پروفسور رفیعی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در باره نخبگان گفت: مقام معظم رهبری نخبه ی ایرانی را سرمایه های معنوی، نعمت خداوندی و عطیّهی الهی برای دلسوزان نظام محسوب کرده و بسترسازی برای پرورش نخبگان، شناسایىِ استعدادهای نخبه و کمک به آنها برای رسیدن به قلههای علمی و تحقیقی را جزو اصلی ترین اهداف نظام در زمینه ی حمایت از نخبه ی ایرانی می داند.
به گزارش پایگاه خبری بامدادتبریز،وی افزود: نخبه ی ایرانی، به زعم مقام معظم رهبری، بایستی با داشتن احساسِ دلبستگی معنوی به کشور و ملت، در عرصه و زمینه ی علمی- تخصصی خودش، تلاش ، مجاهدت و فداکاری کند؛ تا با عشق به سرنوشت کشور و ملت، بتواند در جامعه خود، تأثیری واقعی و راهگشا داشته باشد و این نخبه ی ایرانی است که پیش برنده و متحول کننده خواهد بود و با کارآفرینی و تولید فکر، خدمات و کالای باکیفیت ایرانی، هم در جهت توسعه ی اقتصادی و هم در جهت توسعه ی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و هم افزایش سطح رفاه ملت و اشتغال موفق و مؤثر عمل خواهد کرد و به معنای واقعی تداعی گر سرمایه ی ایرانی خواهد بود.
وی همچنین با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی، یعنی حمایت از نخبه و فکر ایرانی گفت:نخبگان جوان بواسطه تعاملات اجتماعی قوی در سطح جامعه ، نقش بسزایی در فرهنگ سازی و ترویج و نشر روحیه جهادی و ایجاد همگرایی و هم افزایی میان طیف های متعدد جامعه ایفاء می کنند.و حضور جوانان و بکارگیری این نیروی انرژیک و توانمند می توان بسیاری از الزامات حمایت از کالای ایرانی، همچون اصلاح الگوی مصرف، ترویج فرهنگ مصرف داخلی، آشنا سازی عموم مردم به مسائل اقتصادی و ریشه یابی نارسایی ها و کاستی هایِ فِعلی، مبارزه با یأس و خود باختگی در برابر توانمندی های خارجی ها ، ترویج فرهنگ کار و تلاش و مسئولیت پذیری و وجدان کاری و گفتمان سازی در سطح جامعه را نهادینه کرد که البته انتظار می رود به موازات این امر، عرصه و فضا برای نقش آفرینی در حوزه های تصمیم گیری و تصمیم سازی دستگاه ها و نهادهای دولتی برای این قشر پویا و با طروات که هم از روحیه جوانی برخوردار است و هم جامِه نخبگی را بر تن کرده ، فراهم شود و بکارگیری از جوانان نخبه در دایره وسیع تری از حوزه های اثرگذارِ کشوری تَسَری پیدا کند.
پروفسور رفیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به بازگشت نخبگان درسراسر کشوراظهار کرد: به طور حتم باید سازوکاری وجود داشته باشد که شرایط برای کسانی که میخواهند برگردند، فراهم بشود به طور مثال باید مجتمع های مسکونی نخبگان در سراسر کشور تاسیس بشه و به رایگان دراختیار نخبگان قرار بگیرد تا مشکل اسکان و مسائل حداقل های زندگی را نداشته باشند و به موازات اینها باید شهرک های صنعتی ویژه نخبگان در حقیقت احداث شود تا نخبگان نتیجه ی تحقیقاتشان محصول محور باشد و منجر به تولید یک محصول در سطح کشورشده وواردچرخه اقتصادی کشور شوند تا نخبه هایی که برمی گردند در این مدت بتوانند بدون دغدغه مسکن، خودشان را وارد بازار کار کنند. باید نهادهای حمایتی برای نخبگان و فارغ التحصیلان خارج از کشور با حمایت دولت و ملت تشکیل شود تا اینها مکانی برای برگشت داشته باشند تا با انتقال دانش و تکنولوژی وفناوری به داخل کشورمان تاثیر گذار و برای کشور خود خدمت کنند.
رفیعی اضافه کرد: تاسیس دانشگاه ملی مخترعین برای اینکه نخبگان مشکل ادامه تحصیل نداشته باشند و آنهایی که رفتن برای تحصیلات تکمیلی بخواهند وارد همین دانشگاه شوند و اگر بورسی تعلق میگرد به نخبگان از طرف همین دانشگاه ایرانی قرار بگیرد و بروند و در کشورهای معتبر و پیشرفته صنعتی جهان کسب دانش بکنند و انتقال دانش و فناوری به کشورمان انجام دهند و متعهد به بازگشت شوند و بعدازاینکه متخصص شدن بیایند داخل کشور کاری کنند و بخش خدمت سربازی اقایان نخبه تعهد خدمت آنها پژوهش محور باشد و با تولید علم باید خدمت بکنند نه در لباسها و یونی فرمهای نظامی ،آنها میتوانند خارج از محیطهای نظامی با ارائه گواهی ثبت اختراع و گواهی موافقت اصولی و پروانه تولید اختراعات خود در حقیقت دینشون را ادا بکنند و به نحو احسنت به مملکت خود خدمت کنند.
وی با اشاره بااینکه اساسیترین مشکل نخبگان حاضردر کشور مشکل مالی است افزود: مشکلی که اغلب نخبگان با آن مواجه هستند وامهایی است که هیچ گاه به آنها داده نمیشود، صندوق نوآوری و شکوفایی و ملی و همچنین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در اساس نامه خود صحبت از تسهیلاتی میکند که باید در اختیار شرکتهای دانش بنیان و نخبگان قرار گیرد، اما این وامها به سهولت داده نمیشوند.
خانم نریمانی خبرنگارجدید, [۱۰.۰۷.۱۸ ۱۳:۰۹]
وی گفت: اگر قرار است وام هایی را به سختی و توام با بروکراسی بادرصد بالا بگیریم و تضمین بالا بدهیم و پول را با بهره زیاد سریعا بازگردانیم چرا وقت تلف کنیم و چند ماه تمام به دنبال صندوق نوآوری و شکوفایی باشیم، از همان اول به راحتی میتوانیم همین وام را از سرمایه آزاد و بانکهای سراسر کشور دریافت کنیم. باید شرایطی اتخاذ شود تا بانک ها تسهیلات دانش بنیان را به سهولت در اختیار نخبگان قرار دهند.
پروفسور رفیعی درمورد ارائه تسهیلات به نخبگان افزود : دولت محترم و مردم باید از نخبگان حمایت کنند و باارائه تسهیلات وام های بلاعوض و یاکم بهره یابدون بهره به راحتی دراختیارنخبگان قراردهند و همانند کشورهای پیشرفته تحقیقات خود را فراخوان دهند در کشورهای پیشرفته نگرش نسبت به نخبگان چنین است که برای طرح های تحقیقاتی و پژوهشی ، بدون اینکه نتیجه ای در حقیقت ازفرد مخترع بخواهند و بدون هیچ ضمانت وتضمینی موقعیت اجرایی فقط برای پایلوت کردن و کسب تجربه برای نخبگان بسترفراهم می کنند تا انواع ایده ها رابرسی بکنند و ممکن است از صد ایده ، فقط یکی از ایده ها نهادینه و عملیاتی و اجرایی شود وفواید مالی و معنوی ناشی از آن و هزینه هایی که صرف انجام تحقیقات و پژهشهای بالینی و آزمایشگاهی و تجربی رابراحتی برایشان پر میکنند و برای نخبگان سرنوشت خوبی رقم میزنند و ما هم انتظارداریم نه دراین سطح بلکه با ارائه تسهیلات وام بدون بهره و ارائه مسکن و… حمایت کنند تا نخبگان بدون هیچ دغدغه ای به دنبال انجام کار تحقیقاتی خود باشند تابتواند به کشور خود خدمت کنند.
وی بیان کرد: . باید عوامل دفعی که باعث فرار نخبگان شده رااز بین برده و یا حدالمقدور به حداقل ممکن برساند و با ایجاد بسترهای لازم و زیر سا خت های لازم برای بازگشت نخبگان به کشور تلاش کنند.
رفیعی اظهار کرد: برنامه های جذبی که در خارج از کشور برای نخبگان ایجاد شده را باید در داخل کشور برایشان مهیا کنند که اعم از حمایت مادی معنوی و مسکن، ایجا د بسترهای مناسب اموزش و پژوهش ، ایجاد تسهیلات تحصیلی ، ایجاد تحصیل رایگان بدون کنکور، دادن بودجه های تحقیقاتی می باشد تا نخبگان بدون دغدغه بتوانند به پژوهش خود ادامه دهند.
وی همچنین با اشاره به اینکه باید شرایط فراهم شود تا نخبه ها به کشور برگردندافزود: آینده از آن ایران است. شرایط امروز ایران نشانگر این تحلیل است. امروزه کشور ایران منزویی و ضعیف نیست. و به همین سبب فراهم کردن بازگشت تحصیل کرده ها یک نیاز اساسی است. در کشورما نخبه های زیادی هستند که با وجود تمام شرایطی که در خارج از ایران دارند ترجیح می دهند در خاک خودشان بمانند و خدمت کنند.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- شهردار تبریز: ۴۸ هکتار اراضی پرخطر در تبریز وجود دارد
- نماینده تبریز: بدون تخصیص اعتبار تکمیل پروژه مقبرهالشعرا به تبریز سفر نکنید!
- استاندار: همکاریهای دولت و مجلس در آذربایجان شرقی با جدیت استمرار مییابد
- قیش گلدی شعر طنز حمید آرش آزاد
- رئیس جمهور: رفع فیلترینگ به تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد
- ۱۵۰ قلم کالا به فهرست کالای همراه مسافر در منطقه آزاد ارس اضافه میشود
- افزایش ۳۴ درصدی صادرات از گمرکات آذربایجان شرقی
- ادغام صندوقهای ورشکسته با تامین اجتماعی یعنی «مصیبت»!
- ۶ تغییر مدیریتی در یک روز دانشگاه تبریز
- مرگ ۸۱ نفر و مصدومیت ۱۰۸۱ نفر در اثر حوادث کار در آذربایجانشرقی
- قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد
- پزشکیان: عزم دولت چهاردهم برای اصلاح سیستم آموزشی کشور جدی است
- گردشگری آذربایجانشرقی نیازمند رشد سالانه هفت درصدی مراکز اقامتی است
- وزیر راه: ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن به تسهیلات بانکی وصل میشوند
- ارزش صادرات از گمرک جلفا ۴۹ درصد افزایش یافت
- ۱۹ هزار کشاورز از تسهیلات بانک کشاورزی آذربایجان شرقی بهرهمند شدند
- احتمال برگزاری انتخابات شوراها به صورت استانی و در ۳۵ روز
- کارگران حداقل بگیر در گرداب افزایش حقوق ۳۰ درصدی برای دولتیهای کف بگیر؟
- عملکرد وزارت امور اقتصاد قابل دفاع نیست
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست