معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی گفت: امسال موظفیم تا ۸ هزار و ۸۷۶ شغل در روستاها و مناطق محروم استان ایجاد کنیم و در ۷ ماه گذشته نزدیک ۲ هزار و ۸۰۰ شغل یا به عبارتی تنها ۳۲ درصد ایجاد شده است.
محمدصادق پورمهدی در نشست مشترک کمیته راهبری و کارگروه توسعه روستایی و عشایری استان آذربایجانشرقی با رویکرد اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه امروزه مسائل روستایی مظلوم واقع شده است و برای رسیدن به یک توسعه مطلوب راه زیادی وجود دارد، اظهار داشت: اگر توسعهای از روستا صورت گیرد به همت مردم و جمع حاضر در این نشست خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در بحث روستایی در طی سه سال دولت تدبیر و امید کارهای ارزندهای در ابعاد مختلف از جمله روستایی انجام گرفته است، از افزایش صندوق خرد زنان که قبلا ۲۳ صندوق بوده و الان به ۳۶ صندوق رسیده است خبر داد.
پورمهدی ادامه داد: همچنین در بخش افزایش اشتغال که ۸۰۰ مورد بود و امروزه به یک هزار و ۱۰۰ رسیده است.
معاون عمرانی استانداری استان میزان قیر رایگان تخصیص یافته به روستاها را ۲۶ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: ۲۴ هزار خانه روستایی در این سه سال مقاوم سازی شده که در مجموع کل خانههای مقاوم شده ۱۴۱ هزار خانه است.
وی اضافه کرد: تعداد روستاهای دارای اینترنت پرسرعت با رشد پنج و نیم برابری روبهرو شده است.
پورمهدی تعداد روستاهای دارای آب آشامیدنی را ۲ هزار و ۱۶۰ روستا اعلام کرد و گفت: با اهتمام دولت تدبیر و امید تعداد مشترکان روستایی با رشد ۱۳ درصدی به ۳۰۲ هزار مشترک رسیده است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی در منطقه سرد و کوهستانی قرار دارد گفت: میزان برخورداری از گاز در روستاها نسبت به دولتهای قبلی رشد ۱٫۴ درصد داشته است.
وی افزایش مدارس روستایی را یادآور شد و ادامه داد: بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از رشد ۱٫۴۲ درصدی برخوردار بوده است.
وی ابراز کرد: تلفن همراه ۶۰ درصد روستاها را تحت پوشش قرار داده و همچنین ۹۰ درصد نیز از تلفن ثابت بهرهمند هستند که در تلاش هستیم به صددرصد برسانیم.
پورمهدی با اشاره به دستورالعمل ابلاغی در خصوص کارگروههای روستایی و تشکیل سه جلسه اظهار کرد: در این جلسات به مشکلات اساسی از جمله موانع و مسائل روستایی پرداخته شد و به امر مهارتآموزی با شعار هر آذربایجانی به مهارت اهتمام داده شد و ۳۲ هزار نفر آموزش دیدهاند.
وی اقدامات دیگر استان در خصوص تغییر الگوی مصرفی ساکنان روستا را یادآور شد و افزود: این سوختها به انرژیهای نو و تجدیدپذیر در راستای حفاظت از عرصههای طبیعی صورت میگیرد.
این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: اقدامات انجام یافته در روستای استان تشکیل جلسات و ظرفیت سنجی مجدد روستاهای هدف، الزام دستگاهها و اولویت قرار دادن و الزام پست بانک به استقرار دستگاههای عابر بانک در روستاها و توجه ویژه به روستاهای هدف گردشگری بوده است.
وی همچنین به تلاش در جهت برندسازی روستاها اشاره کرد و گفت: هر شهرستان یک برند، هر روستا یک محصول، هر خانه روستایی یک کارگاه و در نهایت هر آذربایجانی یک مهارت است که با وجود یک هزار و ۹۰۰ دهیار در خط مقدم اقتصاد مقاومتی اقدامات ارزندهای از جمله برپایی نمایشگاه دائمی محصولات کشاورزی و صنایع دستی پیشبینی شده است.
پورمهدی ابراز کرد: موظف بودیم امسال برای ۸ هزار و ۷۷۶ نفر اشتغال ایجاد کنیم که با همکاری تعدادی از دستگاهها تا آخر مهرماه سال جاری توانستیم ۳۲ درصد این تعداد را شاغل کنیم.
وی تصریح کرد: از طریق وزارت کشور برای ۱۰۰ روستا در راستای اقتصاد مقاومتی کارهایی انجام گرفته است که برای ۷۲ روستا در حوزه صنایع کشاورزی و شیلات فعالیت داشته و ۱۷ روستا به عنوان پایلوت گردشگری انتخاب شده است.
معاون عمرانی استانداری استان موانع و مشکلات روستاها را اینگونه بیان کرد: ضمانت تسهیلات، وجود واسطهگری در محصولات کشاورزی، تعداد متولیان امور روستایی در کشور، کم توجهی به معیشت روستائیان و واردات بیرویه محصولات مصرفی، کمبود امکانات زیرساختی برای جذب گردشگر، عدم کفاف آموزش مهارت آموزی است.
وی در پایان به امر حاشیه نشینی اشاره کرد و گفت: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری که برای رهایی از حاشیهنشینی شهرها رسیدگی به روستاها را توصیه کردهاند باید گفت که برای حل این مساله باید مبدا را بررسی کرد و مبدا همان جایی است که مهاجر از آنجا به شهر میآید.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- کاهش تنش آبی با شناسایی منابع پنهان
- مردم از رسانهها انتظار مطالبهگری دارند
- تبریز جذابترین مقصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس
- بزرگداشت شهدای خدمت پاسداشت الگوهای مردمی است
- پیشرفت ۳۵ درصدی ساخت بزرگترین هتل ایران در تبریز
- درخواست استاندار آذربایجان شرقی برای پخش دیدارهای تراکتور از شبکههای سراسری
- ایمنسازی بازار تاریخی تبریز گامی برای پاسداشت تمدن ملی
- سهم ۱۷ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال آذربایجانشرقی
- واگذاری زمینهای بایر روستایی به طرحهای ملی مسکن آذربایجانشرقی
- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس:
- دوره آموزشی ویژه مدیران تعاونیهای منطقه آزاد ارس برگزار شد
- تجلیل از تلاشگران خاموش خط تولید در آزمایشگاههای مجتمع مس سونگون
- گسترش همکاری های علمی منطقه آزاد ارس با دانشگاههای صنعتی
- نوین: تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه ای مصداق بارز جهاد فرهنگی است
- توسعه همکاریهای شهرداری و ارتش در حوزههای ورزش و سلامت
- معاون وزیر جهاد کشاورزی: کاهش ضایعات گندم نیازمند پشتیبانی بانکهاست
- امام جمعه تبریز: شرطی کردن مذاکرات خیانت به ملت و کشور است
- طرح هادی روستای تاریخی کندوان تصویب و ابلاغ شد
- استاندار آذربایجان شرقی: درصدد بومی سازی سیاست های دولت در شهرستان ها هستیم
- بازدید مدیر مجتمع مس سونگون از روند برگزاری آزمون استخدامی شرکت نوآوران مس
- اتصال راهآهن خاوران به تبریز با تخصیص بودجه نمایندگان شتاب میگیرد
- سرمایهگذاری ۴۶۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه گردشگری آذربایجانشرقی
- فروردین بدون آلودگی هوا در آذربایجانشرقی
- گرامیداشت روز ملی منابع انسانی در مجتمع مس سونگون با تقدیر از نقشآفرینان عرصه سرمایه انسانی
- نوسازی واحدهای تولیدی پیش نیاز افزایش بهره وری