مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته باید در هر شهرستان دو نشریه، دو پایگاه خبری، دو آموزشگاه و یک برنامه در سطح ملی طراحی شود.
علیاکبر صفیپور در نوزدهمین جلسه شورای برنامهریزی استان اظهار داشت: در تدوین سند تدبیر و توسعه اداره کل نگاهی هم به این مسئله داشتیم که معمولا در حوزههای اقتصاد شاخصها کمی اما در این حوزه شاخصها کیفی است و بنابراین تدوین گزارشات لازم و کمیسازیهای مقتضی و زمانبندی حوزه فرهنگ و هنر که ممارست و تکرار را میطلبد کاری بس دشوار و خطیر است.
وی افزود: رئیس جمهور محترم در شعارهای انتخاباتی خود قول تاسیس فرهنگستان زبان ترکی را دادند و این موضوع موجب شد ما به این مسئله بیندیشیم که در این ارتباط چه میتوانیم انجام دهیم که بر اساس این تفکر ۱۶ برنامه طراحی و تدوین شد.
صفیپور با بیان اینکه توجه به نشاط اجتماعی مورد تاکید است که در حوزه فرهنگی و مناسبات اجتماعی جزء الزامات به شمار میرود، ادامه داد: تمام تلاش ما این است که حوزه فرهنگ و هنر را از دست دولت خارج ساخته و به اهل آن واگذار کنیم که در این ارتباط انجمنهای تخصصی فرهنگ و هنر را احیا و تاسیس کردیم و در زمینه اعطای مجوز آموزشگاههای هنری و مراکز فرهنگی رشد چشمگیری داشتهایم.
این مسئول به افتتاح هنرستان هنرهای زیبای تبریز با پذیرش ۱۰۰ هنرآموز، راهاندازی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر در تبریز در ۸ رشته که بیش از ۲۰۰ نفر تنها در رشته موسیقی ثبتنام کردهاند و راهاندازی ۳۶۵ کانون فرهنگی مساجد اشاره کرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به توسعه کمی و کیفی برنامههای فرهنگی تبیین کرد: تعداد پایگاههای رسمی خبری استان را از سه پایگاه به ۵۶ پایگاه خبری افزایش داده و با رشد ۳۰ درصدی چاپ مطبوعات مواجه بودیم.
صفیپور خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته باید در هر شهرستان دو نشریه، دو پایگاه خبری، دو آموزشگاه و یک برنامه در سطح ملی طراحی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با بیان اینکه توجه به اقتصاد فرهنگ بسیار مورد تاکید ما است و برای درآمدزا کردن فرهنگ و هنر با جدیت ورود یافتهایم تا فرهنگ و هنر را از وابستگی بیش از به بودجههای دولتی برهانیم، افزود: در سالجاری به میزان ۲۶۰ میلیون تومان کتابهای ویژه انتشارات استان خریداری کردهایم و از تمام ناشران استان خرید مستقیم داشتهایم.
این مسئول یادآور شد: اکثریت مسائل مربوط به بیمه هنرمندان حل شده است و توجه به کرامت اهالی فرهنگ و هنر مورد تاکید قرار گرفته و بعد از مشهد دومین استانی هستیم که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج بار تاکنون به استان ما مراجعه کرده است.
وی با بیان اینکه امسال ۲۵ درجه یک هنری در سطح کشور اعطاء شده و سهم استان ما ۳ مورد بوده است که ۱۲ درصد این نشانها را تشکیل میدهد، افزود: میزان پیشرفت ۱۶ برنامه تدوین شده بخش فرهنگ و هنر ۷۶ و نیم درصد در سال ۹۴ بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی اذعان داشت: در حوزه کتابهای بومی نزدیک به ۵۰ درصد رشد صدور مجوز داشتهایم اما در طرحهای پژوهشی به دلیل کمبود اعتبارات مشکل داریم.
صدور ۳ مجوز نشریه تخصصی در آذربایجانشرقی
این مسئول ادامه داد: در ارتباط با راهاندازی نشریه تخصصی سه نشریه تخصصی درخواست شده که به زودی مجوزهای آنها صادر خواهد شد.
صفیپور با اشاره به اینکه کف اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر بسیار پایین است و در تمامی برنامهها بیشترین وقت صرف تامین منابع میشود در خواست کرد: طرح خرید آثار هنری توسط نهادها برای نصب در اماکن عمومی و اهدا در همایشها تصویب شود.
وی گفت: طرحی تحت عنوان هدیه آگاهی داریم که تقاضا داریم به جای هدیه دادن سررسید و … یک جلد کتاب از ناشران استان در حوزه فرهنگ و آداب و رسوم بومی هدیه داده شود.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد