ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی است تا با انجام کارهای خیر، علاوه بر مشارکت فعال در ایجاد تعادل اجتماعی از لطف و مرحمت الهی برخوردار شویم و توشه ای برای آخرت خویش ذخیره کنیم.
بیایید تصنیف مهربانی را زمزمه کنیم و با گشودن چتر ایثار آشیانه ای امن و پر از عشق و صفا برای ایتام و خانواده های نیازمند مهیا کنیم.
حامی مهربان، ای که وجودت رونق بخش سفره خالی نیازمندان و گره گشای مشکلات آنان است، بیا و دست نوازشگر خود را بر سر کودکان خانواده نیازمند بکش.
مجال گفت و گو با برخی از حامیان و نیازمندان استان، صحنه های وصف ناپذیری از روابط پدران معنوی ایتام و کودکان نیازمند را به تصویر می کشد.
خیر نیکوکاری می گوید: از دوران جوانی در امور خیر مشارکت داشتم به طوریکه بعد از پیروزی انقلاب همکاری خویش را با کمیته امداد امام خمینی(ره) آغاز و در سال های بعد گسترش دادم.
حاج علی اکبر که متولد ۱۳۳۸ شمسی در یکی از روستاهای شهرستان چاراویماق است، افزود: با اعتمادی که به کمیته امداد داشته و دارم در زمینه مسکن، اکرام ایتام و تامین جهیزیه نیازمندان با این نهاد همکاری می کنم.
وی ادامه می دهد: با ۲۰۰ میلیون ریال درآمدی که دارم به طور متوسط ۶۰ میلیون ریال در ماه به ایتام و نیازمندان کمک می کنم زیرا برای من ایتام و کودکان نیازمند همانند فرزندانم هستند.
حاج علی اکبر انجام کارهای خیر را لذت بخش دانسته و می گوید: کسب رضای خدا برای من ارزشمند است و روز به روز برکت کار خیر در زندگی ام دو چندان می شود.
سراغ یکی از نیازمندان کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی می رویم و وضعیت زندگی این مرد ۳۴ ساله را به تصویر می کشیم.
‘رضا’ از زمان ابتلا به بیماری اعصاب و روان در امرار و معاش خانواده و هزینه تحصیل دو فرزندش با تنگناهای مالی بسیاری مواجه شده است و تنها از طریق مستمری کمیته امداد و یارانه دولتی چرخ زندگی را می چرخاند.
کف و سقف اتاقش رطوبت کرده و بوی تعفن فضای اتاق را فرا گرفته است، برای رضا همین یک اتاق ۱۲ متری از پدر به ارث رسیده است که آشپزخانه و سرویس بهداشتی ندارد و شست و شوی لباس و ظروف در یک حمام غیر بهداشتی صورت می گیرد.
با این اوصاف احداث مسکن برای او و خانواده اش در اولویت است تا شاید اندکی از مشکلات خانواده اش کاسته شود.
وی منتظر دستان مهرورز خیران نیکوکار است تا قدمی پیش نهاده و برایش سر پناهی بسازند و برای فرزندانش حامی باشند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی هفت هزار و ۶۲۰ کودک این استان را نیازمند حامی دانست و گفت: شش هزار و ۶۹۳ حامی چتر حمایتی خود را بر چهار هزار و ۳۶۰ فرزند خانواده های نیازمند طرح محسنین گسترانیده اند.
حسین دشتی افزود: پیش بینی می شود تا در رمضان امسال برای هشت هزار دانش آموز نیازمند در قالب طرح محسنین حامی پیدا شود.
وی اد امه داد: در جشن رمضان سال گذشته پنج هزار دانش آموز نیازمند تحت حمایت این نهاد در قالب طرح محسنین حامی پیدا کردند.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی اظهارکرد: طرح محسنین شامل حمایت مستمر از فرزندان غیر یتیم توسط حامیان است و حامیان می توانند با انتخاب خانواده مورد نظر همراه با اهدای مبلغ تعهدی ماهانه حداقل ۷۴۹ هزار ریال نیازهای این عزیزان را تامین کنند.
دشتی ادامه داد: خانواده طرح محسنین شامل آن دسته از خانواده های نیازمند است که دارای سرپرست بیمار، معلول، از کار افتاده و یا زندانی هستند.
دشتی با بیان اینکه ۳۰ هزار حامی در قالب طرح اکرام در سال گذشته پنج هزار و ۸۰۰ یتیم را زیر چتر حمایتی خود قرار دادند، گفت: در این طرح اولین استانی بودیم که اعلام کردیم یتیمی بدون حامی وجود ندارد.
مدیر کل کمیته امداد استان از مساعدت ۱۶۷ میلیارد ریالی پدران معنوی ایتام و فرزندان خانواده های نیازمند در سال گذشته خبر داد و افزود: از این مبلغ ۱۳۷ میلیارد ریال در قالب طرح اکرام بوده و بقیه به فرزندان خانواده های نیازمند طرح محسنین کمک شده است.
دشتی ضمن درخواست از خیران و حامیان استان در مساعدت به فرزندان خانواده های نیازمند، یادآور شد: شماره حساب ۷۷۷ بانک ملی قابل واریز در تمامی شعب و سامانه ۳۰۰۰۱۲۷۴ آماده جذب و جمع آوری کمک های مردم نیکوکار استان به نیازمندان است.
طرح های ‘اکرام ایتام’ و ‘محسنین’ از جمله طرح هایی است که کمیته امداد امام خمینی به منظور استفاده از مشارکت مردم و خیران در رسیدگی و مساعدت به ایتام و خانواده های نیازمند اجرا می کند.
طرح ‘اکرام ایتام’ مختص کودکانی است که پدر خود را از دست داده اند و طرح ‘محسنین’ مربوط به کودکان طلاق یا تحت سرپرستی مادر است، یا آنکه پدرشان در قید حیات است اما به دلیل بیماری قادر به تامین معاش خانواده نیست.
در هر کدام از این طرح ها، فرد خیر می تواند حمایت مادی و معنوی یک یا تعدادی از این کودکان و خانواده های نیازمند را عهده دار شود.
خانواده مشمول طرح محسنین شامل آن دسته از خانواده های نیازمندی بوده که دارای سرپرست خانواده، بیماری صعب العلاج، معلول، از کارافتاده، زندانی یا فاقد سرپرست است.
درکنار فرزندانی که دست تقدیر، گل وجود پدر را از خانه شان چیده است، چشمانی منتظر، قلب های آکنده از درد و دل شکسته نیز هستند که تقدیر به گونه ای دیگر سایه وجود پدری مهربان و فداکار را از زندگی شان دور ساخته است.
پدری که با وجود خواست باطنی اش به دلیل کهولت، بیماری و از کارآفتادگی توان اداره زندگی را ندارد و در زیر بار مشکلات کمر خم کرده است.
کسب رضای الهی، عمل به سیره نبوی، احیای فرهنگ کمک به نیازمندان، کاهش آلام روحی و حفظ عزت نفس خانواده های نیازمند و افزایش مشارکت های عمومی در کمک به محرومان از مهمترین اهداف اجرای طرح محسنین است.
مردم سخاوتمند و نیکوکار آذربایجان شرقی در صحنه های مختلف نشان داده اند که هیچ وقت نمی گذارند فرزندان یتیم یا نیازمند به دلیل فقر مالی از مسیر رشد و پویائی باز مانند.
مصداق عینی و بارز این سخن، تحصیل کرده ها و نخبه های جوان علمی و دانشگاهی تحت حمایت کمیته امداد استان هستند که به واسطه کار خیر و عمل صالح حامیان نیکوکار توانسته اند به مدارج علمی دست یابند.
در بیان نحوه مشارکت خیران در طرح محسنین همین بس که شما حامی ارجمند می توانید پس از مراجعه به مراکز کمیته امداد در سطح آذربایجان شرقی، تکمیل فرم ثبت نام ، اخذ شناسنامه و انتخاب خانواده مورد نظر همراه با واریز مبلغ تعهدی ماهیانه حداقل ۷۰۰ هزار ریال با شناسایی نیازهای کلی خانواده نیازمند (تامین پوشاک، ارزاق، درمان، مسکن، اشتغال، جهیزیه) حدیث جوانمردی و عطوفت را بر پهنه زندگی جاری کنید.
گزارش از نعمت مرادپور
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد