سالانه در ایران ۸ هزار نفر به دلیل مرگ مغزی فوت میکنند و فقط حدود ۷۰۰ نفر از آنها به اهدای عضو میرسند و از ۲۵ هزار بیمار نیازمند به عضو، روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی میمیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، “اهدای عضو، اهدای زندگی”، شعار نام آشنایی که این روزها با تلاش و زحمات شبانهروزی بسیج جامعه پزشکی آذربایجانشرقی درصدد است فقط در حد یک شعار نباشد بلکه به یک گفتمان و فرهنگ جاری و ساری در بین مردم انسان دوست و نوعدوست آذربایجانشرقی و سراسر میهن اسلامی ایران تبدیل شود.
برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز فرصت مغتنمی بود تا بسیج جامعه پزشکی با حضور در این نمایشگاه بینالمللی فرهنگ اهدای عضو را بین مردم با فرهنگ و کتاب دوست تبریز و استان اشاعه دهد. در ورودی نمایشگاه بینالمللی همچنین در سالن شهریار و سالن امیرکبیر غرفههای بسیج جامعه پزشکی به چشم میخورد.
استقبال بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از غرفه اهدای عضو در سالن شهریار قابل توجه و قابل توصیف بود به گونهای که فرمهای چاپ شده برای ثبت نام اهدای اعضای بدن به اتمام رسید و علاقهمندان در برگههایی دیگر به تکمیل اطلاعات خود پرداختند و البته فرمهای جدید نیز از راه رسیدند.
وقتی با افرادی که داوطلبانه اقدام به تکمیل فرم اهدای عضو میکردند گفتوگو کردیم آنها بسیار مشتاق بودند به گونهای که بسیاری از آنان از این که این اقدامات فرهنگسازی در کشور ما دیر آغاز شده است اظهار ناراحتی میکردند.
خانم امانی یکی از بازدیدکنندگان غرفه اهدای عضو بود که به همراه دختر و پسرش فرم اهدای عضو را تکمیل میکردند، به خبرنگار فارس در تبریز گفت: در متون دینی ما به انجام عمل صالح و خیرات حتی پس از مرگ سفارش فراوانی شده است و چه خوب و نیکوست انسان بعد از مرگ نیز منشاء خیر برای بیماران نیازمند دریافت عضو باشد.
حیف است اعضای بدن زیر خاک دفن شوند
محمدرضا الفی، یکی دیگر از شهروندان تبریزی بود که با وی همکلام شدم، او با اشاره به جزوهها و بروشورهایی که در مورد اهدای عضو در میان بازدیدکنندگان منتشر شده بود، گفت: واقعا حیف است وقتی با پیوند اعضای بدن من، چند بیمار چشم انتظار به زندگی خود باز میگردند اعضای بدن من بعد از مرگ زیر خروارها خاک دفن شود.
وی افزود: وقتی یک بیمار مرگ مغزی با اهدای عضو و پیوند بافتها خود میتواند ۵۳ بیمار را از معلولیت نجات دهد بنابراین هر عقل سلیمی قبول میکند که دفن این گوهرهای گرانقدر در وجود هر انسان کار باطل و بیهودهای است.
به دانشآموزانم درس عملی میدهم
خانم پاشازاده، دبیر فرهنگی بازنشسته نیز معتقد است نجات جان یک انسان مانند نجات جان همه انسانهاست، ما یک عمر به دانشآموزان در مدارس درس دادهایم و چه بهتر است به عنوان یک معلم بعد از مرگ نیز اعضای بدنم به یک بیمار پیوند زده شود تا وقتی دانشآموزانم نام مرا در لیست احیاءگران سلامت میبینند درس عملی بیاموزند.
دیگر جمع ما جمع شده است، خیل انبوهی از بازدیدکنندگان غرفه اهدای عضو را در محاصره خود قرار دادهاند و به نوعی در صدد تکمیل فرمهای اهدای عضو هستند، یک خانواده چهار نفری که اقدام به تکمیل این فرمها میکنند در حین تکمیل پدر و مادر خانواده به فرزندان خود گوشزد میکنند که اگر چنانچه ما مرگ مغزی شدیم تیم پزشکی را معطل نکنید و خیلی زود رضایتنامه را امضا کنید چرا که ما با تمام رضایت قلبی خود این فرمها را تکمیل میکنیم تا بعد از مرگ نیز قلب ما در بدن یک انسان دیگر بطپد و در آن صورت است که ما همچنان زندهایم.
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
خلفیزاده از دیگر افرادی بود که با تکمیل این فرمها با اشاره به این بیت از سعدی شیراز (سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز ، مرده آنست که نامش به نکوئی نبرند) گفت: نیک نامی و رندی در مرام ما ایرانیهاست و پیشقدم شدن در کار خیر وظیفه تک تک ما بوده و البته این کار نوعی باقیالصالحات است.
وی با اشاره به این که در کشور ما هنوز این موضوع جا افتاده نیست، اظهار داشت: مسئولان استانی و کشوری باید روی این موضوع تمرکز جدی داشته باشند چرا که به راحتی اعضای بدن خود از جمله کلیه، کبد، ریه و قلب خود را در خاک دفن میکنیم در حالی که در خیلی از کشورهای دنیا این گونه نیست و آنجا عمل و جراحی پیوند اعضا خیلی پیشرفتهتر و جلوتر از کشور ما هستند.
وی خاطرنشان کرد: اعضای بدن ما در خاک دفن شده و هیچ نفعی ندارند در حالی که بعد از مرگ اعضای بدن انسانها باعث بهبودی و سلامت جان انسانهای دیگر شده و یاد و نام آنها از ذهن این افراد پاک نمیشود و این برای من کافی است.
جای خالی فرهنگ اهدای عضو در میان مردم
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در غرفه اهدای عضو بسیج جامعه پزشکی بر ضرورت فرهنگسازی در بین آحاد جامعه برای تحقق به اهداف تعیین شده اهدای اعضاء در کشور تاکید کرد.
وی ادامه داد: موضوع اهدای عضو باید به یک فرهنگ در میان مردم تبدیل شود همانگونه که در جامعه ما خیلی از آداب و رسوم جزو فرهنگ ملی و منطقهای ما محسوب میشود موضوع اهدای عضو نیز در صورت مرگ مغزی باید به یک موضوع حیاتی در میان آحاد جامعه تبدیل شده و ضرورت آن در جامعه احساس شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تصریح کرد: هر کدام از ما در ترویج و فرهنگسازی این موضوع در دانشگاهها، مساجد، مدارس و تمام نهادها و ارگانها وظیفه داریم خود را در این کار سهیم بدانیم.
پزشکیان تصریح کرد: وقتی یک بیمار دچار مرگ مغزی میشود و تیم متخصص پزشکی تشخیص میدهند که این بیمار قابل بازگشت نیست چه بهتر است که اعضای بدن او در بدن یک بیمار نیازمند دیگر پیوند زده شود تا از معلولیت افراد جلوگیری کرده و جان بسیاری از انسانها را نجات دهد.
سالانه۸ هزار نفر بیمار مرگ مغزی فوت میکنند
رسول زارعزاده، مسئول هماهنگی پیوند اعضاء بسیج جامعه پزشکی آذربایجانشرقی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: غرفه اهدای عضو به منظور فرهنگسازی اهداء اعضا با هدف کمک به ۲۷ هزار بیمار منتظر به دریافت عضو در کشور کار خود را از بیمارستان صحرایی بسیج آغاز کرده است.
سالانه تنها ۷۰۰ نفر راضی به اهداء عضو میشوند
وی با اشاره به این که روزانه ۷ تا ۱۱ نفر از هموطنان ما به دلیل کمبود اهداءکننده جان خود را از دست میدهند، اظهار داشت: در کشور ما سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر دچار مرگ مغزی میشوند که از این تعداد سالانه اعضاء ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار نفر قابل اهداست اما متاسفانه ۷۰۰ نفر راضی به اهداء عضو میشوند.
زارعزاده تصریح کرد: یک بیماری که مرگ مغزی شده است با اهداء نسوج و بافتهای بدن خود میتواند ۱ تا ۵۳ نفر را از معلولیت نجات دهد بنابراین بسیج جامعه پزشکی بحث فرهنگ سازی اهداء اعضای بدن را در اولویت کاری خود قرارداده و تمام سعی و تلاش خود را به کار میبرد تا با هماهنگی و حمایتهای دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به اهداف تعیین شده دست یابند.
ثبتنام ۷ هزار نفر برای اهدای عضو در آذربایجانشرقی
مسئول هماهنگی پیوند اعضاء بسیج جامعه پزشکی آذربایجانشرقی با اشاره به این که در نمایشگاه کتاب تبریز حدود یک هزار نفر در طرح ثبت نام اهداء عضو شرکت کرده و فرم ثبتنام را تکمیل کردهاند، خاطرنشان کرد: فرمهای تکمیل شده تاکنون از مرز ۷ هزار نفر رد شده و پیشیینی ما تا آخر سالجاری ۱۵ هزار نفر است چون ما با استقبال بینظیر مردم نوع دوست شهر اولینها هستیم.
برگزاری همایش حامیان سلامت در تبریز
وی در ادامه از برگزاری همایش بزرگ حامیان سلامت در تبریز خبر داد و اظهار داشت: طی ماه آینده بسیج جامعه پزشکی همایش بزرگ حامیان سلامت را برگزار میکند و شهروندانی که کارت اهدای عضو آنها صادر شده است به این همایش دعوت میشوند تا کارت خود را دریافت کنند.
زارعزاده با اشاره به این که زمان و مکان همایش حامیان سلامت از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد ادامه داد: این همایش بزرگ با دو هدف عمده برگزار میشود، اول اهداء کارت اهدای عضو به شهروندانی که فرمهای ثبتنام در طرح اهدای عضو را تکمیل کردهاند و هدف دوم تجلیل از فعالان حوزه سلامت است.
——————————–
نگارنده: معصومه درخشان
——————————–
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- تحصیل ۴۵۰۰ دانشجو از ۵ ملیت در دانشگاه تبریز
- ایمن سازی مدارس آذربایجان شرقی نیازمند ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است
- مطالبات گندمکاران تا پایان شهریور پرداخت میشود
- تراکتورسازی، مصداق بارز خواستن، توانستن است
- استاندار جدید این هفته انتخاب می شود
- شهریار پیشروی شعرای برجسته دنیاست
- شهریارسیز… شعر حمید آرش آزاد به مناسبت سالروز درگذشت استاد شهریار
- افزایش ۲ برابری پرونده های کلاهبرداری در آذربایجان شرقی
- امسال چانهزنی بر سر جبران عقبماندگی دستمزد کارگری ادامه مییابد
- سفر به عراق در راستای افزایش ارتباطات اقتصادی و امنیتی است
- ۱۲۰ عنوان برنامه به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی در آذربایجان شرقی اجرا میشود
- ۶۰ هزار دانش آموز کلاس اولی آذربایجان شرقی در انتظار بازگشایی مدارس
- تاخیر آورده اولیه متقاضیان علت کندی طرح های نهضت ملی مسکن آذربایجان شرقی
- گسترش فیبر نوری ۵۰۰ کیلومتری تا درب منزل شهروندان تبریزی
- با اجازه استاد شهریار قوْی منده گلیم! شعر طنز حمید آرش آزاد
- جبارعلی ذاکری مدیرعامل راهآهن شد
- تکمیل ظرفیت اقامتگاه های آذربایجانشرقی
- امام جمعه تبریز: چشم امید کشور به مدارس و دانشگاهها است
- با ابتکارکارخانه تراکتورسازی صورت گرفت؛
- احیای دریاچه ارومیه، نماد حکمرانی و توسعه سازگار با اقلیم
- ورود بیش از ۲.۶ میلیون گردشگر به آذربایجان شرقی
- بزرگراه خواجه-ورزقان ۸۹درصد پیشرفت فیزیکی دارد
- نشست ویژه انتخاب استاندار آذربایجان شرقی هفته آینده برگزار میشود
- امام جمعه تبریز: کاری نکنید صبر مردم لبریز شود
- نصب روزشمار بزرگترین مجموعه تئاتر و سینما در مرکز شهر/ زنگ نمایش «حیدر بابایه سلام» به صدا درآمد
- دیبده «حافظ»ده رد اولار!
- پابهرکاب شدن دختر دهه هفتادی با کامیونتهای تولید تراکتورسازی
- رئیس جمهور انتخاب استاندار آذربایجانشرقی را در اولویت قرار دهد
- تبلیغات حلقه گمشده صنعت گردشگری آذربایجان شرقی
- نظام تعلیم و تربیت عامل موفقیت جوامع به شمار می رود