگونی درونی را به ما میبخشد و خوشا به حال کسانی که این موقعیت را غنیمت شمرده و لحظهای تردید به خود راه نمیدهند.
رمضان ماه مهربانی و نزدیک شدن دلهای مومنین به یکدیگر است، بیشک در تار و پود و سرشت هر انسانی، مهربانی وجود دارد تا آن را به هم نوع خود هدیه دهد و در این طریقت مهربانی گوش دادن به درد و دل انسانهایی که در مسیر و گذر زمان عمر و زندگی، گرد و غبار فراموشی اطرافشان را گرفته والاترین مهربانیهاست، مردان و زنانی که جوانان دیروز بودند و سالمندان امروز، نیازمند محبت هستند.
هر مناسبتی میتواند بهانهای باشد برای عیادت و احوالپرسی از این عزیزان، حال این روزها فرا رسیدن ماه ضیافت الهی را بهانهای کردیم تا بار دیگر سری به سالمندان شهرمان بزنیم، سالمندانی که فراموش شدهاند و این روز ها نیز با وجود انبوهی از تیترها و اخبار و شایعات مربوط به اتفاقات شورای شهر و شهرداری تبریز و تبریز ۲۰۱۸ ، اصلا دیده نمیشوند.
سپید مویانی که لرزش دستهایشان تکرار لالایی مهربانی است، دستهایی که با مهرورزی و نوازش صورت کوچک فرزندانشان، آنان را به خواب میبرد! همانهایی که بوسه مهربانی بر پیشانی فرزندان خود مینواختند و شبها را به امید آیندهای درخشان برای فرزندان به خواب میرفتند و این روزها نگاهشان به نقطهای خیره مانده است، نقطهای کوچک به بزرگی روزهای سپری شده عمرشان.
نگاهشان همیشه مملو از انتظار آمدن کسی است، به این امید فرزندانشان تا یادی از آنها بکنند! در گوشه خانه سالمندان ثانیهها را لحظه شماری میکنند! ثانیههایی از جنس تکرار روزهای تنهایی و مرور خاطرات زندگی!
گاهی اوقات آشنایی که وارد میشود، لبخندی بر لبهایشان مینشیند، وقتی فرزندی برای دیدن والدینش میآید، امیدی در دلهایشان جوانه میزند.
چین و چروکهای نشسته بر چهره معصومشان را که مینگری، نشاط جوانی آنها را در ایام نه چندان دور میتوانی بشماری!
چهره منتظرشان را که نگاه میکنی تو را میهمان نگاه عمیق و مهربان خود میکنند و بیاراده لبخندی بر چهره شما مینشیند. ناگفتههای زیادی برای گفتن دارند، پای صحبتشان که مینشینی و خاطراتشان را مرور میکنی، ناخود آگاه بغض تلخی گلویت را میفشارد! بغضی از جنس غربت! غربتی که بر قلبت چنگ میاندازد.
از نامهربانیهای فرزندانشان میگویند! مهربانیهایشان را که در دفتر خاطرات زندگیشان ورق میزنی به اوج نامهربانی دنیا با این عزیزان در این وانفسای زندگی پی میبرید.
دیدن پدرانی که روزی مرد خانههایشان بودند و نان آور همسر و فرزندان خود، در حالی که در اتاقشان نشسته و از پنجره به بیرون مینگریستند و خستگی یک عمر در چهرهشان نمایان بود و مادرانی که عزت نفس و غرورشان اجازه نمیداد بپذیرند که فرزندان در شلوغی زندگی روزمره آنها را فراموش کردهاند! برای هر کسی سخت و دردآور است.
حتما داستان سبد و پسرک را شنیدهاید، داستانی که بیشک برای خیلی از فرزندان در این چرخه و حرکت دوار زندگی اتفاق افتاده، در روزگارهای نه چندان دور، پدری پدر پیرش را داخل سبد گذاشت تا از خانه بیرونش کند، پسرش گفت: پدر میشود این سبد را برایم بازگردانی؟ و زمانی که پدر علت را جویا شد پسرک در پاسخ وی، گفت: میخواهم وقتی پیر شدی، تو را داخل این سبد بگذارم و از خانه بیرونت کنم! این داستان همچنان ادامه دارد اما به روشهای مختلف در بین آدمها اتفاق میافتد.
اما با وجود این باز هم امیدواریم هیچ پدر و مادری سالهای عمر خود را در تنهایی نگذرانند، آن هم در کشور ما که همیشه بر این باور بودهاند گذشتگان که وجود سالمندان در خانهها موجب کثرت نعمت و برکت میشود.
ما نیز در کنار گروه نوع دوستی تبسم در کنار این عزیزان برای عیادتشان آمدیم تا شاید بتوانیم جرعهای مهربانی به این عزیزان هدیه کنیم، البته این گروه به صورت هفتگی و ماهانه با همکاری اعضای نوع دوستش از خانههای سالمندان دیدار میکنند، این بار در اقدامی ابتکاری با گرد هم آوردن سالمندان در لحظات افطار نسبت به ترویج فرهنگ سفره مهربانی با سالمندان اقدام کردند.
در حاشیه این سفره مهربانی گفتوگوهایی انجام دادیم که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
اسرا طریقیان مدیر گروه نوع دوستی تبسم در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: گروه نوع دوستی «تبسم» گروهی خودجوش است که تلاش میکند بر حسب موقعیتهای مختلف به افراد و مراکز نیازمند مثل پرورشگاهها و خانههای سالمند، بیماریهای خاص و مستضعفین کمک کرده و ضمن ارایه خدمات پزشکی و درمانی، برگزاری جشنها و گردهماییهایی در مناسبتها و فرصتهای مختلف و رفع معضلات و مشکلات مالی و اجتماعی همنوعان نیازمند و مستحق بتواند لبخند و تبسم را به این عزیزان هدیه کنند.
وی گفت: تکریم به سالمندان و نیازمندان باید در جامعه فرهنگسازی شود و تا زمانی که این بستر فرهنگی ایجاد نشود افراد نسبت به نوع رفتار با سالمندان و نیازمندان اطلاعات درستی نخواهند داشت.
طریقیان افزود: در همین زمینه گروه نوع دوستی تبسم با اجرای برنامههای خاصی برای تقویت فرهنگسازی و توجه به تکریم سالمندان تلاش میکند تا به ارتقاء روحی، روانی و جسمی سالمندان کمک کرده تا آنها دچار احساس سرخوردگی، افسردگی و ناتوانی نشوند.
مدیر گروه نوعدوستی تبسم با اشاره به برنامههای آتی این گروه گفت: در هفتهایی که گذشت گروه نوع دوستی تبسم در ۴ روز و ۴ مراسم متفاوت به وقت گلبانگ اذان برای صرف افطاری میزبان ایتام کمیته امداد و بهزیستی و همچنین سالمندان بهزیستی بود و امروز در رستوران عمارت ائلگلی تبریز که برای هر تبریزی تداعی کننده بهترین سالهای زندگیش هست، پذیرای سالمندان مراکز تبریز بودیم و سفره مهربانی برای عزیزان سالمند مرکز فیاضبخش، مهر و آنا و دختران معلول ذهنی فیاض بخش برگزار شد.
طریقیان تصریح کرد: برنامهای که لحظه لحظه آن پر از تبسم و شادی کسانی بود که سالها در حصار چهار دیواری مراکزی که برای آنان در حکم زندان داشته و زندانی بودند، و ما هر وقت به دیدارشان میرفتیم در درد و دلهایشان با ما اشاره میکردند که دوس دارند باردیگر ائلگلی را ببینند و حالا امروز به همت تیم اجرایی گروه تبسم این آرزوی کوچک این عزیزان محقق شد.
مدیر گروه نوعدوستی تبسم افزود:امشب برق شادی و هیجان وصفناپذیر در چشمهای ناامید این عزیزان به راحتی دیده میشد.
دختران فیاض بخش از دیدن ائلگلی و شهربازی و استخر ائلگلی هیجان زده شده بودند و مداوم تشکر میکردند.
بچههایی که غذاهای خود را میبرند تا با مادرانشان تقسیم کنند
طریقیان خاطرنشان کرد: روز به یاد ماندنی بود، اما تلخترین تجربه ما، در مراسم ایتام کمیته امداد بود، ایتام کمیته امداد یا بیسرپرست هستند یا بدسرپرست، این بچهها در روز ضیافت، نه غذاهایشان را خوردند، نه شلهزرد، نه میوه و نه دسرهایشان و در برابر تمام اصرارهای ما مقاومت کردند و در آخر مراسم سهمشان را با خودشان بردند تا با مادران و خانوادهشان که در منزل چشم به راهشان بودند بخورند، این همه مهربانی و فداکاری از بچههایی که شاید چندین سال بود توت فرنگی یا زردآلو نخوردن بودند اما نفس خود را کنترل کردند عجیب دردناک بود.
وی در ادامه ضمن تشکر از عزیززاده رییس بهزیستی شهرستان تبریز، شریف مدیر روابط عمومی کمیته امداد، بجانی مسوول بازرسی بهزیستی شهرستان تبریز و پریچهر آذری از فعالترین اعضای گروه تبسم، در همراهی و مساعدت در برگزاری سفره مهربانی، خواستار مشارکت شهروندان در این امر خیر شد.
مدیر گروه نوع دوستی از سازمانهای مسئول خواست تا با رویکردی جدید و حمایتی از گروههای داوطلب مردمی که با هدف خدمترسانی و کمک به هم نوعانشان شکل میگیرند حمایت و همکاری کنند و بستر فعالیت و توسعه سازمانهای مردم نهاد در کشور را فراهم آورند.
حسین سعادتصادقی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره مرکز نگهداری سالمندان فیاض بخش تبریز نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: ما در موسسه فیاض بخش ۱۲۵ نفر مددجو داریم که در این موسسه نگهداری میشوند.
این مسئول ادامه داد: این موسسه توسط شورای خیرینی که به نام موسسه فیاض بخش تبریز تاسیس شده اداره میشود که علاوه بر این ۱۲۵ نفر از اسفند ماه سال گذشته، ۳۵۰ خانوار نیز که توسط بهزیستی معرفی شده بودند، تحت پوشش موسسه قرار گرفتند که شامل افراد قطع نخاع، از کار افتاده و خانهنشین هستند.
وی گفت: موسسه این افراد را با کمکهایی از قبیل خوراک و پوشاک و کمکهای مالی حمایت میکند که افزایش روزافزون این کمکها جزو اهداف و سیاستهای این موسسه است.
سعادت افزود: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان این موسسه با تهیه سبد کالاهای حمایتی شامل اقلامی همچون گوشت، برنج، روغن و سایر ملزومات این ماه پرخیر و برکت، مددجویان را تحت پوشش قرار داده است.
مدیرعامل مرکز فیاض بخش تصریح کرد: این موسسه از محل مازاد وسایل باقی مانده به یاری سایر بخشها و مراکز هم نوع در سایر شهرستانها از قبیل اهر و کلیبر شتافته است و این مراکز را از طریق این کمکها یاری کرده است.
رئیس هیات مدیره مرکز فیاضبخش خاطرنشان کرد: خوشبختانه با عنایت خدا و دعای عزیزان، خیران به ما اعتماد و اطمینان کامل پیدا کردهاند و در این امر مخصوصا مردم خیر تبریز بسیار همراهی کردهاند و ما را در این مسیر همواره پشتیبان بودهاند.
وی در ادامه گفت: کارکنانی که سابقا ۳۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکردند، اکنون پایه حقوق را دریافت میکنند و به آنها تسهیلاتی از قبیل وام از ۲۰ تا ۵۰ میلیون ریال ارائه میشود.
سعادت ادامه داد: در این مدت دو مورد هم بازسازی صورت گرفته که انشاالله در آیندهای نزدیک حدود ۵۰ نفر از سالمندان مرد در این اماکن پذیرش خواهند شد.
وی در پایان از گروه نوعدوستی تبسم به خاطر تدارک سفره مهربانی برای سالمندان مراکز بهزیستی تقدیر و تشکر کرد.
گزارش: پویا خوش پیمان
علی سلیمی
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- سازمانهای کم کار آذربایجان شرقی در پیشگیری از وقوع جرم مواخذه میشوند
- ضرورت کاهش سطح زیر کشت باغات غیراقتصادی در آذربایجان شرقی
- منطقه آزاد ارس میتواند مقصد سرمایه گذاران ترکیهای شود
- دعوت استاندار آذربایجان شرقی از بانوان برای فعالیت های اجتماعی و شرکت در انتخابات شوراها
- درهای دانشگاه باید به روی جامعه باز باشد
- فروشنده کالای قاچاق در تبریز سه میلیارد و ۷۵۹ میلیون ریال جریمه شد
- گرهگشایی از تولید و تجارت اولویت اول است
- زمین پنج هزار و ۲۴۵ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی تامین شد
- مودیان مالیاتی آذربایجان شرقی برای برخورداری از بخشودگی جرایم تا ۲۴ آذر فرصت دارند
- استاندار آذربایجان شرقی: تغییرات مدیریتی همسو با اراده مردم است
- باید به ازای هر متر مکعب مصرف آب ۲.۶ کیلوگرم محصول کشاورزی تولید شود
- آذربایجان شرقی ۲۱۰ خانه قدیمی ثبت ملی دارد
- سرنوشت «هپکو» برای تراکتورسازی تکرار میشود؟
- نمایشگاههای صنایع دستی نقش پررنگی در رویدادهای فرهنگی دارند
- زمان برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی بانوان ایرانی در ترکیه مشخص شد
- مطالبه گری دانشجو امر مبارکی است
- امام جمعه تبریز: رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش آتش بس شد
- حفاظت از یکهزار و ۲۰۰ محوطه تاریخی دغدغه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است
- پیشثبتنام ۳۳۲ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس
- از کجا آوردهای؟! شعر طنز حمید آرش آزاد
- تولیدات دانشبنیان به جامعه معرفی شود
- بخشنامه واردات تراکتورهای دست دوم، تیغ زیر گلوی تولید ملی
- جمع آوری قاطعانه متکدیان از سطح شهر
- پزشکیان: در حل مشکل بنزین، معیشت مردم باید مد نظر باشد
- گردشگری سلامت؛ بیماری روی تخت جراحی توسعه
- فاصلهی بسیارِ حداقل دستمزد کارگران در ایران با دستمزد معیشتی
- کمک ۶۹۰ میلیون ینی ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه
- پیشثبتنام ۱۲۵ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس تا پایان روز چهارم در حوزه تبریز
- اختصاص ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای برنامههای ورزشی در سال ۱۴۰۳
- استاندار آذربایجان شرقی: مدیران ظرفیتهای قانون بودجه را شناسایی کنند