سیب اهر در حالی صورت خود را با سیلی مشکلات سرخ میکند که ۵۰ درصد باغات این شهرستان تحت پوشش بیمه هستند اما درست در وضعیت قرمز این محصول، بیمه دست یاری به سوی باغداران دراز نمیکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد تبریز به نقل از مهر،زهرا ناصران؛ سیب سین سلامتی است، اما امسال خود در سلامتی کامل به سر نبرد و با بلایای طبیعی دست به گریبان شد و باغداران این محصول خسارت دیده شدند و امسال حاصل دسترنج خود را برداشت نکردند. به گفته مسئولان، امسال باغات سیب اهر با خسارت صد در صد و جبران ناپذیر مواجه شد.
شهرستان اهر که به یکی از قطبهای تولید سردرختی استان مشهور است و سیبهای باغات این شهرستان در تمام کشورهای دنیا خواهان دارد روزگار نا مناسب خود را سپری میکند. باغدارانی که تنها راه درآمدشان از برداشت این محصول بود و از درآمد حاصل از فروش سیب فرزندان خود را به خانه بخت میفرستادند، امسال زانوی غم بغل گرفته، چشم امیدشان به حمایتهای بیمه بود، اما هیچ چراغ سبزی از سوی بیمه به وضعیت قرمز باغداران روشن نشد.
باغداران چشم انتظار حمایت هستند
باغدارانی که اکنون توان پرداخت اقساط تسهیلات کشاورزی خود را ندارند و اکنون چشم به راه حمایتهای دولتی هستند تا دولت پای آنها را از گل گرفتاریها بیرون بکشد.
قابل ذکر است که سالانه ۳۰۰ هزار تن سیب از باغات اهر برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سطح زیرکشت کل باغات شهرستان اهر هشت هزار و ۱۵۰ هکتار با تولید سالیانه بالغ بر ۳۰۰ هزار تن است، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات سیب هفت هزار و ۵۰ هکتار از ارقام لبنانی قرمز و زرد (رد دلیشیز و گلدن دلیشیز)، سیب بومی قره قرمز یا قزل اهر که به سیب شکی نیز معروف است با سطح زیرکشت ۵۰۰ هکتار و فوجی، گلاب، گرانی اسمیت، دورنگ فرانسه نیز از انواع دیگر سیب اهر به شمار میرود.
بیمه برای حمایت از کشاورزان ریالی به باغداران سیب اهر پرداخت نکرد
علی نجفی با اشاره به اینکه بلایای طبیعی خسارتهای جبران ناپذیری به باغات سیب اهر تحمیل کرد: سرمازدگی دیررس بهاری، کمبود آب در سدها، نفوذ سیل به بدنه باغها، تگرگ وضعیت سیب اهر را قرمز کرد و باغداران را با خسارات جبران ناپذیر دست به گریبان کرد.
وی سپس ادامه داد: بیمه برای حمایت از کشاورزان ریالی به باغداران سیب اهر پرداخت نکرد.
او با بیان اینکه در استان ۵۰ درصد بیمه محصولات باغی مختص محصولات باغی شهرستان اهر است، اظهار کرد: متأسفانه بیمه برای حمایت از کشاورزان و جبران خسارات وارد شده به باغها ریالی پرداخت نکرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر با اشاره به اینکه دست کشاورزان شهرستان اهر خالی است، افزود: تا به حال حمایتی از سوی مسئولان از کشاورزان این شهرستان انجام نشده است، کشاورزانی که تنها منبع درآمدشان فروش محصولات باغی بود تا امرار معاش کنند و همچنین فرزندان خود را راهی خانه بخت کنند.
نجفی از دولت خواستار اعطای تسهیلات اصلاح و مرمت باغات شد و گفت: تخصیص تسهیلات مکانیزاسیون باغی برای خرید تراکتور باغی، دستگاههای ضد سرمازدگی، سامانه ضد تگرگ، سرشاخه خرد کن و سایر ادوات باغی ضروری است.
ساز و کار بیمه برای باغداران
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر در خصوص کافی نبودن کود اختصاصی ادامه داد: برای باغات شهرستان از هر نوع کود ۲۹۰ تن در نظر گرفته شده، در صورتی که حداقل کود مورد نیاز ۸۰۰ تن از هر نوع ازته و فسفره است.
نجفی افزود: افزایش گزینههای بیمه باغات با توجه به اینکه حداکثر تعهد بیمه گر در گزینه پنج، ۳۰ تن در هکتار در نظر گرفته میشود در صورتی که پتانسیل تولید برخی از باغات ۸۰ تن در هکتار است و تأمین کود مورد نیاز برای این حجم تولید از دیگر خواستههای ما از دولت است.
در حال حاضر تنها راه برون رفت از وضعیت قرمز سیب اهر و گرفتاری باغداران این شهرستان حمایتهای دولتی در قالب تسهیلات بانکی کم بهره و همچنین تمدید زمان اقساط فعلی است که کشاورزان توان پرداختشان را ندارند.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
- ظرفیت دانشگاه تبریز در تولید پنلهای خورشیدی
- آخرین سالی که مازوتسوزی نیروگاه تبریز را تحمل میکنیم
- هوای آلوده به شهرهای صنعتی آذربایجان شرقی برمیگردد
- صنایع تولیدی برای رشد و رقابتپذیری، نیازمند نیروی انسانی ماهری هستند
- سخنرانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارتآموزی و اشتغال دانشجویان
- قوه قضائیه ساخت و سازهای غیرمجاز را جرمانگاری کند
- ارجاع پرونده یکی از شاکیان بیمارستان ولیعصر تبریز به دادسرای قتل
- بانک ها سه درصد تسهیلات مسکن متعهد شده خود را محقق کردند
- مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
- سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد
- تبیین عملکردها را به چاپ بنر و پوستر محدود نکنیم
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی