به گزارش ایرنا، بنا به تعریف رایج، ‘ شرکت ها و موسسه های دانش بنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات، در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.’
در دنیای کنونی با توجه به اهمیت شرکت های دانش بنیان در فضای کسب و کار و اقتصاد کشور ها، توجه به این حوزه علاوه بر صرفه اقتصادی می تواند از مهاجرت نخبگان کشوربه خارج و خروج سرمایه های عظیم فکری مملکت جلوگیری کند و زمینه رشد و توسعه و بالنگی کشور را در عرصه های مختلف به ویژه عرصه های دانشی فراهم کند.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به دلیل تحریم ها و مشکلات اقتصادی موجود، سیاست های انقباضی در کشور اجرا شد، ولی با این وجود دولت حمایت های ویژه ای از شرکت های دانش بنیان داشته است و با تمام مشکلات اقتصادی، بودجه تخصیص یافته به شرکت های دانش بنیان ۲۵ برابر افزایش یافت که این نشان از اهمیت و جایگاه این شرکت ها در دنیای امروزی دارد.
** ستاری: معافیت مالیاتی ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان/ ۶۰ مبتکر ایرانی مقیم خارج به کشور بازگشتند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری روز گذشته (شنبه) در سفر یک روزه خود به آذربایجان شرقی در نشست مشترک صنعت گران و بازرگانان و ستاد اقتصاد دانش بنیان استان و همچنین در بازدید از شرکت های دانش بنیان و سومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز، بارها بر این موضوع تاکید کرد که دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به علم و فناوری دارد و از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.
سورنا ستاری در تمامی سخنرانی های خود اعلام کرد که این معاونت آماده حل و رفع مشکلات شرکت های دانش بنیان است و در صورت ارایه مشکلات از طریق استانداری ها به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای احصای آن همکاری خواهیم کرد.
وی یادآور شد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرح ها و ایده های کلان و کلی شرکت های دانش بنیان حمایت می کند و انواع تسهیلات لازم برای این شرکت ها در نظر گرفته شده است تا ایده و طرح خود را به مرحله اجرا در بیاورند و در نهایت تجاری سازی کنند.
وی گفت: آذربایجان شرقی پتانسیل عظیمی از نیروی انسانی مستعد و خلاق را در خود پرورانده است و باید صنایع و سرمایه گذاران به شناسایی این نخبگان بیش از پیش توجه کنند و با جذب آنان مانع فرار مغزها و یا از بین رفتن استعداد آنها در شغل های غیرمرتبط و گاها دولتی شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این دیدارها تاکید کرد که دولت برای توسعه و گسترش شرکت ها و موسسه های دانش بنیان که بر اساس فناوری های روز جهانی حرکت می کنند، سیاست های حمایتی دارد، زیرا که توسعه روزافزون با گسترش این موسسه ها محقق می شود.
وی با تاکید بر حمایت های دولت تدبیر و امید از شرکت های دانش بنیان افزود: حمایت های دولت از این شرکت ها شامل معافیت های مالیاتی و گمرکی، ارایه تسهیلات کم بهره و معافیت های سربازی در زمان حاضر به شرط تبدیل دانش به محصول جدید اجرا است.
ستاری با بیان اینکه مشکل اصلی ما فقر فرهنگی در زمینه بهره مندی ازایده های فناورانه است، گفت: جوانان ایرانی دارای ذهن خلاق هستند و با جسارتی که درآنها وجود دارد، می توانند ایده و دانش خود را به محصول تبدیل و تجاری سازی کنند.
وی افزود: شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست ولی آنچه که در شرایط تحریم و رکود تجربه کرده ایم و اکنون به آن افتخار می کنیم، کاهش وابستگی اقتصاد به نفت از ۸۰ درصد به ۱۸ درصد است و این کاهش وابستگی بزرگ ترین شانس برای رشد بخش خصوصی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه نیروهای مجرب ایرانی در تمام شرکت های بزرگ دنیا حضور دارند، گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال جذب سرمایه های انسانی است و تاکنون ۶۰ نفر از سرمایه های علمی ایرانی مقیم خارج را جذب و به کشور بازگردانده است.
وی گفت: تحقیقات دولتی کارآیی لازم را ندارد و محققان حقوق بگیر دولت از نو آوری و کاربردی کردن دانش دور هستند و باید برای تحقق این مهم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی افزود: ساختار دولت با ساختار کار تجاری مطابقت ندارد و دولت نباید به عنوان رقیب بخش خصوصی وارد این صحنه شود، بلکه نقش حمایتی دولت از بخش خصوصی دراین زمینه مورد توجه است.
وی با اشاره به حمایت دولت از طرح های کلان تولیدی توسط بخش خصوصی گفت: در زمان حاضر فن آوری حرف اول را در دنیا می زند و دانش باید در تمامی بخش های تولیدی و صنغعتی ما وارد شود.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری با هدف حمایت از تجاری سازی دانش در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان را از پرداخت مالیات معاف کرد.
** صنعتگران آذربایجان شرقی: تجاری کردن ایده های خلاق، ضرورت حضور در بازارهای جهانی
در این نشست ها و دیدار ها، صنعت گران، بازرگانان و صاحبان ایده های فناورانه و شرکت های دانش بنیان آذربایجان شرقی نیز به ارایه نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداخته و خواستار حل و رفع مشکلات و معضلات پیش روی خود از معاون علمی و فناوری رییس جمهور شدند.
در دیدارهای متعدد معاون علمی رئیس جمهوری کشورمان با صنعت گران و صاحبان ایده های فناورانه آذربایجان شرقی تاکید شد که در دنیای کنونی، دانش جوهره اصلی شرکت ها را تشکیل می دهد و کاربردی و تجاری کردن ایده های نو و خلاقانه به عنوان سرمایه و ثروت یک شرکت و داشتن طرح و ایده نو یکی از مزیت های رقابتی در جهان امروزی است.
صنعتگران و نوآوران استان در این دیدارها اعلام کردند که نیروی انسانی مستعد و خلاق یکی از عوامل موفقیت شرکت های دانش بنیان است و در واقع می توان گفت به عنوان یکی از دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان سهم زیادی در دارایی های شرکت دارند.
در این دیدارها یادآوری شد که بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه ویژه دولت به این حوزه تعداد این شرکت ها در استان رشد قابل توجهی داشته است.
** استاندار آذربایجان شرقی: توسعه شرکت های دانش بنیان، ابزار رقابت های در عرصه بین المللی
البته نباید از این نکته نیز غافل شد که مدیریت ارشد آذربایجان شرقی نیز توجه ویژه ای به این موضوع داشته و راه اندازی فن بازار دائمی منطقه شمالغرب کشور در تبریز و حضور معاون رئیس جمهوری برای افتتاح این بازار نشان از اهمیت و دید گسترده مسئولان استانی و کشوری به این موضوع است.
با این رویکرد بود که استاندار آذربایجان شرقی نیز در نشست های متعدد بر اهمیت توجه به رشد و بالندگی این شرکت ها تاکید و اظهار کرده است: شرط حیات و بقای ما در عرصه رقابت تجاری و بازارهای بین المللی شرکت های دانش بنیان است و به هر میزان که محصول های ما بر مبنای دانش بنیان باشد خواهیم توانست در بازارهای خارجی ورود پیدا کنیم.
اسماعیل جبارزاده تاکید دارد که باید دقت کرد در بحث های علمی و فناوری، قانع شدن باعث رکود و کاهش سرعت می شود لذا قانع به این عملکرد نیستیم و باید از پتانسیل بالای موجود در استان بیش از پیش بهره مند شویم.
وی خاطرنشان کرده است: در استانی که بیشتر تولیدکنندگان آن دارای مدارک دانشگاهی هستند و بیش از۲۴۰هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند باید مقدمات کار شرکت های دانش بنیان در آن فراهم شود و تبریز محلی برای تجاری سازی و معرفی طرح های فناورانه شمالغرب کشور تبدیل شود.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرده است: با ایجاد ‘فن بازار’ به عنوان بنگاه و آژانسی برای فروش ایده های فناورانه در تبریز هر کس در هرجای کشور که طرح و دانشی فنی برای فروش و ارائه ایده خود به صورت حرفه ای داشته باشد به این استان مراجعه کند.
گزارش از مینا بازگشا
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- سازمانهای کم کار آذربایجان شرقی در پیشگیری از وقوع جرم مواخذه میشوند
- ضرورت کاهش سطح زیر کشت باغات غیراقتصادی در آذربایجان شرقی
- منطقه آزاد ارس میتواند مقصد سرمایه گذاران ترکیهای شود
- دعوت استاندار آذربایجان شرقی از بانوان برای فعالیت های اجتماعی و شرکت در انتخابات شوراها
- درهای دانشگاه باید به روی جامعه باز باشد
- فروشنده کالای قاچاق در تبریز سه میلیارد و ۷۵۹ میلیون ریال جریمه شد
- گرهگشایی از تولید و تجارت اولویت اول است
- زمین پنج هزار و ۲۴۵ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی تامین شد
- مودیان مالیاتی آذربایجان شرقی برای برخورداری از بخشودگی جرایم تا ۲۴ آذر فرصت دارند
- استاندار آذربایجان شرقی: تغییرات مدیریتی همسو با اراده مردم است
- باید به ازای هر متر مکعب مصرف آب ۲.۶ کیلوگرم محصول کشاورزی تولید شود
- آذربایجان شرقی ۲۱۰ خانه قدیمی ثبت ملی دارد
- سرنوشت «هپکو» برای تراکتورسازی تکرار میشود؟
- نمایشگاههای صنایع دستی نقش پررنگی در رویدادهای فرهنگی دارند
- زمان برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی بانوان ایرانی در ترکیه مشخص شد
- مطالبه گری دانشجو امر مبارکی است
- امام جمعه تبریز: رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش آتش بس شد
- حفاظت از یکهزار و ۲۰۰ محوطه تاریخی دغدغه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است
- پیشثبتنام ۳۳۲ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس
- از کجا آوردهای؟! شعر طنز حمید آرش آزاد
- تولیدات دانشبنیان به جامعه معرفی شود
- بخشنامه واردات تراکتورهای دست دوم، تیغ زیر گلوی تولید ملی
- جمع آوری قاطعانه متکدیان از سطح شهر
- پزشکیان: در حل مشکل بنزین، معیشت مردم باید مد نظر باشد
- گردشگری سلامت؛ بیماری روی تخت جراحی توسعه
- فاصلهی بسیارِ حداقل دستمزد کارگران در ایران با دستمزد معیشتی
- کمک ۶۹۰ میلیون ینی ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه
- پیشثبتنام ۱۲۵ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس تا پایان روز چهارم در حوزه تبریز
- اختصاص ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای برنامههای ورزشی در سال ۱۴۰۳
- استاندار آذربایجان شرقی: مدیران ظرفیتهای قانون بودجه را شناسایی کنند