شرکت کنندگان در این نشست یکروزه اعلام کردند که آذربایجان شرقی می تواند نقش محوری در تحقق برنامه افزایش حجم مبادلات ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار در سال به عنوان خواسته سران دو کشور همسایه داشته باشد.
رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی در این نشست اعلام کرد: سرمایه گذاران و تاجران خارجی در زمان حاضر می توانند از مزایای قانونی و فرصت های کم نظیر سرمایه گذاری در ایران استفاده کنند.
‘ رضا حسینی ‘ افزود: این استان با عرضه بیشترین خدمات سرمایه گذاری خارجی در بین استان های مختلف کشور، پیشتاز است و سرمایه گذاران خارجی در آذربایجان شرقی از تمامی حمایت های قضایی و اداری برخوردار هستند.
وی تبریز را مرکز تجارت دنیا در دوره ایلخانی معرفی کرد و گفت: آذربایجان شرقی به عنوان یک کانون صنعتی و معدنی مهم در ایران از هشت میلیارد تن ذخایر معدنی ارزشمند چون مس و نفلین سیلیت و ۵۲ شهرک و ناحیه صنعتی و تنها شهرک سرمایه گذاری خارجی کشور برخوردار است.
‘ حسینی’ افزود: بزرگترین شهرک صنعتی کشور با ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت در این استان در حال شکل گیری بوده و فرصتی برای سرمایه گذاران خارجی است.
وی گفت: وجود یک منطقه تجاری و صنعتی، چهار منطقه ویژه اقتصادی و یک منطقه ویژه فناوری در آذربایجان شرقی مزایای قانونی سرمایه گذاری را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد.
وی افزود: این استان در نساجی و چرم سازی سابقه دیرینه داشته و با وجود تراکتورسازی، ماشین سازی و موتوژن، تولیدکننده بسیاری از تجهیزات و ماشین آلات صنعتی است.
وی گفت: وجود نیروگاه، پتروشیمی و صنایع تبدیلی، آذربایجان شرقی را به یکی از مناسب ترین استان های کشور برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل کرده است.
‘ حسینی’ افزود: در بخش حمل و نقل، راه آهن جمهوری اسلامی ایران با گذر از آذربایجان شرقی به روسیه و اروپا متصل می شود و آزاد راه تبریز – بازرگان نیز توسط سرمایه گذار کشور ترکیه در حال انجام است.
وی گفت: فرودگاه شهید مدنی تبریز به عنوان یکی از فرودگاه های مطرح کشور دارای پایانه بار هوایی است و امکان تبادل هوایی کالا را از این استان برای تجار و بازرگان داخلی و خارجی فراهم می سازد.
وی افزود: عمده صادرات آذربایجان شرقی مربوط به غلات، لبنیات، شیرینی و شکلات، سیمان، میوه و خشکبار و عمده واردات استان مربوط به ماشین آلات، چوب و مواد پلاستیکی است.
وی با اشاره به ظرفیت های بخش کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان در تولید عدس، پیاز و زردآلو رتبه نخست کشور ، در تولید عسل، سیب و انگور رتبه دوم کشور و در تولید بادام رتبه سوم کشور را در اختیار دارد.
‘ حسینی ‘ افزود: در این استان یک هزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده و جنگل های بکر ارسباران، پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بوده و آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر کشور در گردشگری سلامت است.
وی گفت: قوانین سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران، اجازه خروج اصل و سود سرمایه گذار خارجی را داده و به هر سرمایه گذار خارجی ۳ سال اقامت می دهد.
وی افزود: از دیگر مزایای قانونی برای سرمایه گذاران خارجی می توان به امکان ثبت شرکت به صورت ۱۰۰ درصدی به نام اتباع خارجی و عدم دریافت عوارض گمرکی برای واردات ماشین آلات اشاره کرد.
وی گفت: سرمایه گذاران خارجی در بخش کشاورزی به طور کامل و در بخش های صنعتی، معدنی، خدماتی، بیمارستانی و هتل داری تا پنج سال معاف از مالیات هستند.
وی افزود: قوانین جدید مالیاتی جمهوری اسلامی ایران مزایای ارزشمندی را برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته است و این فرصتی برای تاجران کشور همسایه است.
*** ترکیه به ایران در زمان تحریم بی منت، مساعدت کرد
رییس انجمن کارآفرینان و بازرگانان ‘ سیواس ‘ ترکیه نیز در این نشست گفت: ترکیه در زمان تحریم جمهوری اسلامی ایران، بی منت به این کشور مساعدت کرد.
به گزارش ایرنا ‘ مراد آچیل ‘ افزود: دو کشور ترکیه و ایران مناسبت های تجاری دیرینه ای با هم دارند و با رفع تحریم ها در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، ارتباطات خود را توسعه خواهند داد.
وی با اعلام آمادگی نسبت به سرمایه گذاری، مشارکت و خرید محصولات ایرانی، گفت: ارتباط بین ایران و ترکیه باید مسوولانه و پایدار باشد.
وی ضمن تقدیر از استقبال مسوولان استان از هیات تجاری شهر ‘ سیواس’ ترکیه گفت: ما فکر می کنیم که در کشور خودمان و با تاجران داخلی دیدار می کنیم.
*** فرصت طلایی سرمایه گذاری در ایران مورد توجه فعالان اقتصادی ترکیه است
رییس شورای همکاری ترکیه با ایران نیز در این نشست گفت: با رفع تحریم های ایران، فرصت طلایی سرمایه گذاری مورد توجه فعالان اقتصادی کشورهای مختلف خارجی از جمله ترکیه است.
به گزارش ایرنا ‘ رضا آموزگار’ افزود: حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور ایران و ترکیه در سال گذشته حدود ۱۴ میلیارد دلار بوده که در سال جاری حدود ۲۵ درصد افزایش برای این میزان قابل پیش بینی است.
وی گفت: با رفع موانع گمرکی، بانکی و اداری، مسیر برای فعالیت های اقتصادی بین دو کشور هموارتر شده و افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور تا ۳۰ میلیارد دلار قابل برنامه ریزی است.
وی افزود: این شورا در ۱۲ سال گذشته با هدف توسعه فعالیت های تجاری با ایران، بازدید حدود ۱۰۰هیات تجاری را برنامه ریزی و مدیریت کرده است.
*** قوانین، فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی را تسهیل کنند
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز در این نشست اظهار داشت: بخش خصوصی از قابلیت لازم برای افزایش مبادلات اقتصادی بین ایران و ترکیه برخوردار بوده و قوانین می توانند فعالیت های اقتصادی آنان را تسهیل کنند.
به گزارش ایرنا ‘ جمشید برزگر’، نسبت به توسعه روز افزون روابط تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه، ابراز امیدواری کرد.
وی افزود: آذربایجان شرقی از ظرفیت های بالایی در زمینه های مختلف برای سرمایه گذاری و تجارت برخوردار بوده و مورد علاقه سرمایه گذاران خارجی است.
*** منافع مشترک ایران و ترکیه دنبال شود
رییس شورای همکاری ایران و ترکیه گفت: ایران و ترکیه دو کشور قدرتمند منطقه به شمار می روند و منافع اقتصادی این دو کشور باید پیگیری و اقتصاد پویای مردمی در هر دو کشور ایجاد شود.
به گزارش ایرنا ‘ رضا کامی ‘ افزود: در این راستا باید فعالیت های اقتصادی مشترک و پایداری بین دو کشور را پایه گذاری کرد.
وی گفت: از گذشته های دور ترکیه به عنوان یک همکار اقتصادی در کنار ایران حضور داشته و تبادلات اقتصادی بین فعالان بخش خصوصی دو کشور در یک سال گذشته، پر رنگ تر شده است.
وی افزود: در سال های اخیر هم صادرات برخی اقلام از ترکیه به ایران و هم صادرات نفت ایران به ترکیه افزایش چشمگیری داشته است.
وی گفت: ایران و ترکیه در زمینه کسب و کار فضای اشتراکی مکمل دارند و امکانات دو کشور برای سرمایه گذاران و تاجران هر دو طرف دارای جذابیت است.
*** ایران یکی از جاذبه های بزرگ سرمایه گذاری در دنیا است
رییس انجمن تجار مسلمان مقیم ترکیه گفت: ایران با ظرفیت های کم نظیری که دارد، یکی از جاذبه های بزرگ سرمایه گذاری در دنیا به شمار می رود.
‘ مهدی جولازاده’ افزود: وجود انرژی و نیروی کار ارزان قیمت مشوقی برای سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت اقتصادی در ایران به شمار می رود.
در ادامه این نشست هیات های تجاری و فعالان اقتصادی دو کشور در دیدارهای دو جانبه تخصصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز شرکت کردند و امروز از منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس و شهرک سرمایه گذاری خارجی، بازدید خواهند کرد.
اعضای انجمن کارآفرینی و صنایع ‘ سیواس ‘ ترکیه با حضور جمعی از صاحبان صنایع و تاجران این کشور طی روزهای آتی دیدارهایی با تاجران و سرمایه گذاران تهران خواهند داشت.
استان سیواس در منطقه آناتولی مرکزی در کشور ترکیه واقع و یکی از گذرگاه های جاده تاریخی ابریشم است.
سیواس با بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت یکی از ۸۱ استان ترکیه است که مرکز آن هم شهر سیواس است.
استان سیواس در منطقه آناتولی مرکزی قرار گرفته و راه شاهی ایران و جاده ابریشم در زمان های قدیم از آن می گذشت.
آذربایجان شرقی نیز با افزون بر سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در شمال غرب کشورمان قرار گرفته است و به دلیل واقع شدن در مسیر جاده ابریشم، مزیت های نسبی فراوانی برای توسعه همکاری ها با استان سیواس ترکیه در چارچوب گسترش همکاری های تهران و آنکارا دارد.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- استاندار آذربایجان شرقی: مدیران ظرفیتهای قانون بودجه را شناسایی کنند
- آذربایجان شرقی درصدد ارتقای جایگاه خود در جذب گردشگران سلامت
- نگاه حمایتی تراکتورسازی به عنوان کشنده ظرفیتهای دانش بنیان کشور قابل تقدیر است
- همکاری تراکتورسازی با بیش از ۸۰ مرکز دانشگاهی و دانش بنیان کشور
- گزارش پیام آذربایجان از نشست علمی «خشونتهای پنهان علیه زنان»
- آغاز پیش ثبتنام داوطلبان نمایندگی میان دورهای مجلس شورای اسلامی در تبریز و حومه
- دستگیری کلاهبردار حرفه ای رسیدساز جعلی در تبریز
- امام جمعه تبریز: اگر امتی استقامت و مقاومت کند، پیروز میشود
- باور کنید…!——– شعر طنز حمید آرش آزاد
- انجام اولین عمل الکتروفیزیولوژی قلب در بیمارستان کودکان «مردانیآذر»
- آزادراه تبریز_صوفیان به زودی افتتاح می شود
- رفع تداخل اراضی اولویت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است
- مادر شهید عادل سرآمدی: پسرم را جبهه نمی بردند خودم رضایت دادم
- صادرات ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور از تبریز
- خشونت پنهان، دشمن خاموش زنان
- صنعت صلحآمیز هستهای ایران با فشار و باجخواهی متوقف نمیشود
- بازار در دست سودجویان؛ شایعات در غیاب نظارت
- سال آینده استعدادهای ورزشی تبریز درسطح ملی معرفی می شوند / کسب رتبه اول کشوری ورزش همگانی طی دو سال متوالی
- برنامه ریزی برای برگزاری رویدادهای گردشگری در آذربایجان شرقی
- عارف: یک روز تاخیر در مسأله نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است
- استاندار: برای توسعه آذربایجان شرقی از ظرفیت همه سازمانهای مردم نهاد استفاده میشود
- فرونشست زمین در آذربایجانشرقی جدی گرفته شود
- حواشی زیستمحیطی مس سونگون زیر ذرهبین
- انتخابات میاندورهای مجلس فقط در تبریز برگزار میشود
- فروش صنایع دستی «چین» در روستای کندوان؛ درخواست برای گازکشی روستا
- نماینده مجلس: دادگاه لاهه در سمت درست تاریخ ایستاد
- قهرمانان ورزشی سفیران فرهنگی جامعه هستند
- قطع ارتباط در آذربایجانشرقی تهدیدی بر ایمنی و اقتصاد
- ۳۹.۵ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است
- تکمیل یکهزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در شهر سهند تا دهه فجر