مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی گفت: به طور متوسط میزان تولید آب در تبریز ۴ هزار و ۴۵۰ لیتر در ثانیه و در استان نیز ۷ هزار و ۶۷۰ لیتر در ثانیه و این میزان در زمان پیک مصرف ۴ هزار و ۷۵۰ لیتر در ثانیه در تبریز و ۹ هزار لیتر در ثانیه در استان افزایش مییابد.
علیرضا ایمانلو در نشست خبری با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب شرکت خدماتی محض است، اظهار داشت: امیدواریم در زمینه خدماترسانی همراهی اصحاب رسانه را شاهد باشیم تا بتوانیم خدماتدهی خوبی انجام دهیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی افزود: این شرکت با محدودیتهای بسیاری مواجه است و تلاش داریم تا نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب در زمینه آبرسانی و جمعآوری فاضلاب نقش دارد و در ۵۸ شهر انشعابات داریم، افزود: همچنین ۹ تصفیهخانه در استان فعال است و ۵۷ درصد استان را تحت پوشش قرار دادهایم.
ایمانلو اظهار داشت: در تبریز بزرگترین تصفیهخانه ایران و خاورمیانه قرار دارد و در ۵ شهر نیز تصفیهخانههای جدید در حال احداث است که در دههفجر به بهرهبرداری میرسد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی تاکید کرد: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی نیازمند صرفهجویی در مصرف این ماده حیاتی هستیم ولی متاسفانه مصرف آب در تبریز بالای استاندارد رسیده و به بیش از ۲۰۰ لیتر در شبانه روز برای هر نفر رسیده است.
وی تاکید کرد: مردم باید در جریان واقعیت کم آبی و بحران آب قرار گیرند و حتی متاسفانه برخی مسئولان و فرمانداران نیز این امر را جدی نگرفتهاند.
ایمانلو با اشاره به تامین آب شرب از منابع سه گانه در تبریز گفت: در حال حاضر شرایط مصرف آب در تبریز سر به سر و گاه بیش از میزان تولید است و اگر بتوانیم ۱۰ درصد صرفهجویی آب داشته باشیم از حفر ۵۵ چاه آب بینیاز خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: بارش باران در ایران یک سوم میانگین جهانی است اما میزان مصرف در ایران بیش از متوسط جهانی است و این در حالی است که ایران جزو فقیرترین کشورهای جهان از نظر منابع آبی است.
وی گفت: ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی بوده و ۱۰ درصد متعلق به بخش صنعت و شرب است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی در ادامه با بیان اینکه متوسط سرانه آب تجدید شونده هر نفر در کشورمان یک هزار و ۷۸۰ متر مکعب در سال است، خاطرنشان کرد: این میزان کمتر از متوسط جهانی بوده و قیمت آب نیز کمتر از قیمت تمام شده است.
وی عنوان کرد: ایران در زمینه مصرف سرانه آب خانگی در کشورهای مختلف رتبه بالایی دارد و این امر متناسب با ذخایر آبی نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی تاکید کرد: تا زمانی که مردم کمبود منابع آبی را احساس نکنند در زمینه کاهش مصرف آب موفق نخواهیم بود و نیازمند فرهنگسازی هستیم.
ایمانلو گفت: قیمت پائین آب موجب شده تا مردم به راحتی آب را اصراف کرده و هدر دهند و با صرفه جویی در آب میتوان به کاهش هزینهها هم کمک کرد.
وی از برنامههای شرکت آب و فاضلاب برای اصلاح الگوی مصرف آب خبر داد و افزود: نصب لوازم کاهنده با اولویت در مراکز عمومی و دولتی و مساجد را برنامهریزی کردهایم و در ادامه برنامهها جایگزینی پساب به جای آب شرب در آبیاری فضای سبز را در برنامه داریم.
مدیر عامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی در خصوص میزان استحصال آب از منابع مختلف برای تامین نیاز آبی کلانشهر تبریز گفت: آب شرب شهروندان کلانشهر تبریز از طریق ۸۱ حلقه از چاههای عمیق، ۱۱ رشته قنوات، سد نهند و از طریق خط زرینه رود که جمعا ۴٫۴۹ متر مکعب در ثانیه است تامین میشود و مصرف آب شرب شهروندان در زمان پیک مصرف تا ۵ متر مکعب افزایش مییابد.
ایمانلو در ادامه به چالشهای پیشرو جهت رسیدن به اهداف طرح آبرسانی اشاره کرد و افزود: تعیین تکلیف قطعی تخصیص آب از رودخانه ارس و یا منابع آب مطمئن دیگر برای کلانشهر تبریز برای جبران کسری نیاز آب شرب و بهداشتی میان مدت و بلندمدت کلانشهر تبریز و مناطق پیرامون، حفظ منابع آب زیرزمینی منطقه به عنوان منبع استراتژیک در شرایط بحرانی (به عنوان بخشی از پدافند غیرعامل)، تخصیص اعتبارات عمرانی کافی برای توسعه به موقع سامانههای آب تبریز با توجه به توسعه سریع مناطق شهری و اصلاح و نوسازی تاسیسات آبی موجود با توجه به قدمت زیاد تاسیسات آب تبریز برای کاهش و کنترل حوادث و پرت آب چالشهای پیشرو این شرکت برای رسیدن به اهداف طرح محسوب میشود.
ایمانلو پایین بودن قیمت آب شرب در کشور را از دیگر دلایل عدم مصرف بهینه آب خواند و اذعان داشت: در حال حاضر هر متر مکعب آب در استان یک هزار تومان هزینه بر میدارد در حالی که مشترکان به ازای هر متر مکعب ۳۵۰ تومان پرداخت میکند، این فاصله قیمت منطقی نیست.
وی از برخورد با مشترکان پرمصرف در استان خبر داد و افزود: یک هزار مشترک پرمصرف در استان شناسایی شده است که اگر مصرفشان را کاهش ندهند قطعی آبشان حتمی است.
ایمانلو گفت: شرکت آب و فاضلاب در حال حاضر خدمات خود را در زمینه تامین و توزیع آب شرب بهداشتی در قالب یک میلیون و ۷۶ هزار و ۵۰۰ فقره انشعاب آب در ۵۸ شهر استان آذربایجان شرقی با جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار نفر تحت پوشش، ارائه میکند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت مناطق شهرنشین استان از آب شرب بهداشتی بهرهمند هستند.
مدیر شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی مصرف سرانه آب در استان برای هر نفر در شبانه روز را ۱۹۰ لیتر دانست و گفت: میانگین استاندارد مصرف سرانه ۱۵۰ لیتر بوده و آذربایجانیها ۴۰ لیتر در شبانه روز بیشتر مصرف میکنند.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- غم مخور! شعرطنزحمید آرش آزاد
- اخذ سند ۵۶ هزار مترمربعی “باغ گلستان” تبریز
- هوای تبریز همچنان برای گروههای حساس ناسالم است
- پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی برای ساخت شهرکی مخصوص سالمندان و کودکان بی سرپرست
- بانکها تفاوتی بین مشتریان خوشحساب و بدحساب نمیگذارند
- انتصاب دکتر طاهری خسروشاهی به عنوان مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز
- کسری ۱.۵ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی چگونه جبران میشود
- ثبت بیش از ۲۹۸ میلیون تردد خودرویی در جادههای آذربایجانشرقی
- رئیس جهاد کشاورزی: آذربایجانشرقی در تامین گندم بینیاز از سایر استانهاست
- مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه باید تعیین تکلیف شود
- حل مشکلات شهری نیازمند همکاری نهادها و مشارکت رسانههاست
- عدم تخصیص ۲۱ هزار میلیارد تومان برای پروژههای آذربایجانشرقی
- ایمن سازی مدارس خواسته رییس جمهور است
- تطبیق آموزشهای سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است
- مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی هنرمندان ایرانی پنجم دی برابر با ۲۵ دسامبر برگزار می شود
- پزشکیان:با افراد بی سواد،فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید/ امید ایران، جوانان هستند
- ۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند
- یکپارچه سازی اراضی کشاورزی پیش نیاز خودکفایی است
- مظالب چهارم دی ماه…. سالروز تولد حمید آرش آزاد
- بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است
- امام جمعه تبریز: مسأله کاهش و پیری جمعیت باید جدی گرفته شود
- استاندار: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی خالی است
- مدیر مسئول «صدای زنان» در دیدار استاندار با بانوان فعال فرهنگی مطرح کرد:
- چالشهای قانونی احیای معادن؛ فعالان محیطزیست خواستار تغییرات جدی هستند
- افزایش ۲۳ درصدی مصرف گاز در آذربایجان شرقی
- پزشکیان به مصر سفر می کند
- شهردار: تبریز نماد جهانی هنر و انسانیت است
- استاندار آذربایجان شرقی: با ادارات متخلف در مصرف انرژی برخورد می شود
- قطع برق باغ ویلاها در تبریز
- تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعات کاری در دستور کار مجلس قرار میگیرد