اگرچه یک سال از جهانی شدن روستای تاریخی کندوان به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری در جهان میگذرد اما همچنان در این روستا صنایع دستی چینی فروخته میشود و اهالی درخواست گازکشی میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد تبریز به نقل از مهر،یک سال از جهانی شدن روستای کندوان میگذرد. سال گذشته بود که کندوان به عنوان بهترین روستای گردشگری در جهان توسط سازمان جهانی گردشگری معرفی شد و چند روز پیش هم کیک تولد یک سالگی این اتفاق در روستا با حضور نمایندگان مجلس و خبرنگاران و متولیان روستا بریده شد.
صدها سال پیش مردمان سرزمین آذربایجان شرقی تلاش کردند تا خانههایشان را در دل کوه بسازند. آنها کلنگ به دست گرفتند و حفرههایی داخل سنگ تراشیدند. حالا از این روستا به عنوان یکی از روستاهای گردشگری و مهم و حتی افسانهای نام برده میشود. این دهکده سحرآمیز تا تبریز ۶۲ کیلومتر راه دارد و رودی با آب معدنی گوارا از آن میگذرد.
داخل کرانهای صخرهای اتاقی است برای زندگی
کندوان از سرپیچی که یک کیلومتر بیشتر تا ده راه نیست جلوه گر میشود و بیننده را در حیرتی خیره کننده فرو میبرد. بیننده از دور بیش از ۲۰۰ کوهک کله قندی زیتونی رنگ را که در دامنه رشته کوه به هم چسبیدهاند می بیند و چون نزدیک میشود مشاهده میکند که وسط تنه هر کله قندی، در و پنجرهای نصب شده و درون کله قند، اتاق یا اتاقهایی برای زندگی تعبیه کردهاند.
ساختمانهای جدید در روستای سنگی
آنچه بی تأمل به ذهن هر بینندهای خطور میکند، دیرماندگی این سراها و کهنگی و سنتی بودن زندگی سالهای بسیار دوری است که پدران باشندگان کنونی درون سنگها را تراشیده و صخره را سرپوش خود کردهاند.
مردم روستا محصولات کشاورزی خودشان را به گردشگران میفروشند
در هم تنیدگی طبیعت و انسان در این زندگی صخرهای از نظر گردشگران بسیار جذاب است اما همین در هم تنیدگی، سکنه را دچار مشکل کرده است. زندگی ماشینی و شهری موجب شده تا روستاییان زندگی در این روستا را بنا به مقتضیات خود تغییر دهند. آنها به گاز نیاز دارند و خانههایی گرم که بتواند آنها را در گرمای زمستان ماندگار کند.
ساختمانهای جدید جای کرانها را میگیرد
بالاکشیدن کپسولهای گاز از سراشیبیهای تند صخرهها و عبور از راههای صعبالعبور برای ساکنان سخت شده خیلی از آنها دیگر توان گذشته را ندارند تا این سرما را طاقت بیاورند و این بار را بالا بکشند. خانههایشان سرد است. امکانات میخواهند. اگر نباشد میروند به اسکو و تبریز.
ترافیک و ورودی به هم ریخته
اما گازکشی در اینجا مشکلاتی دارد آن هم وقتی اجدادشان قرنها بدون گاز سپری کردهاند. از طرفی گازکشی زیرساخت میخواهد زیرساختی که امکان ندارد زمین را تراشید و لوله از آن گذراند. اینجا سنگ و صخره است.
برخی میگویند که ساکنان اولیه این روستا ساکنان روستای متروک شده در نزدیکی اینجا به نام حیلهور بودهاند که به دلیل حمله مغولها این روستا کارکرد خود را از دست داده و مردمش به این بخش وارد شده و همانجا ساکن شدند.
۰ seconds of 3 minutes, 3 secondsVolume 90%
درخواست اهالی برای گازکشی روستای صخرهای
برخی هم میگویند که ساکنان اولیه عشایری بودند که از اینجا به عنوان ییلاق استفاده میکردند و بعدها در همین جا ساکن شدند.
برخی دیگر هم معتقدند در زمانهای قدیم جنگجویانی از این محل میگذشتند و دیدند که موقعیت نظامی این محل به خصوص که نفوذ از بالای آن غیر ممکن بوده، محل مناسبی برای استقرار است به همین دلیل داخل کرانها را حفر کردند و ساکن شدند.
به دور از چشم میراث فرهنگی سقفها ایزوگام و خانهها با مصالح جدید ساخته میشود
در اینجا مردم به جای خانه ساختن، حفر کردهاند و به جای افزودن مصالح، آن را کنده اند. شغل بیشترشان کشاورزی و دامداری بوده اما الان اصلی ترین راه درآمدشان گردشگری است. مردم به دیدن خانههای آنها می آیند و محصولات کشاورزی شأن را میفروشند. در این میان محصولاتی هم هستند که تولید روستا نیست مانند سفال همدان، روسری کردی و گلیم کرمان و محصولاتی از کشور چین.
گردشگری این روستا رونق زیادی داشته تا جایی که با همین کرانههای سنگی، هتلی ساخته شده که میگویند چند ستاره درخشان هم دارد ولی گردشگری که مشکلی با کمردرد و زانودرد داشته باشد کمتر میتواند راههای سخت این روستا را تا بالا طی کند.
در پایین دست روستا، خانههای جدید بیشتری دیده میشود
این روستا شبیهترین منطقه به کاپادوکیه در کشور ترکیه است. کاپادوکیه ۱۵ تا ۲۰ برابر روستای کندوان است. به همان اندازه هم ترکها توانستهاند از آن درآمد به دست آورند. از پرواز بالنها بر سر این محوطه تا فروش صنایع دستی مختص ترکیه و غذا و اقامت در مراکز اقامتی صخرهای و راندن خودروهای سبک در میان کرانهها. کرانههای اینجا نه در دل کوه بلکه روی زمین به طور طبیعی ایجاد شده است.
محصولات چینی از روستا جمع نشد
نحوه نگهداری از این منطقه هم با روستای کندوان متفاوت است به همان اندازه که ساکنان کاپادوکیه تسهیلات برای جذب گردشگران میگیرند به همان اندازه هم آنها از گردشگران استقبال میکنند و هتلهایشان را همان شکل نگه میدارند. بی آنکه محصولاتی از بیرون ترکیه به اینجا رسوخ کند.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد