آذربایجان شرقی با تنوع و تعدد آثار، ابنیه و اماکن تاریخی در سال های گذشته به یکی از مقاصد هدف گردشگران خارجی تبدیل شده است، که در این میان تعدادی از این آثار بیش از سایر اماکن مورد پسند قرار گرفته و خارجی ها تمایل بیشتری برای بازدید از آنها دارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد تبریز به نقل از ایرنا، اکنون آذربایجان شرقی چهار هزار و ۸۰۰ اثر، ابنیه، محوطه و اماکن تاریخی ، فرهنگی و تمدنی دارد که ظرفیتی بسیار مهم و محوری برای توسعه صنعت گردشگری این استان به شمار می رود که در صورت توسعه و گسترش زیرساخت ها می تواند اقتصاد منطقه را دگرگون کرده و درآمدهای سرشاری برای استان داشته باشد.
از مجموع آثار تاریخی یاد شده تاکنون ۲ هزارو ۲۵۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که ظرفیتی بزرگ برای توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی است و مهمتر آنکه بازار تاریخی و مسقف تبریز، مجموعه کلیسای سنت استپانوس و مجموعه کاروانسراهای خواجهنظر شهرستان جلفا، جمال آباد میانه و گویجهبل اهر نیز در فهرست جهانی یونسکو ثبت جهانی شده و در تقویم های گردشگری بین المللی نامشان می درخشد.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از روند صعودی ورودی گردشگران خارجی به استان خبر داد و افزود: آمارهای رسمی و ثبت شده در هتل ها و اماکن اقامتی نشان دهنده رونق گیری صنعت گردشگری پس از رکود سه ساله در دوران شیوه ویروس کرونا در منطقه است.
علیرضا بایرام زاده تعداد گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی تا آخر آبان ماه سالجاری را بیش از ۷۳ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این آمار بر اساس ثبت رسمی و اقامت تک تک این افراد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و واحدهای بومگردی حاصل شده است و نمی توان در خصوص آن تردید داشت.
وی روستای تاریخی کندوان در اسکو، موزه آذربایجان در تبریز، مجموعه کلیسای سنت استپانوس در شهرستان جلفا و بازار تاریخی و مسقف تبریز را صدرنشین اماکن، ابنیه ها و آثار تاریخی آذربایجان شرقی اعلام کرد که بیش از سایر آثار تمدنی و فرهنگی مورد پسند گردشگران خارجی از قاره های مختلف قرار گرفته است.
بایرام زاده یکی از مهمترین ویژگی های گردشگری خارجی آذربایجان شرقی را تنوع و تعدد کشورهایی عنوان کرد که این استان را مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند.
به گفته وی امسال اتباع ۶۳ کشور جهان به عنوان گردشگر خارجی وارد آذربایجان شرقی شده اند که بیشترین آنها مربوط به عراق، ترکیه، چین و جمهوری آذربایجان است که البته در این آمارها کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، فرانسه، لهستان، آلمان، انگلیس و تعدادی از کشورهای آمریکایی مثل ایالات متحده، کانادا، برزیل و بولیوی نیز جای دارند.
بایرام زاده یادآور شد: امسال آذربایجان شرقی حتی از کشوری مثل بورکینافاسو نیز گردشگر خارجی داشته است که نشان می دهد، برخی از برنامه ها و قرار گرفتن تعدادی از آثار و اماکن تاریخی استان در فهرست آثار جهانی بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی یکی از برنامه های مهم حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را توجه به آماده سازی این استان برای فصل آینده گردشگری تابستانی دانست و با اشاره به تمهیدات لازم در این خصوص، یادآور شد: از اکنون طرح استانداردسازی هتل ها و اماکن اقامتی در دستور کار قرار گرفته و طی آن تمام این اماکن به دقت رصد و نسبت به استانداردسازی آنها اقدام می شود.
بایرام زاده ظرفیت ها و مزیت های گردشگری آذربایجان شرقی را چندوجهی و چند بعدی دانست و ادامه داد: این منطقه از ایران اسلامی با برخورداری از آب و هوای خاص، جغرافیای طبیعی و انواع آثار و محوطه های طبیعی و تاریخی و تمدنی می تواند به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری نه تنها ایران که در منطقه و جهان تبدیل شود.
وی بومگردی یا «گردشگری بر پایه زندگی سنتی مناطق کوچک روستایی» را از برجستگی های بارز گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و از آن به عنوان احترام به فرهنگ و تاریخ گذشته و حال حاضر یاد کرد که هر میزان سرمایه گذاری در این خصوص به انجام برسد، به توسعه فرهنگ، هنر، آداب و رسوم اقوام و مناطق مختلف کشور کمک می کند.
بایرام زاده افزود: اکوتوریسم (طبیعت گردی) به عنوان یکی از عناصر مهم جذب گردشگر داخلی و خارجی در کشورهای مختلف جهان از جمله ترکیه، مصر، روسیه و حتی تعدادی از کشورهای اروپایی و آمریکایی به شمار می رود که سرمایه گذاری بسیار کلان در این حوزه ها صورت گرفته است تا از منبع سرشار درآمدهای دلاری آن، نه تنها مناطق کوچک روستایی که کل اقتصاد کشورها منتفع شود.
به گفته وی آذربایجان شرقی با برخورداری از ظرفیت ها و امکانات گسترده در عرصه بومگردی و داشتن افزون بر ۲ هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه، یکی از مناطق بسیار مهم و بکر بومگردی به شمار می رود که با توسعه این نوع گردشگری می تواند در کشور به قطب تبدیل شده و از این صنعت درآمدزا به نحو مطلوب بهره مند شود.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد
- کلاس های دانشگاه های آذربایجان شرقی تا پایان هفته مجازی است
- گردشگران خارجی کدام اماکن آذربایجانشرقی را می پسندند؟
- اعطای تسهیلات به ۱۰ هزار کشاورز متقاضی تراکتور تا پایان سال
- تبریز تبدیل به کارگاه عمرانی کلانشهرهای کشور شده است
- دستگیری کلاهبردار رسیدساز جعلی تبریز
- هنر اصیل ایرانی در تقویت ارتباطات فرهنگی بین ایران و ترکیه موثر است
- استاندار آذربایجان شرقی: جذب دانشجوی خارجی به سیاست سوداگرانه تبدیل شده است
- گردشگری سلامت آذربایجان شرقی با چالش بازاریابی مواجه است
- تیم پرافتخار دوچرخهسواری پتروشیمی تبریز احیا شد
- صدور اخطار قطع برای ۲هزار و ۶۰۰ مشترک پرمصرف گاز آذربایجانشرقی
- سازمانهای کم کار آذربایجان شرقی در پیشگیری از وقوع جرم مواخذه میشوند
- ضرورت کاهش سطح زیر کشت باغات غیراقتصادی در آذربایجان شرقی
- منطقه آزاد ارس میتواند مقصد سرمایه گذاران ترکیهای شود
- دعوت استاندار آذربایجان شرقی از بانوان برای فعالیت های اجتماعی و شرکت در انتخابات شوراها
- درهای دانشگاه باید به روی جامعه باز باشد
- فروشنده کالای قاچاق در تبریز سه میلیارد و ۷۵۹ میلیون ریال جریمه شد
- گرهگشایی از تولید و تجارت اولویت اول است
- زمین پنج هزار و ۲۴۵ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی تامین شد
- مودیان مالیاتی آذربایجان شرقی برای برخورداری از بخشودگی جرایم تا ۲۴ آذر فرصت دارند