آبگرم ‘متعلق’ (موتاللو) در آذربایجان شرقی این روزها بیشتر پاتوق افرادی است که از درد مفاصل و بیماری های پوستی رنج می برند، اگر عده ای از معجزه درمان بزرگترین مجتمع آب درمانی کشور بی خبرند به این محل در کلیبر سربزنند.
به گزارش ایرنا، شهرت این آبگرم در سطح کشور در پیچ و خم مسیرهای صعب العبور این چشمه ناپیداست و در بیشتر اوقات مردم مناطق شمال غرب کشور و به ویژه منطقه ارسباران برای درمان بیماری های پوستی، مفصلی، رماتیسمی و عضلانی، سنگ کلیه و ناراحتی های معده به این مجتمع آب درمانی می شتابند.
متعلق که در زبان محلی ‘موتاللی’ خوانده می شود، روستایی تاریخی با ۴۰ خانوار در دامنه های جنوبی کوه قره داغ شهرستان کلیبر/ بخش آبش احمد/ بوده که شهرتش را مدیون چشمه ای با خواص درمانی اعجاب انگیز است.
دمای آب این مجتمع مدرن در مظهر چشمه ۶۸ درجه سانتیگراد بوده و یکی از اصلی ترین مزیت آن آبتنی همزمان و مجزای مردان و زنان در دو فضای سرپوشیده با سقف متحرک است.
یکی از ساکنان بومی منطقه اعتقاد راسخ دارد آب این چشمه درمان دردهای مفصلی است و از روزگار قدیم بسیاری از مردم ارسباران به این چشمه آب درمانی خو گرفته اند.
عادل بهبودی افزود: مردم محلی اعتقاد دارند که آب لغزنده این چشمه تاثیر خوبی روی پوست انسان دارد و به همین خاطر آب برخی از دوش های این مجتمع / در هنگام خروج / از آب چشمه تامین می شود.
وی گفت: آبتنی زیر باران و برف پاییزی و زمستانی در آبگرم متعلق جذابیت کم نظیری بوده و در فصل های بهار و تابستان نیز مناظر اطراف این مجتمع جاذبه ای مضاعف برای گردشگران منطقه است.
رئیس شبکه بهداشتی و درمانی کلیبر نیز با اشاره به نظارت های مستمر بهداشتی در این مجتمع آب درمانی گفت: این مجتمع به لحاظ بهداشتی یکی از بهترین و تمیزترین آبگرم های کشور است.
دکتر اکبر منتظمی افزود: آب این چشمه با ترکیب های معدنی منحصر به فرد در درمان برخی از بیماری های مفصلی و پوستی بی تاثیر نیست.
مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کلیبر نیز گفت: این چشمه دایمی آبگرم مربوط به دوران ‘پلیوسن میانی’ است و قدمتی در حدود سه و نیم میلیون ساله دارد.
کیومرث کریمی افزود: این مجتمع در داخل منطقه نمونه گردشگری متعلق واقع بوده و بیش از ۲۵ واحد مهمانسرا و غذاخوری سنتی با بیش از ۵۰ سال قدمت در این منطقه فعال است.
وی اظهار کرد: سیاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این منطقه نمونه گردشگری تامین و بهسازی اقامتگاه های سنتی است و در همین راستا سرمایه گذاری برای احداث ۲ کمپ گردشگری و سفره خانه های سنتی در این منطقه آغاز شده است.
وی گفت: قلعه تاریخی قلعه کندی و زیارتگاه امامزاده شاه قاسم (ع) که دارای شجره نامه بوده و از اولاد حضرت امام موسی بن جعفر (ع) است، در نزدیکی این منطقه قرار دارد و مکمل گردشگری برای آبگرم متعلق است.
وی افزود: مسیرهای دسترسی به این منطقه چه از مسیر تبریز – اهر – هوراند – آبش احمد و چه از مسیر اهر- کلیبر – آبش احمد در فصل های بهار و تابستان نمایشگاهی از جلوه های طبیعی است.
به گفته وی محورهای اصلاندوز – خداآفرین – آبش احمد یا مشگین شهر – گرمی – پل آزادگان – آبش احمد از دیگر مسیرهای دسترسی به این مجتمع آبدرمانی است.
وی افزود: آب و هوای ییلاقی و پوشش جنگلی، این آبگرم را به رویای بهشتی گردشگران منطقه ارسباران تبدیل کرده و زیرساخت های گردشگری منطقه را در مسیر توسعه قرار داده است.
رسول اسدالهی، بخشدار بخش آبش احمد کلیبر گفت: این بخش به واسطه ظرفیت های کم نظیر گردشگری همچون آبگرم متعلق، زیارتگاه امامزاده قاسم / برادر امام رضا (ع)/، طبیعت بکر و آبگرم ‘ یل سویی’ در حال توسعه است.
به گزارش ایرنا این مجتمع در زمینی به وسعت ۱۲ هزار و ۷۸۰ متر مربع شامل جکوزی، رستوران، بوفه، کافی شاپ، سالنهای ورزشی، بدنسازی، فضای بازی کودکان، رختکنهای مجهز، پارکینگ، نمازخانه و واحدهای تجاری است.
بر اساس آزمایش های صورت گرفته از سوی سرمایه گذاران این مجتمع آب چشمه دارای ۱۳ نوع ماده معدنی از جمله گلیسیرین، فسفر، گوگرد، سدیم و نیترات سدیم است.
تاسیسات آب درمانی این مجتمع در تیرماه ۱۳۹۲ شمسی با سرمایه گذاری ۴۲۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی /شرکت آذر سئلین ارس/ راه اندازی شد.
ساکنان بومی منطقه از دیرباز به صورت رایگان از آب این چشمه برای استحمام استفاده کرده اند و تا حدود دو دهه قبل، کمتر خانه ای در روستاهای اطراف این آبگرم دارای حمام بود اما در زمان حاضر به واسطه پرداخت هزینه می توانند با خیالی آسوده از وضعیت بهداشتی این آبگرم به آبتنی بپردازند.
شهرستان کلیبر با حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت در حدود ۱۶۰ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد و دره های سرسبز در میان کوه های سر به فلک کشیده و جنگل های ارسباران است.
گزارش از علیرضا فولادی
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
- ظرفیت دانشگاه تبریز در تولید پنلهای خورشیدی
- آخرین سالی که مازوتسوزی نیروگاه تبریز را تحمل میکنیم
- هوای آلوده به شهرهای صنعتی آذربایجان شرقی برمیگردد
- صنایع تولیدی برای رشد و رقابتپذیری، نیازمند نیروی انسانی ماهری هستند
- سخنرانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارتآموزی و اشتغال دانشجویان
- قوه قضائیه ساخت و سازهای غیرمجاز را جرمانگاری کند
- ارجاع پرونده یکی از شاکیان بیمارستان ولیعصر تبریز به دادسرای قتل
- بانک ها سه درصد تسهیلات مسکن متعهد شده خود را محقق کردند
- مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
- سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد
- تبیین عملکردها را به چاپ بنر و پوستر محدود نکنیم
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی