معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: محصولات مواد غذایی آذربایجان شرقی به ۵۰ کشور صادر میشود و این امر نشانگر کیفیت برتر کارخانجات استانی و نظارتهای جدی است.
مسلم نجفی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا در تبریز با تاکید بر نظارت بر مواد غذایی و دارویی اظهار داشت: شعار امسال وزارت بهداشت ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است و برنامههایی متناسب با این نامگذاری صورت میگیرد.
وی با اشاره به قرار گرفتن حوزه تجهیزات پزشکی در بخش درمان دانشگاه گفت: در زمینه تهیه لوازم مصرفی پزشکی نظارت داریم اما تجهیزات سرمایهای در حوزه معاونت درمان قرار دارد.
نجفی با اشاره به کمبودهای دارویی برای بیماران خاص تاکید کرد: چند نوع دارو برای بیماریهای خاص وجود دارد و از مبادی مختلف وارد کشور میشود و البته سهمیه دارویی ما نیز به نسبت سال قبل افزایش یافته است.
وی گفت: نیم درصد به سهمیه استانی در زمینه داروهای خاص افزوده شده و با توجه به وضعیت فروش نفت میزان تخفیف برای بیماران صعبالعلاج کاهش یافته است.
تخصیص ۳۰ میلیارد تومان برای کمک به بیماران صعبالعلاج در کشور
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تخصیص ۳۰ میلیارد تومان برای کمک به بیماران صعبالعلاج در کشور یادآور شد: آذربایجانشرقی نیز در این زمینه سهمیه دارد و در ۶ ماه سال نیز مبالغی تخصیص یافته است.
نجفی در بخش دیگری از سخنان خود به نظارت بر واردات کالاهای آرایشی و بهداشتی تاکید کرد و گفت: آمار دقیقی در زمینه واردات لوازم آرایشی وجود ندارد و بخش قابل توجهی از طریق مسافران و یا پدیده کولهباری صورت میگیرد و نظارت دقیق بر ورود از مبادی رسمی امکانپذیر است.
وی گفت: سامانه ۱۶۹۰ در اختیار همگان قرار دارد و شکایت از مراکز غذا و دارو امکان انتقال به مبادی رسمی علوم پزشکی وجود دارد.
فعالیت ۲۶ کارخانه مواد غذایی گوشتی در آذربایجانشرقی
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: شماره تلفن ۳۳۴۲۲۴۶۲ و سامانه مخصوص دارو با نام ۱۴ در استان راهاندازی میشود که به صورت شبانهروزی در اختیار شهروندان است و خدمات مختلفی ارائه میشود.
نجفی با اشاره به فعالیت کارخانجات سوسیس و کالباس در استان گفت: نهادهای مختلف نظارتی در این زمینه فعال هستند و بر ۲۶ کارخانه مواد غذایی گوشتی در استان نظارت میشود و همانند بقیه صنوف امکان تخلف وجود دارد ولی در مقایسه با سایر استانها وضعیت تولید مواد غذایی در آذربایجانشرقی بهتر است.
ورود سوسیس و کالباس نامرغوب از سایر استانها/ صادرات مواد غذایی آذربایجانشرقی به ۵۰ کشور دنیا
وی یادآور شد: محصولات موادغذایی آذربایجانشرقی به ۵۰ کشور صادر میشود و این امر نشانگر کیفیت برتر کارخانجات استانی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: همت تولیدکنندگان و نظارت مستمر بر این مراکز موجب ارتقای محصولات شده و در عین حال فرمولهای تولید سوسیس و کالباس همواره با اشکالاتی همراه بوده و قیمت این مواد معمولا پایینتر از قیمت تمام شده اعلامی در این مواد است.
وی با اشاره به ورود سوسیس و کالباس نامرغوب از سایر استانها گفت: این مواد غذایی نامرغوب که گاه قیمتهای پایینتری دارند موجب اخلال در بازار استان شده که از تولیدکنندگان استانی خواستهایم تا این مشکل خود را از طریق مدیران ارشد و نمایندگان پیگیری کنند.
علامت سیب بر روی محصولات نشانه تائید کیفیت است
نجفی بر کاهش مصرف مواد فستفودی تاکید کرد و گفت: در این میان مصرف کمتر موجب سلامتی بیشتر میشود اما هر کارخانهای که پروانه وزارت بهداشت را دارد و علامت سیب بر روی محصولاتش است نشانه تائید کیفیت است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بر شناسنامهدار شدن محصولات غذایی تاکید کرد و گفت: این امر به صورت کلان دنبال میشود و این اقدام چند سال طول میکشد تا مطمئن شویم محصولات غذایی استانها سالم است.
وی یادآور شد: از ۱۰ ماه قبل وزارت بهداشت برنامه کنترلی بر محصولات عمده مانند سیبزمینی و پیاز تدوین شده تا مبدا محصولات کشاورزی مشخص شود.
نجفی خواستار استفاده صحیح از لوازم یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی شد و گفت: ریختن چای داغ و یا مواد غذایی داغ در ظروف شفاف موجب مشکلاتی میشود و در حال حاضر ۱۱۳ واحد وجود دارد و بر تولید این مواد نظارت میشود.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- گردشگری غذا مزیت بزرگ آذربایجان شرقی است
- ظرفیت دانشگاه تبریز در تولید پنلهای خورشیدی
- آخرین سالی که مازوتسوزی نیروگاه تبریز را تحمل میکنیم
- هوای آلوده به شهرهای صنعتی آذربایجان شرقی برمیگردد
- صنایع تولیدی برای رشد و رقابتپذیری، نیازمند نیروی انسانی ماهری هستند
- سخنرانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین کنسرسیوم تخصصی مهارتآموزی و اشتغال دانشجویان
- قوه قضائیه ساخت و سازهای غیرمجاز را جرمانگاری کند
- ارجاع پرونده یکی از شاکیان بیمارستان ولیعصر تبریز به دادسرای قتل
- بانک ها سه درصد تسهیلات مسکن متعهد شده خود را محقق کردند
- مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
- سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد
- تبیین عملکردها را به چاپ بنر و پوستر محدود نکنیم
- دلالان بیشتر از کشاورزان سود میکنند
- اجرای طرح آمارگیری از سرمایهگذاری در بخش ساختمان آذربایجانشرقی
- سهم تبریز و خُجَند در پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
- آذربایجانشرقی سومین استان در جذب سرمایهگذار گردشگری/ ساخت بزرگترین هتل کشور در تبریز
- اجرای یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی با سرمایهگذاری ۹۲۰هزار میلیارد ریال در آذربایجان شرقی
- بکارگیری همه امکانات موجود برای احیای تیم ماشین سازی در عین توجه به تیم فوتبال تراکتور
- مجلس در خصوص نهضت ملی مسکن وارد عمل میشود
- کارگر پیدا نمیشود!
- کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار در تبریز برگزار می شود
- ارس ویترین فرهنگ میهماننوازی آذربایجانشرقی است
- ربع رشیدی تبریز، اولین دانشگاه جهان با ۷۰۰ سال قدمت
- ایستگاه خاوران میزبان مسافران قطار پنج ستاره مشهد/ تبریز- وان در دست اقدام
- سرعت غیرمجازعامل ۸۰ درصد تصادفات منجر به فوت درونشهری است
- ارزشهای انقلاب باید با شیوههای جدید به نسل جوان تبیین شود
- آیا تعطیلیها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است؟
- ارسال ۶۵۰ اثر به هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانشرقی
- جشنواره ابوذر با معرفی نفرات برتر رسانه به کار خود پایان داد؛ «صدای زنان» و «پیام آذربایجان» ۳ جایزه را از آن خود کردند
- ضرورت نهادینه و اصولی شدن فعالیتهای حزبی