وزیر راه و شهر سازی با بیان اینکه برای حدود ۸۰۰ هزار واحد مسکونی تعهد ایجاد و از متقاضیان مبالغی دریافت شده است، گفت: برنامهریزی شده تا این ۸۰۰ هزار نفر به سیستم بانکی وصل شوند که سهم مشارکت بانک به واسطه تسهیلاتی است که به این متقاضیان داده میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد تبریز، فرزانه صادق افزود: در وزارت راه و شهرسازی انتخابی بود که در کمیته ای اختصاصی انجام شد و از سوی دکتر پزشکیان برای اخذ رأی اعتماد به مجلس رفتم و سپس رأیی که نمایندگان دادند و در نهایت تدبیری بود که رهبر انقلاب داشتند. اساسا ورود من به راه و شهرسازی در فرآیندی که به وزیر شدن منتج شد به این جهت بود که خدمت به مردم را در اولویت داشتم.
وزیر راه و شهرسازی به اصل ۳۱ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: این اصل داشتن مسکن مناسب را حق هر ایرانی می داند و دولت را موظف می کند که با اولویت برای آنهایی که نیازمندترند بخصوص روستا نشینان و محرومان بستر اجرایی را فراهم کند.
وی اظهار داشت: شاید ناترازی بین تولید و مسکن خیلی پررنگ نباشد اما دسترسی همه افراد بخصوص اقشار کم درآمد و بخصوص متوسط به مسکن بسیار مشکل است.
صادق گفت: در برنامه هفتم ۱.۵ میلیون مسکن باید مسکن حمایتی باشد که اکنون تعهدات بیش از ۸۰۰ هزار واحد داده شده است. برای ۷۰۰هزار واحد باقیمانده باید برنامه ریزی شود.
وی افزود: حدود ۲ میلیون واحد مسکونی با برنامه ریزی های انجام شده خودمالکی است و مردمی که زمین دارند با دریافت تسهیلات به مسکن تبدیل شود. یک میلیون واحد در برنامه هفتم مربوط به واحدهای روستایی است که در همین سال اول برنامه، مصوبه دولت برای پرداخت وام به تسهیلات با نرخ پایین به ۲۰۰ هزار واحد مصوب شد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: حدود ۸۰۰ هزار واحد تعهد ایجاد شده یعنی از مردم مبالغی دریافت کردیم که از ۴۰ میلیون تومان آغاز میشود و تا عددهای بالاتر هم میرسد. برنامهریزی شده تا این ۸۰۰ هزار نفر به سیستم بانکی وصل شوند سهم مشارکت بانک به واسطه تسهیلاتی است که به این متقاضیان داده میشود.
صادق افزود: حدود ۴۰۰ هزار نفر تا کنون انجام شده و در همین چند ماه اخیر ۳۰ هزار واحد دیگر به شبکه بانکی معرفی شدند. تمام تلاش این است که تسریع کنیم تا این ۸۰۰ هزار متقاضی در بازه زمانی کوتاه به شبکه بانکی وصل شوند.
وی گفت: هم وزارت راه و شهرسازی با بانک مرکزی مذاکراتی دارد و هم کمیسیون عمران مجلس به صورت تخصصی جلساتی را با بانکها برگزار می کند تا همه این ۸۰۰ هزار واحد به وام بانکی وصل شوند.
وزیر راه تأکید کرد: بخش دیگر این برنامه تامین اراضی است که برای همه ۸۰۰ هزار متقاضی تامین زمین شده است.
وی گفت: بخش های دیگر از این واحدها در مرحلههای فونداسیون، سفت کاری و نازک کاری قرار دارند تعدادی هم تحویل شده است.
در برخی پروژه ها آمادهسازی صورت نگرفته است
فرزانه صادق تصریح کرد: در برخی پروژه ها آمادهسازی صورت نگرفته که شامل ایجاد دسترسی ها، ساخت جوی و جدول و دسترسی به پلاک های مختلف است که تهیه منابع انجام این کارها را پیگیری میکنیم. باید خدمات زیربنایی و روبنایی هم شکل بگیرد تا مسکن در شأن مردم تامین شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در افتتاحهایی که انجام میدهیم تاکید داریم که علاوه بر مسکن باید مدرسه، پارک، واحدهای تجاری خرد محله و غیره نیز وجود داشته باشد. زمینهای مسکونی داخل محدودههای شهری که در آنها زیرساخت و دسترسی لازم وجود داشته اما به مسکن تبدیل نشده، باید به چرخه مسکن برگردد تا مالکان و بخش خصوصی ترغیب ساخت شوند.
وی گفت: به طور متوسط در شهرهای مختلف حدود ۱۰ درصد اراضی کاربری مسکونی دارد اما در فرایند ساخت قرار نگرفته است.
صادق ادامه داد: اراضی دولتی پیرامونی شهرها که امکان افزایش آنها به محدودههای شهری وجود دارد، از ۵ سال گذشته حدود ۷۰ هزار هکتار آنها الحاق شده و در سه ماه اخیر سه هزار هکتار افزایش محدوده داشتهایم
وی افزود: تلاش میکنیم زمینهایی را وارد چرخه ساخت مسکن کنیم که مشکلدار نباشد؛ به عبارتی مشکلات مالکتی نداشته باشد مشکلات تصرف حقوقی نداشته باشد روی حرایم گسل، مسیل، رودخانه، اراضی باغی و کشاورزی نباشد و بتوان دسترسیهای آنها را تامین کرد، همچنین زمینهایی که بتوان هزینههای مربوط به آماده سازی آنها را انجام داد.
در شهرهای مختلف، ۲۵ درصد بافت شهری، فرسوده است
صادق گفت: در شهرهای مختلف تقریبا به صورت میانگین ۲۵ درصد بافت شهری، فرسوده است. باید بدمسکنی و مسکن ناایمن را در بافتهای فرسوده اصلاح کنیم که این حق مردم است تا سقف بالای سرشان ایمن باشد چون با کمترین ریشتر زلزله دوار آسیب خواهد شد این موضوع در حوزه نوسازی بافت فرسوده در اولویت است
وی افزود: مشکل را در دو جهت میشود حل کرد که بخشی از آن ضوابط تشویقی نوسازی بافت فرسوده است این بسته تشویقی تهیه شده و در حال پیگیری برای اجراست تا هم مردم ساکن در بافت و هم پیمان کاران تشویق به نسازی بافت فرسوده شوند. در شورای عالی مسکن افزایش رقم وام نوسازی بافت فرسوده در حال پیگیری است.
بیشترین مشکل مسکن را در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم
صادق گفت: در یکی از جلسات شورای عالی مسکن در حضور رئیس جمهور شهید که گزارش خلاف واقعی درباره کندی در تامین زمین داده شده بود، که توضیح دادم که زمین ها را بررسی کارشناسی می کنیم که حتما آب آن تامین شود.
وی افزود: از بین ۱۴۰۰ شهر کشور, ۸۰شهر بالای ۲۰۰هزار نفر جمعیت دارد و در این شهرها و بخصوص کلان شهرها افزایش محدوده را با این رویکرد که تراکم بیشتری در کلانشهرها نیاوریم رعایت می کنیم.
صادف تصریح کرد: بیشترین مشکل مسکن را در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم. اگر در این شهرها نتوان محدوده شهری را گسترش داد، شهرک ها را مکانیابی می کنیم که بتوانند با جمعیت های پایین تر هم مشکل زمین را حل کنیم و هم خدمات ارایه کنیم. هیچ وقفه ای در کارها پیش نیامده است.
وی گفت: هر دو هفته یکبار جلسات شورای عالی معماری و شهرسازی برای تامین زمین تشکیل جلسه می دهد. این هفته نخستین جلسه شورای عالی مسکن را با حضور رییس جمهور برگزار می کنیم تا چالش های حل نشده را مطرح کنیم و با سرعت بیشتری کار را به پیش ببریم.
مشکلات بافت فرسوده در حال حل شدن است
فرزانه صادق، اظهار داشت: اهمیت بافت فرسوده در این است که زیرساختهای لازم از جمله خیابان، جدولکشی و … در آنها وجود دارد و از بخشی از خدمات نیز برخوردار است اما بعضاً کمبودهایی در ارائه خدمات دارند.
وی افزود: از گذشته تفاهم نامههایی با برخی نهادها و ارگانها از جمله آموزش و پرورش، نیروهای مسلح، بازنشستگان و غیره داشتهایم، اما اجرای آنها باید عملیاتی شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مطابق آسیب شناسی انجام شده، بخشی از مشکلات به آورده نقدی این اقشار برمیگردد. در این زمینه باید با نهادهای پشتیبان و تعاونیها گفتگو کرد تا بتوانیم کمک کنیم و اگر زمینی از سوی این نهادها در اختیار باشد باید آن را در چرخه بیاوریم.در این راستا مولدسازیها میتواند در میان مدت کمک کننده باشد.این افراد و اقشار میتوانند مطابق قانون جهش تولید تسهیلات جداگانهای بگیرند که در حال انجام است.
تمام تلاش مان این است که هر نیازی به مسکن هست را با اولویتبندی ها بتوانیم جواب بدهیم
فرزانه صادق، با بیان اینکه در هر جایی که زمین تامین شده و هزینههای آمادهسازی تامین شده، ساخت و ساز مسکن ادامه دارد اظهار داشت: در خصوص مسکن محرومان و مسکنی که با نهادهای حمایتی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، بهزیستی و کمیته امداد در حال ساخت است و این نهادها باید کمک کنند، ساخت و ساز ادامه دارد افرادی که تا حد شرایط هستند هم در حال اقدامات بعدی هستیم.
وی گفت: در برخی شهرها برای کسانی که حتی ثبتنام هم کردهایم زمین مناسب تامین نشده است و قطعا باید اولویتبندی کنیم تا پاسخگو باشیم، عدم تامین مطالبات متقاضیان، نارضایتی بیشتری ایجاد میکند. تمام تلاش مان این است که هر نیازی به مسکن هست را با اولویتبندی ها بتوانیم جواب بدهیم.
تاکید رییس جمهور این است که سریعتر آیین نامه های اجرایی را به دولت برسانیم
وزیر راه و شهرسازی به آیین نامه های مربوط به بخش مسکن و حمل و نقل برنامه هفتم پرداخت و با بیان اینکه وزارت راه بیشترین آیین نامه اجرایی را در حوزه حمل و نقل و مسکن دارد اظهار داشت: 6 آیین نامه در خصوص مسکن به کمیسیون های تخصصی دولت ارسال شده و در حوزه حمل ونقل هم ۴ آیین نامه ارسال کرده ایم.
وی افزود: بسیاری از این آیین نامه ها با همکاری دستگاههای دیگر نگاشته شده و ظرف یکماه آینده همه این آیین نامه ها ارسال می شود. تاکید رییس جمهور نیز بر این است که سریعتر این آیین نامه ها را به دولت برسانیم.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- تعیین حریم آثار تاریخی شرط اساسی حفاظت حقوقی از میراثفرهنگی است
- مالیات کارگران سال آینده چقدر است؟/ وقتی معافیتها برای مزدبگیران اجرا نمیشود!
- مدیریت تصادفات جادهای نیازمند تغییر الگوی رفتاری رانندگان است
- شهردار تبریز: ۴۸ هکتار اراضی پرخطر در تبریز وجود دارد
- نماینده تبریز: بدون تخصیص اعتبار تکمیل پروژه مقبرهالشعرا به تبریز سفر نکنید!
- استاندار: همکاریهای دولت و مجلس در آذربایجان شرقی با جدیت استمرار مییابد
- قیش گلدی شعر طنز حمید آرش آزاد
- رئیس جمهور: رفع فیلترینگ به تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد
- ۱۵۰ قلم کالا به فهرست کالای همراه مسافر در منطقه آزاد ارس اضافه میشود
- افزایش ۳۴ درصدی صادرات از گمرکات آذربایجان شرقی
- ادغام صندوقهای ورشکسته با تامین اجتماعی یعنی «مصیبت»!
- ۶ تغییر مدیریتی در یک روز دانشگاه تبریز
- مرگ ۸۱ نفر و مصدومیت ۱۰۸۱ نفر در اثر حوادث کار در آذربایجانشرقی
- قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد
- پزشکیان: عزم دولت چهاردهم برای اصلاح سیستم آموزشی کشور جدی است
- گردشگری آذربایجانشرقی نیازمند رشد سالانه هفت درصدی مراکز اقامتی است
- وزیر راه: ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن به تسهیلات بانکی وصل میشوند
- ارزش صادرات از گمرک جلفا ۴۹ درصد افزایش یافت
- ۱۹ هزار کشاورز از تسهیلات بانک کشاورزی آذربایجان شرقی بهرهمند شدند
- احتمال برگزاری انتخابات شوراها به صورت استانی و در ۳۵ روز
- کارگران حداقل بگیر در گرداب افزایش حقوق ۳۰ درصدی برای دولتیهای کف بگیر؟
- عملکرد وزارت امور اقتصاد قابل دفاع نیست
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی