یکی از مناظر بینظیر و گردشپذیر استان آذربایجانشرقی آبشارها است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، صدای پای بهار در کوچه پس کوچههای شهرها پیچیده است و بهار زیبا و دلنواز با نغمههای پرندگان و هوای لطیف و روح نواز از راه میرسد و روح و جان تازهای در کالبد طبیعت دمیده میشود.
بهار فرصت مغتنمی میشود برای گشت و گذار در دل طبیعت و لذت بردن از جاذبههای طبیعی و چشم نواز آن. در این میان آبشارها یکی از جلوههای زیبای خلقت هستند که خیل مشتاقان گردشگری جاذبههای طبیعت را به سوی خود جلب میکنند و در این میان استان آذربایجانشرقی با داشتن آبشارهای زیبا و طبیعت چشمنواز آن پذیرای گردشگران برای لذت بردن از این مواهب الهی است.
آبشار میرکی
آبشار میرکی یکی از آبشارهای زیبای آذربایجان است که برای تماشای این آبشار باید به شهرستان سراب بروید. روستای میرکی یا میرکوه یکی از روستاهای شهرستان زیبای سراب است که در حومه روستای رازلیق قرار دارد. بعد از شهرستان سراب باید طبیعت زیبای روستاهای دیزج، شیره جین، آبرس و اسبقران را پشت سر بگذارید تا به روستای میرکی برسید.
از روستای میرکی تا رسیدن به آبشار خود را برای یک پیادهروی ۲ ساعته آماده کنید و در مسیر رسیدن به آبشار از طبیعت اطراف آن لذت ببرید. برای رسیدن به این آبشار باید در چند جا اگر آب رودخانه اجازه داد از رودخانه گذشت؛ در غیر اینصورت باید از کوهستان و گذرگاههای اطراف عبور کرد.
آبشار گلآخور
زلزله شهرستان ورزقان در سال ۹۱ نام این شهرستان را بر سر زبانها انداخت اما این شهرستان قبل از اینکه با زلزله شناخته شود با آبشار گلآخور معرفی میشد.
آبشار «گلآخور» که در زبان ترکی آذربایجانی به گلریز نیز مشهور است در روستای گل آخور از توابع دهستان ارزیل بخش خاروانا شهرستان ورزقان واقع شده است. این آبشار از دو چشمه خروشان سرچشمه گرفته و پس از عبور از داخل روستا در آخر به یک آبشار زیبا تبدیل میشود.
آب این آبشار بسیار خنک بوده و ارتفاع آبشارگل اخور حدود ۱۲ متر است و گردشگرانی که این آبشار را از نزدیک تماشا کردهاند آن را یکی از دلانگیزترین و بکرترین مناطق طبیعی استان آذربایجانشرقی توصیف میکنند.
شهرستان ورزقان که در دل جنگلهای زیبای ارسباران قرار دارد یکی از شاهکارهای آفرینش است و برای رسیدن به آبشار باید یک کیلومتر طی طریق کنید. یعنی از دهستان ارزیل تا خود آبشار یک کیلومتر راه خاکی باید طی کرد.
آبشار سرکنددیزج
در دو کیلومتری روستای سرکنددیزج بخش صوفیان شهرستان شبستر و در غرب کوههای میشاب آبشاری واقع شده است که با ۳۰۰ متر مربع مساحت پذیرای گردشگران بهاری و تابستانی است.
این آبشار که با نام آبشار «سرکند دیزج» شناخته میشود با مناظر زیبا و چشم نواز آن با درختان متراکم و طبیعت دلچسب آن یکی از جاذبههای بسیار دیدنی استان آذربایجان شرقی به حساب میآید.
کوههای سر به فلک کشیده میشاب دارای چشمهسارهایی است که آب این آبشار از طریق چشمهسارهای ارتفاعات میشاب تأمین میشود.
آبشار آسیابخرابه
به جرات میتوان گفت یکی از مناظر بینظیر و گردشپذیر استان آذربایجانشرقی آبشار «آسیاب خرابه» است. این آبشار یکی از آبشارهای منحصر به فرد کشورمان به شمار میآید که در شهرستان جلفا و چند کیلومتری مرز ایران با جمهوری آذربایجان واقع شده است.
آسیابخرابه، آسیابی آبی است که سالها پیش مورد استفاده مردم منطقه بوده است و در زبان محلی به آن (خارابا دییرمان) میگویند البته در حال حاضر به دلیل تخریب قسمتهای عمده آن کاربردی ندارد و به همین دلیل به «آسیابخرابه» شهرت یافته است.
وجود چشمههای متعدد ظرفیت بزرگی است برای تامین آب این آبشار، چرا که آب آبشار «آسیاب خرابه» از چشمههای متعدد موجود در بالای آسیاب که از کوه کیامکی سرچشمه میگیرند، تأمین میشود.
سرازیر شدن آبشارهای کوچک و بزرگ از ارتفاع ۱۰ متری به مساحت۲۰۰ مترمربعی محوطه پائینی این آبشار زیبایی و جلوه خاصی به آن بخشیده است و گردشگران را مسحور زیبایی خود میکند.
برای رسیدن به این مکان بسیار دلانگیز باید از جاده مرند ـ جلفا به مهدیشهر (علمدارگرگر) وارد شد و با عبور از یک جاده خاکی در نوار مرزی ایران و جمهوری آذربایجان و گذشتن از یک جاده فرعی، به درهای باصفا رسید که محل آسیاب خرابه است. از تبریز تا جاده فرعی جلفا به علمدار ۱۰۶ کیلومتر است.
آبشار عیشآباد
اگر تصمیم گرفتید با خواندن این گزارش آذربایجان را مقصد سفر بهاری خود انتخاب کنید و از تماشای آبشارهای آن لذت ببرید پس طبیعت سحر انگیز و مسحور کننده آبشار عیش آباد با ارتفاع ۱۵ متر را نیز از دست ندهید.
برای رفتن به این آبشار باید فاصله ۷۱ کیلومتری تبریز تا مرند را طی کنید .چرا که این آبشار در نزدیکی روستای عیشآباد از توابع دهستان میشاب شهرستان مرند قرار گرفته است. البته باید گفت بخشی از جاده منتهی به آبشار ماشین رو و بقیه راه کوهستانی است.
این آبشار حدود ۳۰۰ مترمربع وسعت دارد و در جوار کوه و دره منظره بدیعی از زیبایی طبیعت را به نمایش گذاشته است.
البته باید گفت آذربایجان این همه هست و باز هم این همه نیست.
در این گزارش به صورت اجمال به معرفی برخی از آبشارهای آذربایجانشرقی پرداخته شد.
معرفی سایر آبشارها و جلوههای زیبای بصری و گردشگری این استان را به گزارشهای بعدی موکول میکنیم.
نگارنده: معصومه درخشان
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد