افرادی که به بهانه تقسیم شادی با دیگران عکسهای تجملاتی و لاکچری خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک می گذارند، کسانی هستند که عکس ثبت میکنند و حسرت درو می کنند.
به گزارش پایگاه خبری بامدادتبریزبه نقل از فارس، برخی افراد تا دیروز به بهانههای مختلف در منزل مهمانیهای آن چنانی گرفته و تمام اعضای فک و فامیل و دوست و آشنا را دعوت میکردند تا داشتههای خود را به تماشا بگذارند.
به بهانه مهمانیهای تجملی هر چیزی که تازه خریده بودند را در جمع خانوادگی معرفی کرده و لاکچری بازیشان حد و اندازه نداشت و فکر نمیکردند که بقیه اعضای فامیل که توانایی برگزاری چنین مراسمی را ندارند، خون دل خورده و این موضوع باعث اختلاف در زندگی آنها میشود.
با گذر ایام و رشد شبکههای مجازی و صفحات اجتماعی، رنگ و بوی مهمانیها نیز عوض شده است، حکایت رفتار ما در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی حکایت عجیبی است، دیگر از آن مهمانیهای گذشته خبری نیست بلکه به مهمانیها افراد خیلی خاص دعوت میشوند ولی با همین مهمانهای خاص و محدود کلی عکسهای رنگارنگ گرفته و لاکچریها در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود تا بدین ترتیب سایر افراد فامیل که به مهمانی دعوت نشدهاند، در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام که یک شبکه گسترده اجتماعی مبتنی بر عکس است، متوجه موضوع شوند و به صورت مجازی در آن جشن حضور داشته باشند و البته به تماشای مهمانی تجملی و لاکچری بپردازند.
شبکه اجتماعی اینستاگرام با قابلیت به اشتراکگذاری عکس به عنوان محتوا فرصتی فراهم کرده است تا هرکدام از کاربران عکسهای دلخواه خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
بحث این نوشتار در خصوص خوبی با بد بودن ابزارهای ارتباطی نیست که به واقع این نوع ارتباطها در جای خود فناوری بهروزی است که با گسترش تجهیزات ارتباطی در اختیار کاربران قرار داده شده است. موضوع بحث در خصوص رفتار هرکدام از ما شهروندان در شبکههای اجتماعی است.
البته شاید هرکدام از شهروندان این رفتار را حق مسلم خود بدانند و بگویند که این نظر شخصی افراد است که دوست داشته باشند کدام عکس خود را با چه ویژگیهایی تک کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند.
کاربران شبکه های اجتماعی شادیهای خود را به اشتراک میگذارند، شادیهایی که برایشان احساس لذت و شادی به همراه دارد ولی برای بسیاری از افرادی که خواه ناخواه تماشاکنندگان این شادی هستند، جز حسرت و خون دل خوردن چیزی به همراه ندارد.
گاهی وقتها انتشار عکسها و ویدئو شادی کردن در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام شاد کردن بقیه نیست، به اشتراک گذاردن شادی از داشتن چیزهایی که افراد دارند نیست بلکه این داشته ها خنجری است که بر دل و روح کسی که نمیتواند آنها را تهیه کند، ضربه میزند.
شادی در نمایش تجملات زندگی نیست
سیده محبوبه موسوی، جامعهشناس فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز در خصوص تعریف شادی در فضای مجازی و سوءبرداشتهایی که افراد نسبت به این موضوع دارند، گفت: شادی یعنی احساس آرامش در زندگی، وقتی انسان نسبت به زندگی خود احساس خوب و آرامش داشته باشد به خودی خود شاداب و بانشاط بوده و سعی میکند اطرافیان را شاداب کند ولی بر خلاف این نوع نگاه به شادی خیلی از افراد هستند که شادی را در نمایش تجملات زندگی خود میدانند.
وی افزود: این روزها با افزایش فاصله طبقاتی در زندگی، رنگ شادیها و نوع نشاط خانوادگی افراد نیز تغییر کرده است. در بسیاری از صفحات اینستاگرام شادی به منزله فخرفروشی کردن است و بهتر است بگوییم شادی و خوشحالی به سمت افراط و تفریط کشیده شده است.
موسوی با ذکر مثالهای ساده در این زمینه که برای همگان مشهود است، اظهار داشت: همسران با همدیگر در یک رستوران یا کافیشاپ مشغول غذا خوردن یا سرو کردن یک نوشیدنی هستند، در حالی که هنوز رستوران یا کافیشاپ را ترک نکردهاند در آنجا عکسهایی آنلاین از خود در صفحه اینستاگرام منتشر میکنند.
وی تاکید کرد: یا افراد با دعوت از چهار نفر از اعضای خانواده برای فرزندان خود جشن تولد میگیرند و برای این چهار نفر آن چنان فضای خانه را با تجملات آراسته میکنند که آدم فکر میکند چه جشن مجللی برپاست و از تمام زوایای خانه با تزئیناتش عکس گرفته و در شبکه های مجازی پخش میکنند ،غافل از این که به راستی چند درصد از مردم میتوانند چنین مراسم و مجالسی برای فرزندان خود تدارک دیده و برگزار کنند.
موسوی گفت: استدلال چنین افرادی برای رفتارهایشان این است که میگویند میخواهیم دیگران را در شادی خود شریک کنیم،در جواب باید گفت بهتراست به جای این همه رفتار و جشن تولد پرزرق و برق جشنی سادهتر برگزار کنید تا سایر افراد فامیل نیز بتوانند مراسمی شبیه این مراسم برگزار کنند.
این جامعهشناس فرهنگی اظهار داشت: این افراد با قرار دادن عکسهای لاکچری و تجملاتی خود در شبکههای اجتماعی حسرت دیگران را برای خود جمع میکنند و در برابر آهی که از نهاد خانوادههای نیازمند بلند میشود، باید پاسخگو باشند.
فراموشی آداب و رسوم زیبای گذشتگان
موسوی ادامه داد: هرقدر سنتها و آداب و رسوم زیبای گذشتگان را فراموش کنیم، این امر موجب فاصله گرفتن و دور شدن اعضای فامیل و خانوادهها از همدیگر میشود، بنابراین هیچ توجیهی ندارد با آب و تاب حضور در مهمانیهای آن چنانی را در شبکههای اجتماعی با همدیگر به اشتراک بگذاریم و آن را برای همه تعریف کنیم.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور تصریح کرد: همه میدانیم که جامعه کنونی ما با چه بحرانهای اقتصادی شدید مواجه است و به تبع آن خانوادهها نیز در مشکلات اقتصادی دست و پا میزنند و شاید بیشتر خانوادهها نتوانند از عهده این بریز و بپاشها برآیند. پس اشتراکگذاری بسیاری از این عکسها به بهانه تقسیم شادی با دیگران توجیه عقلانی ندارد.
این جامعهشناس فرهنگی تصریح کرد: ناگفته پیداست فعالیت بیش از حد در فضای مجازی و به اشتراک گذاشتن زندگی تجملی و لاکچری در دنیای مجازی صفر و یک در اثر کمبود محبت و دور شدن روز به روز ما از همدیگر و انکار تنهایی است.
موسوی ادامه داد: کاربرانی که به بهانه تقسیم شادی این نوع عکسها را در صفحات اجتماعی پخش میکنند باید به قواعد شاد بودن توجه کنند، یکی از قواعد شاد بودن این است که شادی ما برای اطرافیان مزاحمت ایجاد نکند.دوم اینکه هدف ما از علنی و آشکار کردن آن شادی چیست و سوم این که میخواهیم با این کار داشتههای خود را به رخ دیگران بکشیم.اگر پاسخ به این سوالات منطقی بود، پس باید در اشتراکذاری یا عدم اشتراک عکسهای خود در شبکههای مجازی همچون فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام تجدیدنظر کنیم.
وی با اشاره به عدم نظارت دقیق بر محتویات فضای مجازی گفت: از آن جایی که نظارت کامل و دقیقی بر روی صفحات مجازی صورت نمیگیرد بنابراین زندگی شخصی افراد نیز در شبکههای مجازی از حالت شخصی بیرون آمده و به حالت عمومی تبدیل شده است.
رعایت حریم خصوصی اصلی فراموش شده
رعایت حریم خصوصی نکتهای است که در فضای مجازی توجهی به آن نمیشود. برخی افراد حتی از شخصیترین حالتهای خصوصی خود عکس یا ویدئو تهیه کرده و بارگذاری میکنند.
خواندن نظراتی که در پایین هر کدام از عکسها نوشته میشود، نشانگر این است که افراد هیچ ابایی از دیده شدن حالتهای شخصی خود ندارند و از این موضوع ناراحت نیستند.
استفاده بیش از حد از شبکه های مجازی به بهانههای مختلف نه تنها باعث افزایش مصرفگرایی،تجملگرایی و زندگی لاکچری در جامعه میشود بلکه باعث فراموشی یک سری ویژگیهای اخلاقی نیز میشود.
همچنین در کنار آن باعث دوری از اطرافیان، گوشهگیری و انزواطلبی شده و آثار و پیامدهای جداگانهای برای هرکدام از اعضای جامعه دارد.
این موضوع در حوزه خانواده، دانشآموزان و دانشجویان،کودک و نوجوان، دختران و پسران متفاوت بوده و گاهی آثار تخریبی جبرانناپذیری به همراه دارد.
افرادی که به بهانه تقسیم شادی با دیگران عکسهای تجملاتی و لاکچری خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، کسانی هستند که عکس کاشته و حسرت درو میکنند.
بهتر است رفتارهایی داشته باشیم که افراد از شادی ما شادمان شوند نه اینکه با دیدن تصاویر شادمانی ما داغ حسرت بر دلشان بنشانیم.
گزارش از معصومه درخشان

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- افزایش حقوق با سبد معیشتی همخوانی ندارد
- عضویت کشورمان در اتحادیه اوراسیا تحقق نقش منطقه ای ارس را هموار کرد
- ۶۰ واحد گردشگری آذربایجان شرقی تذکر گرفتند
- آموزش و پرورش سکوت می کند، مدارس دولتی همچنان «کمک» اجباری می گیرند
- استانداردسازی تأسیسات گردشگری کارویژه آذربایجانشرقی برای نوروز
- دریاچه ارومیه؛ نبردی ناتمام میان حیات و خشکی
- پروین اعتصامی، بانوی شعر و حکمت بود
- ۲۸ دستگاه آذربایجان شرقی برای رزمایش نوروزی آماده میشوند
- وسعت دریاچه ارومیه به یک هزار و ۱۴۰ کیلومتر مربع رسید
- جزییات مبالغ افزایش دستمزد/ دریافتی کارگران متاهل با دو فرزند به ۱۶۳ میلیون ریال رسید
- نوسازی شرکت ماشین سازی موضوع محوری جمعه کاری استاندار آذربایجان شرقی
- وضعیت کنونی شهر با شأن مردم فاصله دارد/ جهشهای قابل توجه در حوزههای ورزش و آموزش
- با مشارکت شرکت نوآوران مس انجام گرفت؛
- محاصره ۹۰ هزار حلقه چاه در داخل حوضه دریاچه ارومیه برای نرسیدن آب
- مطالب طنز حمید آرش آزاد به مناسبت عید نوروز
- افزایش ۱۷۷ درصدی بودجه نوسازی مدارس در بودجه ۱۴۰۴
- استاندار آذربایجان شرقی: حوزه گردشگری برنامه بلند پروازانه را برنمیتابد
- نعمتالله پایان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی شد
- پایش و نظارت بر ۱۳۰۰ واحد گردشگری فعال آذربایجانشرقی
- ۳ محور جدید برای معرفی ظرفیتهای تبریز در سطح ملی و بین المللی
- بازی باخت-باخت کارفرمایان و کارگران در شورای عالی کار/ با مزد ناکافی کارخانجات بازهم از کارگر خالی خواهد شد
- انحراف به چپ در صدر علل تصادفات در آذربایجان شرقی
- اجرای سه هزار و ۳۰۵ واحد نهضت ملی مسکن به همت بنیاد مسکن آذربایجانشرقی
- چاله حرارتی بالای دریاچه ارومیه؛ مقصر اصلی کاهش بارندگی
- حداقل مزد کارگران یک گام به تصویب نزدیک شد
- شعر طنز حمید آرش آزاد : درختکاری!
- تداوم جریان مقاومت با تحلیل و درک صحیح وقایع در عرصه بین الملل
- تشریح چرایی عدم تصویب تدریس زبانهای اقوام ایرانی در مجلس
- میزبانی آذربایجانشرقی از ۹۵ هزار گردشگر خارجی
- ۱۷۶ داوطلب انتخابات میان دوره ای مجلس در حوزه انتخابیه تبریز تایید صلاحیت شدند