یک متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه طب سنتی درمان قطعی برای کرونا ندارد، تاکید کرد: رعایت کامل و دقیق کلیه دستورها و روشهای توصیه شده توسط مراجع علمی و وزارت بهداشت برای پیشگیری از کرونا ضروری بوده و توصیههای طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود مخاطات و سیستم تنفسی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامدادتبریز،دکتر سید مصطفی اعرج خدایی در گفتوگو با ایسنا با ارائه توصیههایی به منظور تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد ارگانها، اظهار کرد: خواب به موقع و کافی باعث کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود سطح ایمنی بدن میشود.
وی، دوری از استرس را از دیگر علل موثر بر سیستم ایمنی بدن عنوان کرد و گفت: ابن سینا تاکید میکند که ایجاد شادی و فرح و خندیدن، بهترین راه برای درمان بسیاری از بیماریها است.
این متخصص طب سنتی ایرانی، خاطرنشان کرد: عدم استفاده از نوشیدنیها و خوردنیهای محرک قبل از خواب مانند قهوه، نسکافه و شکلات تلخ و استفاده از غذاهایی با هضم آسان و کاهش حجم غذا به میزان ۱۵ الی ۲۰ درصد در کاهش التهاب و افزایش سیستم ایمنی موثر است.
وی در ادامه با بیان اینکه بادکش درمانی یکی از روشهای درمانی در طب سنتی ایرانی است که در طیف وسیعی از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: از منظر طب سنتی ایرانی، بادکش درمانی باعث تقویت سیستم ایمنی شده و در درمان بیماریهای تنفسی استفاده میشود، مستندات و مقالات اخیر نشان دهنده تاثیر بادکش درمانی در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم تنفسی بوده و در این راستا بادکش گرم پشت و بین دو کتف میتواند مفید باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به برخی محدودیتهای غذایی، اظهار کرد: بهتر است مصرف غذاهای شور و ترش مانند ترشیجات، سرکه و خیار شور که باعث خشکی، تحریک و اختلال در عملکرد مخاطهای تنفسی میشود، محدود شود.
وی متذکر شد: نظر به توصیه برخی منابع غیر رسمی و نامطمئن مبنی بر استفاده زیاد از گیاهان دارویی با مزاج گرم، مصرف مکرر ادویههای تند و تیز با حرارت زیاد مانند فلفل، زنجبیل، خردل و سسهای تند از دیدگاه طب سنتی ایرانی توصیه نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به اثرات ضد ویروسی مواد به کار رفته در برخی غذاها مانند آش، سوپ و خورشت و نقش آنها در تقویت عمومی بدن و بهبود عملکرد تنفسی، اظهار کرد: تهیه آشی با نصف پیاله پیاز، نصف پیاله برنج و بلغور جو و نصف پیاله گوشت مرغ ریز شده، یک پیاله سبزی جعفری و گشنیز، یک پیاله هویچ یا زردک رنده شده و یک پیاله کاهو و اسفناج، سه قاشق غذاخوری گزنه و نمک و زردچوبه، غذای مناسبی برای تقویت عمومی بدن به شمار میآید.
این متخصص طب سنتی ایرانی با ارائه دستوری برای افراد با سابقه آلرژی تنفسی، گفت: خورشتهای آبدار یا سوپ جو همراه با شلغم، سبزی گشنیز، برگ کاهو، برگ اسفناج، تخم گشنیز، آلو بخارای ملس و کمی زرشک برای این دسته از افراد مفید است.
وی متذکر شد: خوردن خورشت کدو، خورشت لوبیا سبز، خورشت بامیه همراه با پیاز و سبزیجاتی مانند شوید و جعفری، لوبیا و پودر کامل لیمو عمانی نیز برای مبتلایان به دیابت و افزایش چربی خون توصیه میشود.
اعرج خدایی خاطرنشان کرد: استفاده از نخود آب شامل نخود، پیاز شیرین، گوشت گوسفند و میوه هم برای افراد سالخورده و ضعیف مفید است.
وی با ارائه توصیههایی برای تقویت و بهبود عملکرد ریه، گفت: سوپ نخود یا سوپ جو همراه با نخود و مرزه بویژه برای سالمندان سودمند بوده و مصرف هویج یا زردک آب پز، کدو حلوایی آب پز، شلغم آب پز و به آب پز برای کسانی که ضعف هاضمه و یبوست دارند، مفید بوده و افزودن قدری عسل و اندکی زعفران ساییده به هویج، کدو حلوایی و به آب پز اثرات آنها را تقویت میکند.
وی یادآور شد: افراد دچار بی اشتهایی، ضعف و خستگی عمومی میتوانند از برگههای شیرین، توت خشک، انجیر، شیر برنج، شله زرد با خلال بادام و پسته استفاده کرده و فندق، گردو، پسته، بادام، نخود، کشمش و مویز را به عنوان میان وعده یا تنقلات روزانه مصرف کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تاکید کرد: استفاده از بخش نارنجی پوست پرتقال به صورت مربا، دم کرده و به صورت تازه در سالاد متشکل از هویج و سبزیجات مفید است.
این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: پیشنهادهای غذایی مذکور را در اولویت برنامه روزمره خوراک خود قرار داده و برخی پیشنهادها به ویژه برای بهبود مشکلاتی مانند دیابت، ضعف و کم خونی، یبوست و ضعف هضم مناسبتر است.
وی در بخش پایانی سخنانش، خاطرنشان کرد: توصیههای ذکر شده در این مصاحبه جایگزین درمان بیماری بر اساس طب رایج نبوده و کلیه بیماران مبتلا باید تحت نظر متخصصان مربوطه قرار بگیرند.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- مازوت سوزی نیروگاه تبریز و نواخته شدن زنگ آلودگی هوا
- تاکید رئیسجمهور بر حضور بخش خصوصی در حوزه حملونقل
- درگیر جلسات، موازی کاری و گزارش های کاغذی هستیم
- ضرورت اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی راهآهن در تبریز
- امام جمعه تبریز: حقی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم
- تشکیل صندوق مسکن کارکنان و کارگران شهرداری / ۴۰ ساعت اضافه کار ثابت کارگران فضای سبز
- استاندار: درصدد ارتقای شاخص امنیت سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی هستیم
- سفیر ژاپن در تهران: خبرهای خوبی از دریاچه ارومیه داریم
- مراقب کلاهبرداران در سایتهای آگهیمحور با تبلیغات جذاب باشید
- سال فرهنگی ایران و ترکیه باهنر بانوان ایرانی زینت داده میشود
- بید مشکلات بر تار و پود فرش ایرانی
- صنایع دستی بانوان ایرانی در استانبول به نمایش درمی آید
- استاندار: از دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در استان اختیارات ویژه گرفته ام
- بهره برداری از فاز اول اینترنت خانگی بر بستر فیبرنوری تا یک ماه آینده
- ذخیره گندمکافی برای مصرف یکسال خبازیهای داریم
- فرماندار جدید تبریز: با همه گروهها تعامل و همکاری خواهم داشت
- استاندار : هرم جمعیتی آذربایجان شرقی نیازمند آسیب شناسی است
- فعالیت ۸۴ کارگاه مرمتی ابنیه های تاریخی در آذربایجان شرقی
- شعر ملمع
- شکاف میان دستگاه های اجرایی، صنعت و مراکز علمی در آذربایجان شرقی عمیق است
- عاملان ۴۶ فقره سرقت خودرو در آذربایجان شرقی دستگیر شدند
- “ام اس” ناتوانی جسمانی نیست
- نقش و جایگاه مهم دانشآموزان در پیشرفت و توسعه کشور
- برگزاری گلریزان بابا باغی در ۱۷ آبان ماه/ تکمیل ۳۳ پروژه مسیر گشایی در سال آینده
- جلسات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفتگی در سطح معاون اول رییس جمهور پیگیری می شود
- تراکتور ظرفیت بالایی برای هویتسازی و گردشگری ورزشی دارد
- سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی در آذربایجان شرقی
- جوانانی که در صف وام ازدواج پیر میشوند!
- قوْی گئتسین شعر طنز حمید آرش آزاد