فوق تخصص قلب و عروق در خصوص روزه داری در بیماران قلبی و عروقی گفت: بسیاری از بیماران قلبی می توانند با نظر پزشک معالج و رعایت برخی موارد روزه بگیرند.
دکتر محمدرضا تابان گفت و گوی اختصاصی با خبرنگا ایرنا افزود: روزه داری و رعایت یک برنامه غذایی صحیح با کم کردن عوامل خطر مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربیهای خون و نکشیدن سیگار موجب پیشگیری از بیماریهای قلبی در افراد سالم میشود.
وی ادامه داد: اثرات مثبت روزه ماه رمضان بر روی سیستم قلبی عروقی افراد سالم بطور مستقیم و نیز با تاثیر بر سایر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی نشان داده شده است.
وی اظهار کرد: در حقیقت روزه ماه رمضان اثرات کاهنده روی چند عامل خطر مهم بیماری عروق کرونر قلب شامل چاقی، افزایش قند خون، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون و استعمال دخانیات و مصرف الکل دارد.
وی تاکید کرد: با این وجود ضروری است افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند در مورد امکان روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.
دکتر تابان خاطرنشان کرد: بیماری های قلبی طیف گوناگونی از جمله بیماری های دریچه های قلبی، عروق قلب، نارسایی عضله قلب و آریتمی های قلبی را شامل می شوند که در هر مورد با توجه به شرایط بیمار و بیماری همچون شدت و ضعف بیماری قلبی میتوان در مورد روزه گرفتن یا نگرفن بیمار تصمیم گرفت.
وی گفت: ضروری است بیماران قلبی به تداخل دارو و غذا توجه کرده و به توصیههای پزشک معالج خود دقیقا عمل کنند.
وی ادامه داد: بیمارانی که مصرف منظم دارو در فواصل کوتاه برای آنها اجباری است و عدم مصرف دارو در زمان مقرر، موجب تشدید بیماری می شود، نباید روزه بگیرند.
این فوق تخصص قلب و عروق با اشاره به بیماری های تنگی شریان های کرونر قلب، افزود: اگر تنگی شریان قلب همچون سکته قلبی حاد به تازگی بروز کرده باشد، برای این بیماران حداقل تا شش هفته روزه داری مجاز نیست و بعداز آن نیز وابسته به شرایط بیمار و بیماری است.
وی ادامه داد: اگر فرد به تازگی دچار درد قفسه سینه و یا تنگی نفس فعالیتی بوده و با روش های تشخیصی مانند تست ورزش و یا آنژیوگرافی بیماری تنگی شریان قلب (ایسکمی قلب) فرد تایید شده، تا زمان تثبیت وضعیت حاد بیماری بهتر است روزه نگیرد.
وی افزود: در انسداد های مزمن، بسته به شدت انسداد، سن بیمار و نیاز به دارو، بایستی پزشک معالج در این خصوص نظر دهد و بیماران با انسداد های کم شریان کرونری قلب که تحت درمان با روزانه چند قرص طولانی اثر هستند و استطاعت بدنی نیز دارند، می توانند با مشورت و تایید پزشک، روزه بگیرند.
دکتر تابان با بیان اینکه به بیماران کرنری توصیه می شود از خوردن غذاهای پرحجم در یک وعده بویژه افطار بپرهیزند، ادامه داد: بار اضافی به قلب احتمال تکرار علائم یا بروز حمله قلبی را در این گونه بیماران افزایش می دهد و بهتر است بعد از افطار مختصر با فاصله زمانی شام بخورند.
وی اضافه کرد: بیماران قلبی که در سال های گذشته به دلیل تنگی رگهای قلبی تحت عمل آنژیوپلاستی و تعبیه استنت (Stent) قرار گرفتند و یا عمل جراحی باز قلبی ( بای پس قلب) موفق داشته و در حال حاضر هیچ گونه عارضه قلبی از جمله تکرار درد یا علائم نارسایی قلب در آنها مشاهده نشده و تحت کنترل هستند نیز در صورت داشتن استطاعت بدنی با تایید پزشک خود می توانند روزه بگیرند.
وی تاکید کرد: این بیماران بایستی توصیههای مصرف دارو یا رژیم خاص خود را در طول ماه مبارک رمضان جدی بگیرند.
این فوق تخصص قلب و عروق گفت: بیمارانی که نارسایی قلبی دارند باید در طول روز مصرف متعادل آب و رژیم غذایی مناسب داشته باشند و استفاده منظم و به موقع از داروهای تجویز شده برای کمک به عملکرد بهتر قلبی در این بیماران الزامی است و معمولا برای مبتلایان به نارسایی قلب علامت دار که تحت درمان دارویی می باشند، روزه داری ممنوع است.
وی در خصوص بیماران مبتلا به فشارخون بالا اظهار کرد: برای بیمارانی که تحت درمان با عوامل غیرداروئی ازجمله کنترل وزن، ورزش، عدم استفاده از الکل و سیگار، کاهش مصرف نمک، گوشت و محصولات حیوانی در رژیم غذائی و کاهش استرس های زندگی هستند، روزه داری اثر مثبت بر روی تمام عوامل فوق دارد.
وی ادامه داد: در موارد خفیف بیماری فشار خون بالا که تحت درمان با یک دارو هستند و فشار خون در سطح مناسبی تحت کنترل است با تایید و مشورت پزشک معالج روزه داری بلامانع است.
دکتر تابان با تاکید بر اینکه بیمارانی که فشارخونهای کنترل نشده دارند نباید روزه بگیرند، افزود: در موارد شدید فشار خون که با چند دارو کنترل می شوند و فواصل دارو ها مکرر بوده و استرس های جسمی مانند گرسنگی و تشنگی طولانی مدت موجب تغییر و افزایش فشار خون می شود با نظر پزشک معالج روزه داری مناسب نخواهد بود.
وی با اشاره به بیماری قلبی مادرزادی گفت: بیماران قلبی مادرزادی که به نحوی دچار عارضه مهم و شدید در دریچه های قلبی یا افزایش فشار پولمونر هستند، نمی توانند روزه بگیرند.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- کاهش تنش آبی با شناسایی منابع پنهان
- مردم از رسانهها انتظار مطالبهگری دارند
- تبریز جذابترین مقصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس
- بزرگداشت شهدای خدمت پاسداشت الگوهای مردمی است
- پیشرفت ۳۵ درصدی ساخت بزرگترین هتل ایران در تبریز
- درخواست استاندار آذربایجان شرقی برای پخش دیدارهای تراکتور از شبکههای سراسری
- ایمنسازی بازار تاریخی تبریز گامی برای پاسداشت تمدن ملی
- سهم ۱۷ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال آذربایجانشرقی
- واگذاری زمینهای بایر روستایی به طرحهای ملی مسکن آذربایجانشرقی
- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس:
- دوره آموزشی ویژه مدیران تعاونیهای منطقه آزاد ارس برگزار شد
- تجلیل از تلاشگران خاموش خط تولید در آزمایشگاههای مجتمع مس سونگون
- گسترش همکاری های علمی منطقه آزاد ارس با دانشگاههای صنعتی
- نوین: تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه ای مصداق بارز جهاد فرهنگی است
- توسعه همکاریهای شهرداری و ارتش در حوزههای ورزش و سلامت
- معاون وزیر جهاد کشاورزی: کاهش ضایعات گندم نیازمند پشتیبانی بانکهاست
- امام جمعه تبریز: شرطی کردن مذاکرات خیانت به ملت و کشور است
- طرح هادی روستای تاریخی کندوان تصویب و ابلاغ شد
- استاندار آذربایجان شرقی: درصدد بومی سازی سیاست های دولت در شهرستان ها هستیم
- بازدید مدیر مجتمع مس سونگون از روند برگزاری آزمون استخدامی شرکت نوآوران مس
- اتصال راهآهن خاوران به تبریز با تخصیص بودجه نمایندگان شتاب میگیرد
- سرمایهگذاری ۴۶۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه گردشگری آذربایجانشرقی
- فروردین بدون آلودگی هوا در آذربایجانشرقی
- گرامیداشت روز ملی منابع انسانی در مجتمع مس سونگون با تقدیر از نقشآفرینان عرصه سرمایه انسانی
- نوسازی واحدهای تولیدی پیش نیاز افزایش بهره وری