۴۳ روز پس از زمین لرزه بامداد هجدهم آبان ماه، زلزله زدگان روستاهای دو شهرستان میانه و سراب همچنان با مشکل کمبود وسیله گرمایشی مناسب و عدم وجود سرویس بهداشتی و حمام و نبود آب کافی برای شست و شو، دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامدادتبریز به نقل از ایسنا،
ایسنا به دنبال سلسله گزارشهایش از آخرین وضعیت زلزله زدگان، این بار به بررسی مشکلات زلزله زدگان روستاهای «بیگلو»، «خلیفهلو»، «چرن» و «گاولیق» بخش کندوان شهرستان میانه میپردازد، چرا که تمرکز روی برخی روستاها، روستاهای بخش کندوان میانه را در حاشیه قرار داده است.
آلودگی آب روستای «گاولیق»
اهالی روستا مدعی هستند که آلودگی آب روستای گاولیق بعد از زمین لرزه اخیر، پس از پنج مرتبه نمونه برداری به تایید مرکز بهداشت رسیده و مردم این روستا را در استفاده از آب شرب با مشکلاتی مواجه کرده است، گندزدایی آب نهر روستا هم نتیجهای نداشته و آب همچنان آلوده است و به دلیل نبود آب معدنی و آب شرب قابل استفاده، زلزله زدگان این روستا از بی آبی رنج میبرند.
در هر روستای بخش کندوان شهرستان میانه، افرادی هستند که پس از تحویل چادرشان به بنیاد مسکن، هنوز وام اسکان موقت را به طور کامل دریافت نکردهاند و مجبور به زندگی با زلزله زدگان دیگر یا سکونت در بیرون خانه هستند. تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی برخی از زلزلهدگان نیز همچنان زیر آوار مانده، چرا که طبق سیاستهای اداره کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، آواربرداری کامل جزو اولویتها نبوده و عملیات آواربرداری همزمان با آغاز ساخت اسکان دائم هم انجام میشود.

اهالی «چرن» منتظر دریافت مرحله دوم وام اسکان موقت
در روستای «چرن» هم وضعیت چندان مساعد نبوده و به دلیل تخریب مدرسه روستا، بچههای «چرن» در دهیاری درس میخوانند. مدرسه سرویس بهداشتی ندارد و دانش آموزان برای استفاده از سرویش بهداشتی مجبور به مراجعه به خانههای خودشان یا آشنایانشان هستند.تعدادی از اهالی روستای «چرن» هم از عدم رسیدگی به این روستا و زیر آوار ماندن وسیلههایشان گلایه دارند. به گفته اهالی در این روستا نیز میزان تخریب بالا بوده و با تحویل چادرها، ۲۴ نفر از زلزلهزدگان مرحله دوم وام اسکان موقت را دریافت کرده و حدود ۲۶ نفر هم همچنان منتظر هستند. برخی از زلزلهزدگان این روستا ادعا میکنند که به دلیل نبود اسامیشان در لیست دهیاری، هنوز در چادر سکونت دارند؛ برخی نیز به دلیل جمع آوری چادرها جایی برای ماندن ندارند. برخی از اهالی نیز بیان میکنند که نه چادر گرفتهاند و نه وام ۱۰ میلیونی اسکان موقت شامل حال آنها میشود.
خیران در روستای «موسی بیگلو» یک گام جلوتر از مسئولان
اهالی قشلاق «موسی بیگلو» مدتی است که ۲۳ تخته چادر توزیع شده در این روستا را برای دریافت مرحله دوم وام ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت تحویل دادهاند، اما تنها سه نفر توانستهاند مرحله دوم این وام را دریافت کنند. احشام نیز در این روستا در محل اسکان موقتی که فقط با کیسه پلاستیکی پوشانده شده است، نگه داری میشوند.
اهالی این روستا از کمک خیران ابراز رضایت کرده و از آنها قدردانی میکنند.
عملکرد سلیقهای دهیاریها و شوراها!
در این میان، عملکرد شوراها و دهیاریها در گزارش نام و لیست خسارت دیدگان به بنیاد مسکن، نارضایتی تعدادی از روستائیان را در پی دارد و نام تعدادی از زلزله زدگان روستای قشلاق «خلیفهلو» که خانههایشان تخریب زیادی داشته است، در لیست موجود نبوده و زلزله زدگان این روستا همچنان منتظر کارشناس برای بازدید از منازل تخریب شدهشان بوده و مجبور به زندگی در چادر هستند.
هزینه بالای استفاده از بخاری برقی به زلزله زدگان تحمیل می شود
در بسیاری از روستاها تعدادی بخاری برقی برای گرم کردن چادر به زلزله زدگان داده شده که مصرف برق آن بسیار زیاد بوده و هزینه آن از جیب زلزله زدگان پرداخت میشود. تعدادی از روستائیان به ویژه اهالی روستای «چرن» از این مشکل انتقاد کردهاند که گازرسانی برای وسیلههای گرمایشی و برق رسانی به کانکسها از جیب خود زلزله زدگان پرداخت شده و هزینه اضافی را به زلزله زدگان تحمیل میکند.

خلیل احمدیان، رئیس بنیاد مسکن شهرستان میانه در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایسنا با بیان اینکه تا به امروز آواربرداری ۹۸۴ واحد از یک هزار واحد تخریب شده، انجام شده است، گفت: تا به حال به حدود ۷۵ روستا ورود کردهایم و حدود ۴۵۰۰ واحد ارزیابی شده است.
وی با بیان اینکه ارزیابی شهرها هم به دستور رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و ۸۰۰ واحد هم در شهرهای ترک، میانه و ترکمنچای هم ارزیابی شدند، افزود: برای ساخت ۲۰۰۰ واحد و تعمیر ۱۵۰۰ واحد، اعتبار دولتی داده شده است، اما نیاز داریم تا اعتبار اضافی برای ۱۰۰۰ واحد (۷۰۰ واحد روستایی و ۳۰۰ واحد شهری) هم در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: بنیاد مسکن از اولین ساعات وقوع زمین لرزه همراه ستاد بحران وارد عملیات شده و اقدامات لازم برای اسکان موقت در اولین ساعات انجام شده، ۱۱۰ واحد اسکان موقت ساخته و تحویل اهالی داده شده است و بقیه اهالی درخواست وام اسکان موقت دادهاند.
احمدیان خاطرنشان کرد: ساکنان دائمی روستاها مشمول دریافت وام ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت هستند که بر اساس آمار خانه بهداشت روستا نامشان در این لیست موجود بوده و تا به حال ۱۶۵۰ واحد فقره وام بلاعوض پرداخت و ۱۱۱ واحد اتاقک اسکان موقت احداث شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون برای ۲۰۰۰ واحد، پرونده تشکیل شده که پرونده ۱۶۰۰ واحد، تکمیل است، برای ۶۷۳ واحد نیز پروانه صادر شده و به بانکها معرفی شدهاند که ۱۸۰ فقره از این تعداد در مرحله عقد قرارداد، هستند.

وی متذکر شد: از مرحله اسکان موقت عبور کردهایم و البته روستاها دوباره پالایش میشوند و کمک به خانوادههای فرعی هم در دستور کار قرار گرفته است، به این صورت که احداث بر عهده خانوادهها بوده و مصالح به طور رایگان توسط بنیاد مسکن در اختیار آنها قرار داده میشود.
احمدیان با اشاره به اقدامات به منظور احداث اسکان دائم در مناطق زلزله زده شهرستان میانه گفت: تا به امروز ۴۸ مورد “پی کنی”، پنج مورد “فونداسیون ریزی”، چهار مورد “اسکلت بندی” انجام شده است و در بخش ترکمانچای هم پیمانکاران در مرحله آبرنگ ریزی و پی کنی هستند و تلاش داریم، حداقل ۱۰۰۰ واحد را تا آخر اسفند ماه سال جاری احداث کنیم.
بر اساس این گزارش؛ ساعت ۲:۱۷ بامداد ۱۷ آبان بود که زمین لرزهای به بزرگی ۵.٩ ریشتر شهر ترک از شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند و در پی این زمینلرزه پنج نفر جان باخته و تعداد زیادی نیز مصدوم شدند.
شهرهای میانه، سراب و بخش ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفتند. حدود ۲۰۰۰ واحد در روستاهای شهرستان میانه و حدود ۱۰۰۰ واحد هم در روستاهای سراب در حادثه زمین لرزه اخیر ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- شهرداری منطقه ۸ به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل می شود
- جشن بزرگ خانوادگی در میدان شهید بهشتی
- بازدید شهردار منطقه ۸ از پروژه مسیرگشایی گوراوانچی
- حاشیه مهرانه رود ساماندهی می شود
- نواقصات میدان شهید بهشتی تا یک ماه رفع میگردند
- الزام رعایت معماری سنتی در ساختمانهای بافت تاریخی شهر
- حضور شهردار منطقه ۸ در نماز جماعت مسجد مقبره و دیدار با فرزند برومند آیت الله قاضی طباطبایی
- شهرداری منطقه ۸ به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل می شود
- تذکر سازمان بازرسی به وزارت راه درباره وضعیت نامطلوب آزادراه زنجان- تبریز
- ورود ۱۷۰ هزار گردشگر از ۶۰ کشور جهان به آذربایجانشرقی
- کوک زمان طلایی برای برج ساعت تبریز
- برپایی میز خدمت شهرداری منطقه ۸ در مصلی حضرت امام خمینی (ره) و رسیدگی به مشکلات شهروندان
- لکه گیری و آسفالت ریزی در خیابان های سطح حوزه
- اتمام بتن ریزی فونداسیون و آغاز ستون بندی در ساختمان شماره دو شهرداری منطقه ۸
- برگزاری مراسم تودیع و معارفه شهردار منطقه ۸ تبریز
- بازدید از واحدهای مختلف منطقه و دیدار با پرسنل منطقه ۸
- اجرای همایش بزرگ سالمندان در فرهنگسرای شمس تبریزی
- لکه گیری و آسفالت ریزی کوچه شهریار واقع در چایکنار
- تجلیل شهردار منطقه ۸ از ورزشکاران صبحگاهی باغ گلستان
- باغ گلستان تبریز ساماندهی و بهسازی میشود
- توزیع ۳۲۰ تن آسفالت طی هفته اخیر در معابر بافت مرکزی شهر
- خاطرات حمید آرش آزاد،نامگذاری یک خیابان؟
- افزایش رضایتمندی مشتریان با اجرای طرح نجما
- در تنگنایِ قافیه– شعر طنز حمید آرش آزاد
- «اللهبندهسی»؛ قهرمان این داستان خیلی آدم حسابی است!
- تولید موتور در موتورسازان تراکتورسازی شتاب بیش از ۱۰۰درصدی گرفته است
- ۷۹ درصد حجم مخزن سدهای آذربایجان شرقی خالی است
- آذربایجانشرقی ظرفیت پذیرش یک میلیون گردشگر خارجی را دارد
- خاطرات حمید آرش آزاد،اختلاف در مدرسه
- پیام تبریک دکتر عباسزاده به مناسبت روز آتشنشانی و ایمنی