مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: این اداره کل برای درمان یک هزار و ۵۰۰ نفر از بانوان معتاد استان مداخله می کند.
به گزارش پایگاه خبری بامدادتبریز،محسن ارشد زاده در گفتوگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان اینکه سال گذشته ۷۸۰ نفر در استان براثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: این به مفهوم بی سرپرست شدن تعداد زیادی از خانوادهها و افزایش جامعه ی هدف سازمان بهزیستی است.
وی با بیان اینکه اداره کل بهزیستی درحوزه ی اعتیاد، در سه محور پیشگیری اولیه از اعتیاد، درمان و کاهش آسیب معتادان و توانمندسازی بهبودیافتگان فعالیت می کند، افزود: اکثر خانواده ها فاقد مهارت شیوه ی برخورد با فرزندان در ارتباط با اعتیاد هستند، بنابراین بحث آگاه سازی و حساس سازی برنامههای اجتماع محور در جامعه ی فعلی ما حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه تمامی مردم در برنامه ی آگاه سازی جزو جامعه ی هدف اداره کل بهزیستی استان هستند، گفت: افراد از محیط های شهری، محلات حاشیه نشین، آموزشی، دانشگاه ها، مدارس و کارگری و کارمندی، محیط های نظامی و پادگان های آموزشی در زمینه اعتیاد با آگاه سازی توانمند می شوند. سال گذشته حدود ۸۱۶ هزار نفر در استان تحت پوشش برنامه های آگاه سازی قرار گرفتند.
ارشدزاده ادامه داد: در بحث درمان و کاهش آسیب معتادان، مراکز ترک اعتیاد با عنوان مراکز درمان سرپایی و اقامتی، سرپناه شبانه برای افراد بی خانمان، مراکز گذری، مراکز اقامتی و کمپ کوتاه مدت معتادان استان مستقر شده تا درمان افراد از طریق ارائه ی برنامه های آموزشی و مشاوره مداوم انجام گیرد.
بهره مندی ۱۵ هزار و ۹۶۹ فرد معتاد از مراکز درمان و کاهش آسیب معتادان در سه ماه نخست سال جاری
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از استقرار مرکز گذری برای درمان معتادان در استان خبر داد و گفت: مرکز گذری برای معتادانی که بدون کنترل مواد مصرف کرده و تحت هیچ درمانی قرار نمی گیرند، به وجود آمده تا افراد از امکانات بهداشتی، آموزشی و رفاهی این مرکز استفاده کرده و همچنین برای مصون ماندن از بیماری های واگیر دار از بسته های بهداشتی برخوردار شوند و همچنین وسایل بهداشتی توسط تیم های سیار در بین معتادان توزیع می شود تا از استفاده از سرنگ های چند بار مصرف و بیماری های واگیر دار پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه در مجموع ۸۷ مرکز ترک اعتیاد به صورت فعال در سطح استان مستقر هستند، افزود: سال گذشته ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات این مراکز بهره برده و در سه ماه نخست سال جاری نیز ۱۵ هزار و ۹۶۹ معتاد از مراکز درمان و کاهش آسیب معتادان استفاده کردند.
استقرار مرکز تی سی برای درمان معتادان در استان
ارشدزاده توانمند سازی معتادان بهبود یافته را محور سوم برنامه اداره کل بهزیستی برای اعتیاد عنوان کرد و گفت: افراد بعد از درمان در مراکز سرپایی و اقامتی، توانمند می شوند.
وی از استقرار مرکز تی سی برای درمان معتادان در استان خبر داد و گفت: معتادان در این مرکز اقامتی بلند مدت می توانند به مدت پنج ماه بعد از سم زدایی جهت تثبیت و بازیابی شخصیت و جامعه پذیری تحت درمان قرار گرفته و مجددا به جامعه باز گردند.
بهره مندی ۴۷۲ معتاد بهبود یافته از تسهیلات اشتغال زایی
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه افراد پاک شده بعد از سپری شدن شش یا پنج ماه می توانند از تسهیلات اشتغال حمایت بهزیستی بهره مند شوند، خاطرنشان کرد: سال گذشته در بحث اشتغال و توانمند سازی به ۴۷۲ نفر با مبلغ بیش از ۶۲ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی ارائه شده و تعدادی نیز برای آموزش فنی و حرفه ای و کارگاه های کنار کمپ معرفی شدند.
وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۸۰۰ نفر از پاک شدگان از اعتیاد در زمینه اشتغال زایی و توانمندسازی مورد حمایت قرار گرفتند، افزود: در کنار اکثر کمپ های ترک اعتیاد، کارگاه های اشتغال زایی برای پاک شدگان مستقر شده تا در این مراکز افراد فعالیت کنند.
راه اندازی موسسه ای با عنوان باشگاه مثبت برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز
وی با بیان اینکه موسسه ای با عنوان باشگاه مثبت برای حمایت از بیماران ایدز در استان راه اندازی شده است، گفت: در این مرکز افرادی که در کنار اعتیاد مبتلا به ایدز شدند مورد حمایت روحی و روانی و مالی قرار می گیرند، سال گذشته ۱۱۰ نفر در این مرکز ثبت نام کردند که این تعداد در سه ماهه نخست سال جاری به ۱۵۰ نفر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در بیماری ایدز افراد امید به زندگی خود را از دست می دهند و خانواده ی فرد از لحاظ روحی و روانی دچار مشکل می شود که ما این افراد را از لحاظ حمایت اجتماعی، مالی، خدمات مشاوره ای، مددکاری و راهنمایی تحت حمایت خود قرار می دهیم.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در بخش دیگر سخنان با بیان اینکه در حال حاضر یک کمپ بانوان در تبریز فعالیت می کند و ۴۰ نفر از زنان معتاد در این مرکز پذیرش شده اند، افزود: تعدادی از این افراد بعد از گذراندن دوره درمان نمیتوانند به خانواده و اجتماع باز گردند و در کمپ ماندگار می شوند، کمپ دیگری نیز در شهرستان مراغه با میانگین پذیرش ۲۰ نفر فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه اداره کل بهزیستی استان جهت درمان هزار و ۵۰۰ نفر از معتادان خانم مداخله می کند، بیان کرد: طبق برآوردها در استان ما یک الی دو درصد از اعتیاد استان را جامعه ی زنان تشکیل می دهد، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در نظر دارد تا مرکزی در کنار مرکز ماده ۱۶ تاسیس شود.
وی با بیان اینکه مرکز ماده ۱۶ برای معتادان متجاهر با شرایط خاص در استان راه اندازی شده است، گفت: معتقدم با چنین وضعیتی، لزومی به استقرار مرکز ماده ۱۶ برای بانوان نیست چرا که اغلب بانوان به وسیله ی درمان سرپایی درمان می شوند.
ارشد زاده از فعالیت کمپ ترک اعتیاد برای جوانان زیر ۱۸ سال در استان خبر داد و گفت: امروزه کاهش سن اعتیاد، افزایش اعتیاد در بین بانوان و افزایش گرایش از مصرف مواد مخدر سنتی به سمت مواد مخدرصنعتی و روان گردان ها به عنوان تهدیدی جدی برای جامعه محسوب می شوند.
چندقلوها تا سن شش سالگی از حمایت های بهزیستی بهره مند می شوند
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص حمایت از چندقلوها در استان، تشریح کرد: حمایت هایی از جمله کمک به رشد و تغذیه نوزاد، تامین شیر خشک تادوسالگی، حمایت های غیرنقدی، بسته های سبد غذایی و از هر سه ماه یک بار به خانواده های چند قلو مبلغ نقدی پرداخت می شود و سالانه نزدیک به ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کودک کمک نقدی و ۶۰۰ هزار تومان نیز کمک غیر نقدی ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه چندقلوها تا سن شش سالگی از حمایت های بهزیستی بهره مند می شوند، افزود: خانواده های چند قلوها از تسهیلات مسکن از طریق کمک بلاعوض، اشتغال و تسهیلات اشتغال به سرپرست خانواده حمایت می شوند.
ارشدزاده با بیان اینکه طی چند سال اخیر در سایه تلاش، تعامل و همکاری، اداره کل بهزیستی استان به مجموعه ای فعال، پویا، با انگیزه، باشور و نشاط تبدیل شده است، یادآور شد: طبق ارزیابی استانداری در سال ۹۴ و ۹۵، اداره کل بهزیستی استان از لحاظ علمکرد به عنوان دستگاه برگزیده ی استان انتخاب شد و طبق ارزیابی سازمان بهزیستی کشور این اداره کل در حوزه ی معاونت مشارکت های مردمی، اشتغال، مسکن و مراکز غیر دولتی رتبه ی اول کشوری را در بین سایر استان های کشور کسب کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد فعالیت های این اداره کل از طریق برون سپاری و واگذاری فعالیت به بخش غیر دولتی انجام میشود، افزود: در حال حاضر اعتماد خیران و مردم نسبت به مجموعه ی بهزیستی افزایش یافته به طوری که در این زمینه بین سایر استان ها رتبه ی برتر کشوری را کسب کرده ایم.
وی با بیان اینکه سال گذشته درمجموع ۸۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کمک مردمی به بهزیستی استان ارائه شده است، گفت: بخشی از این کمک ها به صورت نقدی و خدماتی و بالای ۵۰ درصد آن نیز به صورت کمک غیر نقدی بوده است.
مدیر کل بهزیستی استان با بیان اینکه اداره کل بهزیستی استان تمایل به همکاری با جهاد دانشگاهی دارد، افزود: طی سال گذشته تفاهم نامه های همکاری در زمینه تولید انرژی خورشیدی و در زمینه طرح مربیان قرآنی با این نهاد امضا کردیم ومعتقدم این نهاد به عنوان مرجع علمی می تواند با تحقیقات خود در راستای رسیدگی به مسائل اجتماعی جامعه کمک کند.
وی با اشاره به اینکه همگی در خصوص حل مسائل اجتماعی مسئولیت داریم، گفت: اصحاب رسانه نقش تاثیر گذار در انعکاس و حل مسائل اجتماعی دارند و می توانند با اطلاع رسانی و آگاه سازی مسائل در جهت عبرت آموزی و بازدارندگی جامعه، گام مثبتی بردارند.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- کاهش تنش آبی با شناسایی منابع پنهان
- مردم از رسانهها انتظار مطالبهگری دارند
- تبریز جذابترین مقصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس
- بزرگداشت شهدای خدمت پاسداشت الگوهای مردمی است
- پیشرفت ۳۵ درصدی ساخت بزرگترین هتل ایران در تبریز
- درخواست استاندار آذربایجان شرقی برای پخش دیدارهای تراکتور از شبکههای سراسری
- ایمنسازی بازار تاریخی تبریز گامی برای پاسداشت تمدن ملی
- سهم ۱۷ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال آذربایجانشرقی
- واگذاری زمینهای بایر روستایی به طرحهای ملی مسکن آذربایجانشرقی
- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس:
- دوره آموزشی ویژه مدیران تعاونیهای منطقه آزاد ارس برگزار شد
- تجلیل از تلاشگران خاموش خط تولید در آزمایشگاههای مجتمع مس سونگون
- گسترش همکاری های علمی منطقه آزاد ارس با دانشگاههای صنعتی
- نوین: تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه ای مصداق بارز جهاد فرهنگی است
- توسعه همکاریهای شهرداری و ارتش در حوزههای ورزش و سلامت
- معاون وزیر جهاد کشاورزی: کاهش ضایعات گندم نیازمند پشتیبانی بانکهاست
- امام جمعه تبریز: شرطی کردن مذاکرات خیانت به ملت و کشور است
- طرح هادی روستای تاریخی کندوان تصویب و ابلاغ شد
- استاندار آذربایجان شرقی: درصدد بومی سازی سیاست های دولت در شهرستان ها هستیم
- بازدید مدیر مجتمع مس سونگون از روند برگزاری آزمون استخدامی شرکت نوآوران مس
- اتصال راهآهن خاوران به تبریز با تخصیص بودجه نمایندگان شتاب میگیرد
- سرمایهگذاری ۴۶۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه گردشگری آذربایجانشرقی
- فروردین بدون آلودگی هوا در آذربایجانشرقی
- گرامیداشت روز ملی منابع انسانی در مجتمع مس سونگون با تقدیر از نقشآفرینان عرصه سرمایه انسانی
- نوسازی واحدهای تولیدی پیش نیاز افزایش بهره وری