معاون هیات باستان شناسی محوطه گورستان سرند در شهرستان هریس گفت: آثار کشفشده در این محل برای انجام آزمایشات گاهنگاری به دانشگاه بلژیک ارسال شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامدادتبریز،محمد رحمت پور در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه تاریخ نگاری محوطه کاوش های باستان شناسی در گورستان تاریخی روستای سرند یکی از مهمترین اقدامات هیات مزبور است، افزود: تمامی حدس و گمان ها با آزمایش قطعات استخوانی و سفالی یافت شده با استفاده از آزمایش کربن ۱۴ که نمونه های آن به دانشگاه بلژیک ارسال شد، را به واقعیات تاریخی نزدیک تر می کند.
به گفته وی جواب آزمایش گاهنگاری دانشگاه بلژیک روی آثار کشف شده گورستان سرند ظرف چند روز آینده در اختیار هیات باستان شناسی قرار می گیرد.
رحمت پور با بیان اینکه در کنار ارسال نمونه آثار کشف شده به دانشگاه بلژیک، بررسی اسناد تاریخی و مستندات پرونده های ثبتی محدوده های کورد کاوش نیز به انجام می رسد، اظهار داشت: گورستان تاریخی سرند و قلعه تاریخی این روستا بررسی شده که بر اساس شواهد و سفالینه های سطحی، تاریخ گذاری شده بود.
وی تاریخ گذاری بر اساس یافته های حاصل از کاوش و بحث مقایسه آنها با اشیای به دست آمده در منطقه آذربایجان و شمال غرب کشور را از دیگر معیارهای هیات باستان شناسی درباره تاریخ نگاری و گاهنگاری محوطه کاوش گورستان سرند بیان کرد.
رحمت پور با اشاره به اینکه تعداد ۳۶ گور حفاری شده در محوطه کاوش گورستان قدیمی سرند کشف شده است، یادآوری کرد: از این گورها تعداد ۶۲ قطعه ظرف سفالی سالم و نیمه سالم و تعدادی قطعات خرد شده در طیف های خاکستری، نخودی، آجری و قرمز به دست آمده است و تعدادی نیز دارای پوشش گل افزایی بودند که به لحاظ تاریخی قابل قیاس با سفال های عصر آهن ۲ در مناطق شمال غرب ایران می باشد.
وی ادامه داد: همچنین در این محوطه تاریخی تعداد ۶۴ اشیای فلزی که عمدتا” مفرغی و چند قطعه آهنی است به دست آمده و تعداد یازده قطعه اشیای تزئینی از جنس خمیر شیشه، سنگ های تزئینی و استخوانی بودند.
رحمت پور با بیان اینکه در میان اشیای فلزی کشف شده تعدادی سنجاق سر و چند مورد تصویر حیوانی در سر سنجاق نیز وجود دارد، اضافه کرد: در میان فلزات مفرغی نیز حلقه ها و گوشواره ها و النگو، تعدادی سوزن مفرغی در ابعاد و اندازه های مختلف و تعداد ۳ قطعه دایره ای شکل در ابعاد مختلف در زیر سر اسکلت ها قرار داشت.
وی درباره نوع معماری گورها، گفت: معماری این گورها به طور عمده از سنگ های قلوه رودخانه ای و به صورت چهارچینه با ملات در چندین رج متفاوت بوده و جهت گورها نیز به صورت شمالی- جنوبی و شرقی – غربی در اندازه های گوناگون کار شده است.
این باستان شناس قسمت های داخلی گورهای کشف شده را از نوع سنگی تراش داده شده اعلام و اضافه کرد: داخل تعدادی از گورها دارای زاویه مشخص بوده و بعضی از آنها فاقد نظم و ترتیب است که علت اصلی آن آشفتگی دخل و تصرف های انسانی و طبیعی در طول تاریخ می باشد.
رحمت پور یاداوری کرد: تنها در یک مورد گور، یک تابوت سفالی که اسکلت یک نوزاد در آن وجود داشت و فاقد هر گونه اشیا بود، در محوطه کاوش پیدا شده است.
به گفته وی درون تمام گورها با خاک متفاوت اطراف گور، پر شده است.
به گزارش ایرنا، محوطه گورستان تاریخی روستای سرند از توابع شهرستان هریس در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال شرقی تبریز، ۲۰ کیلومتری شمال شهر خواجه و یک کیلومتری شمال روستای دغدغان و حدود ۵۰۰ متری روستای سرند قرار دارد.
این محوطه در جریان احداث بزرگراه خواجه – ورزقان در محدوده روستای سرند هریس و حین حفاری منطقه کشف شد که بلافاصله با مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی عملیات اجرایی این طرح متوقف و کاوش های باستان شناسی در آن به جریان افتاد.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- مازوت سوزی نیروگاه تبریز و نواخته شدن زنگ آلودگی هوا
- تاکید رئیسجمهور بر حضور بخش خصوصی در حوزه حملونقل
- درگیر جلسات، موازی کاری و گزارش های کاغذی هستیم
- ضرورت اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی راهآهن در تبریز
- امام جمعه تبریز: حقی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم
- تشکیل صندوق مسکن کارکنان و کارگران شهرداری / ۴۰ ساعت اضافه کار ثابت کارگران فضای سبز
- استاندار: درصدد ارتقای شاخص امنیت سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی هستیم
- سفیر ژاپن در تهران: خبرهای خوبی از دریاچه ارومیه داریم
- مراقب کلاهبرداران در سایتهای آگهیمحور با تبلیغات جذاب باشید
- سال فرهنگی ایران و ترکیه باهنر بانوان ایرانی زینت داده میشود
- بید مشکلات بر تار و پود فرش ایرانی
- صنایع دستی بانوان ایرانی در استانبول به نمایش درمی آید
- استاندار: از دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در استان اختیارات ویژه گرفته ام
- بهره برداری از فاز اول اینترنت خانگی بر بستر فیبرنوری تا یک ماه آینده
- ذخیره گندمکافی برای مصرف یکسال خبازیهای داریم
- فرماندار جدید تبریز: با همه گروهها تعامل و همکاری خواهم داشت
- استاندار : هرم جمعیتی آذربایجان شرقی نیازمند آسیب شناسی است
- فعالیت ۸۴ کارگاه مرمتی ابنیه های تاریخی در آذربایجان شرقی
- شعر ملمع
- شکاف میان دستگاه های اجرایی، صنعت و مراکز علمی در آذربایجان شرقی عمیق است
- عاملان ۴۶ فقره سرقت خودرو در آذربایجان شرقی دستگیر شدند
- “ام اس” ناتوانی جسمانی نیست
- نقش و جایگاه مهم دانشآموزان در پیشرفت و توسعه کشور
- برگزاری گلریزان بابا باغی در ۱۷ آبان ماه/ تکمیل ۳۳ پروژه مسیر گشایی در سال آینده
- جلسات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفتگی در سطح معاون اول رییس جمهور پیگیری می شود
- تراکتور ظرفیت بالایی برای هویتسازی و گردشگری ورزشی دارد
- سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی در آذربایجان شرقی
- جوانانی که در صف وام ازدواج پیر میشوند!
- قوْی گئتسین شعر طنز حمید آرش آزاد