صندلی های خالی مراکز دانشگاهی در سال های اخیر از جمله چالش های پیش روی آموزش عالی کشور بوده و آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از قطب های علمی و دانشگاهی از این اصل مبرا نبوده است.
به گزارش ایرنا، در حالی که ورود به دانشگاه در فاصله سال های ۱۳۶۰ تا اوایل دهه ۱۳۸۰ یک آرزوی دور و دراز بود، امروزه جامعه با معضلی به نام صندلی های خالی دانشگاه ها مواجه است.
در آن دوره زمانی که هنوز تعداد آموزشگاه های تقویتی کنکور و عناوین کتاب های کمک درسی از تعداد انگشتان دست فراتر نمی رفت، رقابت سختی میان متقاضیان ورود به دانشگاه ها برقرار بود و قبولی در یکی از دانشگاه های دولتی کشور، شاخص مهمی برای سنجش جایگاه اجتماعی افراد محسوب می شد و دانشجویان دانشگاه ها در میان فامیل و اهل محل شناخته شده و معتمد می بودند.
این در حالی است که گفته می شود امروز حدود ۳۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه های کشور وجود دارد.
در این میان آذربایجان شرقی با بیش از سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۲۲۲ هزار دانشجو دارد، اما آمارها مبین افزایش صندلی های خالی مراکز دانشگاهی استان به عنوان تبعی از کشور است.
کارشناسان می گویند هر چند افزایش شمار صندلی های خالی مراکز دانشگاهی با توجه به کاهش جمعیت متقاضی ورود به دانشگاه تا حدودی طبیعی است، اما رشد تصاعدی تعداد مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی در سال های قبل عامل اصلی بروز چنین پدیده ای و رفع آن نیازمند چاره اندیشی است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ۲۴هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند که ۴۰ درصد آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
محمدتقی اعلمی افزود: در حدود ۵۰۰ نفر از ظرفیت پذیرش این دانشگاه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از مجموع ظرفیت کلی اعلام شده برای پذیرش ثبت نام نکرده اند.
وی ادامه داد: در حدود ۲۰۰ نفر از ظرفیت مقطع دکتری این دانشگاه به دلیل به حدنصاب نرسیدن نمره درنظر گرفته شده برای پذیرش شرکت کنندگان در آزمون دکتری خالی مانده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: از مجموع ۱۵۵ دانشگاه فعال در استان آذربایجان شرقی، ۴۹ واحد، مرکز و آموزشکده سما مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است.
جواد انگجی ادامه داد: حدود ۸۰ هزار نفر دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند که معادل ۳۶ درصد کل دانشجویان دانشگاه های استان است.
وی با بیان اینکه ۴۲ درصد از اعضای هیات علمی استان در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی فعالیت میکنند اظهار کرد: از نظر وضعیت نیروی انسانی در شرایط مناسبی به سر میبریم که نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است از طرفی درآمدهای غیر شهریهای در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجانشرقی نیز از تحصیل حدود ۱۱ هزار دانشجو در دانشگاههای علمی کاربردی استان خبر داد و گفت: ۵۰ درصد صندلیهای این دانشگاهها خالی است.
قالیچی اظهار کرد: پنج هزار و ۹۱۵ نفر در مقطع کاردانی، چهار هزار و ۹۶۳ نفر در مقطع کارشناسی و ۳۹ نفر در مقطع کارشناسی ارشد در مراکز علمی و کاربردی استان در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر کاهش دانشجو مشکل اکثر مراکز آموزش عالی در کشور بوده است، خاطرنشان کرد: البته این آمار بدون احتساب ورودیهای بهمن این دانشگاه و نتایج تکمیل ظرفیت اعلام میشود و با ورود دانشجویان جدید بخشی از کمبود دانشجو در این دانشگاه رفع میشود.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- مردم آذربایجان شرقی در صورت مشاهده عوامل مشکوک با ستاد خبری اطلاعات تماس بگیرند
- بازدید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از شرکت تراکتورسازی ایران
- پزشکیان: استمرار تجاوزات اسرائیل با پاسخ شدیدتر و قدرتمندانهتر ایران مواجه خواهد شد
- شمار شهدای حمله رژیم صهیونیستی به آذربایجان شرقی به ۳۱ نفر رسید
- نصب تابلو روزشمار اولین مدرسه بزرگ مقیاس شهرداری تبریز و اتصال پل روگذر سردار خرم به میدان بسیج
- استاندار آذربایجان شرقی: سیاست های پرنوسان صادرات و واردات کشاورزان را دچار مشکل می کند
- تاکید بر اجرای طرح نوسازی ماشین سازی تبریز در بازدید کمیسیون اقتصادی مجلس
- اتمام ۲۳۱ طرح نهضت عدالت آموزشی/برچیده شدن مدارس کانکسی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴
- تولید ۵۰۰ هزار مترمربع فرش دستبافت در آذربایجانشرقی/کاهش صادرات از ۹۰ به ۱۳ میلیون دلار
- آمار چاههای آب غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه افزایش یافته است
- کاهش ۳۵۰ هزار تنی تولید گندم در آذربایجانشرقی به دلیل خشکسالی
- طرح ساماندهی مجموعه مقبرهالشعرای تبریز در بیت آخر
- راه اندازی شهرک صنفی تولید کفش در تبریز ضرورتی برای صادرات
- نوسازی و ارتقای زیرساختهای ریلی در منطقه آذربایجان آغاز شد
- کلاهبردار ۵۲ میلیاردی در تبریز دستگیر شد
- آغاز عملیات آمادهسازی اراضی فاز ۲ خاوران/ فعالیت آزمایشی اتوبوس برقی در تبریز
- پشت پرده کمبود روغن در بازار/ روغن هست، واردکنندگان توزیع نمیکنند
- صادرات ۲۲.۸ میلیون دلار کالا از گمرک جلفا
- تمرکز زدایی مهمترین رویکرد گردشگری آذربایجانشرقی است
- تعهد ساخت ۳۶ کلاس درس در تبریز توسط شرکت پالایش نفت
- منطقه آزاد ارس، پربازدیدترین مقصد گردشگری با تخفیفهای تابستانی
- سگگردانی در تبریز ممنوع شد
- حرکت خداپسندانه مجتمع مس سونگون؛
- دوره تربیت ارزیاب جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی با میزبانی مجتمع مس سونگون برگزار شد