غارنوردی، کشف یک دنیای جدید است، هستند افرادی که میکوشند با ورود به تونلهای تاریک زیرزمینی، رمز و راز غارهایی که کمتر بشری به آنجا پا گذاشته را کاوش کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، غارنوردی، کشف یک دنیای جدید است، هستند غارنوردانی که میکوشند با ورود به تونلهای تاریک زیرزمینی، رمز و راز غارهایی که کمتر بشری به آنجا پا گذاشته را کاوش کنند. افراد پرهیجان و ماجراجویی که به دنبال ناشناخته هستند.
همواره در گوشه و کنار جهان میتوان از غارنوردان بیباک و ماجراجویی که در حال عبور از دالانهای زیرزمینی تاریک و وحشتناک هستند سراغ گرفت. یکی از غارنوردانی که در پی ناشناختههاست و به گفته خودش در اثر خواندن کتاب «سفر به اعماق زمین» اثر ژولورن به سمتوسوی غارنوردی و کشف دنیاهای جدید در زیرزمین علاقهمند شده است اکبر خندقی است.
اکبر خندقی، غارنورد تبریزی است که از ۱۲ سالگی برای نخستینبار کوهنوردی را با فتح قله «عایلاخلی» با ارتفاع ۲ هزار و ۸۸۶ متر آغاز کرده است و پسازآن دریچههای جدیدی را با غارنوردی به روی خود گشوده است محور بحث و گفتوگوی ماست که از حس و حال خود از پیمایش غارها و هیجانات و زیبایی غارها و آرزوها و آمال خود میگوید.
شرح گفتوگوی ما با وی لطف نگاه شما خوبان را میطلبد.
*غارنوردی کشف یک دنیای جدید است چقدر به این موضوع ایمان دارید؟
صد در صد به این موضوع ایمان دارم و با صراحت میتوانم بگویم دنیای زیرزمین یک دنیایی دیگر است و پر از زیباییها و منظرههایی بینظیر که زبان از توصیف آن عاجز میماند و بهجز غارنوردان فرد دیگری تا حالا ندیده است مکانی رؤیایی دارای قندیلهای بسیار زیبا، تالارهای وسیع، دریاچههای کوچک که انسان از دیدن آنها روزبهروز مشتاقتر میشود تا به اعماق زمین سفر نماید. این منظرهها توسط غارنوردان مستندسازی و عکاسی شده است و در بیرون از غارها جهت دید عموم گذاشته میشوند.
جهت دیدن این مناظر و دنیای زیرزمین باید دورهها و تخصصهای غارنوردی را فراگرفت.
*چه عواملی زمینه غارنوردی شما را فراهم کرد و باعث شد که غارنوردی تبدیل به یکی از تفریحات دلخواه شما بشود.
حس کنجکاوی، ماجراجویی و زیباییهای دنیای غارها، زمانی که در کلاس پنجم ابتدایی درس میخواندم کتاب «سفر به اعماق زمین» اثر ژولورن را میخواندم پسازآن آرزو داشتم به اعماق زمین سفر کنم و پس از سالها بر آن شدم تا فنون غار نوردی را زیر سایه استادان عزیز و بزرگوارم جناب آقایان ابراهیم بیرامیان و داود نور محمدزاده یاد گرفته و به اعماق زمین نفوذ کنم و خود شخصاً غارنوردی را تجربه کنم، زیباییها و هیجانات داخل غار باعث شد تا رشته غارنوردی را انتخاب نمایم.
*تاکنون به کدامیک از غارهای ایران و جهان سفرکردهاید؟
بیشتر غارهای استان آذربایجانشرقی ازجمله غار هامپوئیل در مراغه، غار اغ بلاغ در هشترود، دوگیجان در مرند، اکتشافات غار امین در هشترود، قالایچی در بوکان، دوکچی در بوکان کتلهخور در زنجان، قلعه کردی در آبگرم قزوین، رفتهام و به علت مشغله کاری نتوانستهام دیگر غارهای ایران را پیمایش کنم.
تا جایی که شنیدهام غار پر او، به اورست جهان مشهور است و ظاهراً یکی از مخوفتریم غارهای ایران است دلیل این مخوف بودن چیست؟
بله واقعیت دارد که اورست غارهای جهان است. به خاطر وجود چاههای عمیق و خطرناک، دهلیزهای تنگ و سینهخیز رو و خرچنگ روها و حوضچههای پر از آب و پرتگاههای متعدد و سرمای زیر صفر درجه موجب شده است که مخوفترین غار ایران و اورست غارهای جهان باشد
*جاذبه غار پراو نسبت به غارهای دیگر چیست؟
هیجانات بیشتر، مخوف بودن، سختی و عمق غار که ۷۵۶ متر عمق دارد و هوای زیر صفر درجه
*تجهیزات غارنوردی در مقایسه با تجهیزات سایر رشتههای ورزشی چه تفاوتهایی دارد؟
تجهیزات و ستهای غار نوردی مخصوص غار نوردی هستند و بدون کامل کردن ست غار نوردی چه ازنظر تجهیزات فنی و پوشاک نمیتوان غارنوردی کرد و نمیتوان در غار از تجهیزات سایر رشتهها استفاده کرد. در صورت استفاده از وسایل غیر مرتبط غارنورد دچار مشکل شده و احتمال اینکه جانش را به خطر بیندازد وجود دارد.
*به نظر شما در بالای قله کوه میتوان به خدا نزدیکتر شد یا در قعر یک غار عمیق؟ در کدام حالت میتوان عظمت خدا را بیشتر مشاهده کرد.
همه آفرینش جلوه زیبای جلال و جمال الهی هستند. در همه حال با خلوص نیت میتوان به خدا نزدیک شد و عظمت خداوند در همهجا مشهود است ولی انسان با دیدن زیباییهای اعماق زمین و در دل تاریکی مطلق که در بیرون از زمین بههیچوجه دیده نشده و هیچ ذرهای نور وجود ندارد بیشتر به عظمت پروردگار پی میبرد.
*در تاریکی و سکوت سرشار از آرامش غار چه احساسی دارید؟
در جامعه مدرن انسان امروزی تشنه آرامش است، انسان بهگونهای در میان انواع آلودگیهای صوتی و تصویری قراردارد که لحظهای آرامش را نمیتوان برای آن تصور کرد. نگاه کردن به جلوههای زیبای خداوند دل انسان را غرق در آرامش و سکون میکند. برخی آرامش را در کنار ساحل دریا، برخی آرامش را در بالای کوه و برخی از انسانها نیز آرامش را در گوش فرادادن به موسیقی مییابند.
در کنار اینها سکوت و آرامشی که در عمق چند کیلومتری زمین وجود دارد در هیچکدام از موارد ذکرشده وجود ندارد. این آرامش و سکوت را در هیچ کجا نمیتوان یافت. این احساس بهقدری زیباست که زبان از توصیف آن عاجز است.
سکوت مطلقی که در اعماق زمین وجود دارد با چکیدن قطرههای آب از قندیلهای داخل غار چنان آرامشی به انسان دست میدهد که توصیفناپذیر است و انسان جهت ادامه زندگی روزمره مشتاقتر میشود و از عظمت و خلقت خداوند آرامش خاصی در وجود انسان پیدا میشود.
*آرزوی رفتن به کدام غار را دارید که تاکنون نتوانستهاید به آنجا بروید؟
آرزو دارم بتوانم تمام غارهای دنیا را بروم ولی بیشترین آرزویم این است که بتوانم غارهای ایران را پیمایش کنم و در جهت شناساندن غارهای ایران به تمام دنیا کوشا باشم.
*چه برنامههایی برای غارنوردیهای آینده دارید؟
اکتشافات غارهای که تا حالا اکتشاف نشدهاند، اجرای همایشهای غار نوردی در جهت درست استفاده کردن از غارها و حفظ زیستمحیطی غارها، آموزش دادن به افراد مبتدی در جهت پیمایش غارها بدون حادثه در غار با اصول ایمنی.
*یکی از خاطرات جالب خود را در زمینهٔ غارنوردی بیان کنید.
هر برنامه غار نوردی که اجرا میکنیم خودش خاطراتی است که از ذهنمان پاک نمیشود چون وقتی به داخل غار نفوذ میکنی با انواع قندیلها و زیباییها روبهرو میشوی که هرکدام خودش برایت یک خاطره است
*به نظر شما چرا صنعت توریسم غارنوردی مغفول مانده است؟
عموم مردم آشنایی و شناخت کافی از غارها ندارند و در ایران غار نوردی چند سالی است که رشد پیداکرده است. از سوی دیگر غارهای که مستعد توریستی شدن هستند سرمایهگذار پیدا نمیشود.
اصولاً غارها باید دستنخورده باقی بمانند و حتی غارنوردان وقتی داخل غار میروند هیچچیز در آنجا باقی نمیگذارند بهجز رد پا؛ و هیچچیز بیرون نمیآورند بهجز عکس.
*با چه راهکارهایی میتوان غارنوردی را به یکی از ظرفیتها و جاذبههای گردشگری تبدیل کرد؟
به نظر میرسد برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی، استفاده از فیلمهای مستند غارها، ایجاد نمایشگاهی عکس و آگاهسازی مردم از اهمیت غارها بهعنوان یک ظرفیت و پتانسیل صنعت توریسم گردشگری، گفتوگو با غارنوردان ماهر و باتجربه، برگزاری کلاسهای و آموزشهای غارنوردی به علاقهمندان و سایر روشها در این راستا میتواند مفید و مؤثر باشد.
و سخن پایانی
امیدوارم با حمایتهای مسؤولان پیمایش سایر غارهای ایران و جهان را در برنامههای خود بگنجانم.
———————————-
گفتوگو: معصومه درخشان
———————————-

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- برگزاری مسابقات تنیس روی میز معلولین توسط شهرداری منطقه ۸
- آغاز کلاس های آموزش گلدوزی و مهارتهای دوخت در فرهنگسرای تربیت
- نصب پرچم ایران منقش به تصاویر شهدا در باغ گلستان
- مرمت و اصلاح سنگفرش های شکسته سطح حوزه
- توزیع ۱۲۰۰۰ تن آسفالت طی سالجاری در معابر بافت مرکزی شهر
- اجرای ۲۲۱ برنامه فرهنگی،هنری و اجتماعی، توسط شهرداری منطقه ۸
- بررسی ظرفیتها و چالشهای گردشگری در تبریز
- نقش آفرینی صنعت حمل و نقل آذربایجان شرقی در ارتباطات بین الملل
- ۱۷۰ واحد صنعتی در آذربایجان شرقی راه اندازی شد
- خاطرات حمید آرش آزاد،ترکیهایها در هتل
- اجرای ۵۵۰۰متر لوله گذاری آب خام طی سالجاری در محدوده شهرداری منطقه ۸
- آغاز کلاس های آموزشی خیاطی در فرهنگسرای تربیت
- برد تیم فوتسال شهرداری منطقه۸ برابر تیم سازمان آتش نشانی
- دیدار شهردار منطقه هشت با فرمانده جدید پایگاه سید الشهدا در حوزه شش بسیج شهری
- فضاسازی کنگره ملی ده هزار شهید استان در محدوده شهرداری منطقه ۸
- فضاسازی جامع محدوده مرکزی شهر به مناسبت ایام فاطمیه(س)
- برگزاری کارگاه صنایع دستی بافتنی در فرهنگسرای تربیت
- امور ارتباطات شهرداری منطقه ۸، برترین روابط عمومی، بین مناطق شهرداری تبریز شد
- دیوارهای بد منظر محدوده مرکزی شهر، جداره سازی می شوند
- تنظیم خانواده…!؟
- آغاز نشستی برای افزایش همکاریهای ریلی ایران و ترکیه
- چالش باغداران اهر با بیمه کشاورزی/قطب سیب کشور درگیر مشکلات است
- فوت ۲۲ نفر بر اثر حوادث گاز در آذربایجان شرقی
- خاطرات حمید آرش آزاد،تبلیغات به سود شاه؟!
- دیدار عضو شورای شهر تبریز با شهردار منطقه ۸ تبریز
- اجرای ۲۶۶۰۰ متر مربع سنگفرش طی سالجاری در معابر شهرداری منطقه ۸
- برگزاری مراسم سفره انعام در فرهنگسرای تربیت
- هرس و ایمن سازی درختان سطح حوزه
- برگزاری کارگاه آموزشی ترشی انار و لبو، ویژه شب یلدا در فرهنگسرای تربیت
- بازدید عضو شورای شهر تبریز از روند مرمتی عمارت ساعت