ظرفیت بالای تاریخی، فرهنگی،طبیعی و مذهبی کشور در جهان بی همتاست در کنار این ظرفیت ها، اعتماد سازی و وجود امنیت در کشور شرایطی فراهم کرده تا ایران هدف خیال انگیز و وسوسه انگیزی برای گردشگران خارجی باشد .
به گزارش ایرنا، داشتن آب و هوای مساعد، طبیعت چهار فصل مسحور کننده، صنایع دستی متنوع و زیبا، آثار تاریخی با ارزش و ظرفیت های گردشگری فرهنگی و مذهبی مثل امامزادگان یک بسته کاملی از جذابیت های گردشگری است که در آذربایجان شرقی به خصوص تبریز وجود دارد .
ورود قطار و کاروان گردشگری بین المللی با عنوان ‘عقاب طلایی’ وغیره از کشوهایی همچون آمریکا، آلمان، اتریش، هلند، جمهوری چک، ترکیه، مجارستان و استرالیا رونق گردشگری در بیش از یکسال گذشته نشان دهنده رونق گردشگری استان است و به خاطر تنوع بسته های گردشگری در آذربایجان شرقی تعدد گردشگران از کشورهای مختلف هم به چشم می خورد .
در تعطیلات عید فطر هم این تنوع گردشگر از کشورهای مختلف در مناطق گردشگری ،موزه ها و آثار تاریخی تبریز و آذربایجان شرقی به خوبی قابل رویت است اما آنچه برای نخستین بار در کشور در حال تحقق است رونق گردشگری مذهبی در کنار گردشگری طبیعت ،آثار تاریخی و گردشگری سلامت است .
این نوع گردشگری در شهر مقدس مشهد و قم از سال های قبل آغاز شده ولی به صورت تلفیقی گردشگری طبیعی-تاریخی-مذهبی برای نخستین بار است در تبریز انجام می شود که متولی اصلی آن حج و زیارت آذربایجان شرقی و سه شرکت کارگزاری زیارتی و سیاحتی با توصیه رییس سازمان حج و زیارت کشور است .
کاروان ۶۱ نفری گردشگران شهر مذهبی نجف عراق اولین کاروان زیارتی و سیاحتی از این دست ابتکار گردشگری است که وارد تبریز شدند و از ائل گلی، روستای تاریخی و صخره ای کندوان، کوه عون بن علی، امامزادگان تبریز و بازار تاریخی تبریز دیدن کردند که در سایه امنیت موجود کشور و اعتمادآفرینی دولت تدبیر و امید گردشگری در حوزه های مختلف رونق یافته و در حال توسعه است .
گردشگر عراقی اهل نجف که سه روز است در تبریز اقامت دارد، در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت : من فقط یکبار برای زیارت به مشهد رفتم اما در وصف تبریز زیاد شنیده بودم اما شرایط جور نبود وامکانات فراهم نبود تا سفری به این شهر داشته باشم و حالا خیلی خوشحال هستم این شهر را نزدیک می بینم.
‘کرار ناجح کاظم’ بیان داشت : از اینکه فرصت فراهم کردند تا با هموطنانم به تبریز هم سفر کنیم تشکرمی کنم به خصوص اینکه پرواز نجف – تبریز برقرار شد تا این مبادلات فرهنگی ادامه یابد.
وی همچنین افزود : تبریز مردم مهربانی دارد و از بدو ورود در فرودگاه از ما استقبال کردند و در ادامه سفر کاروان از روستای تاریخی کندوان دیدن کرد که واقعا جالب بود و ارزش آمدن از نجف را داشت .
‘ناجح کاظم’ همچنین با توصیف عظمت نماز عید فطر که دیروز در تبریز شرکت کرده بودند، می گوید : نماز عید فطر را با مردم تبریز برپا کردیم که شکوه این نماز با عظمت شرکت مردم در نماز فطر خاطره بیاد ماندنی برای من وخانواده ام است .
وی افزود : با قطار و همراه با هم کاروانی های خود به تهران و قم هم سفر خواهیم کرد .
گردشگر دیگر عراقی نیز به ایرنا گفت : با خانم و فرزندم به ایران آمدیم تا نسبت به تبریز شناخت پیدا کنم پیش از این به اصفهان، قم و مشهد مسافرت داشتم اما این بار تبریز برایم بسیار جالب بود به خصوص اینکه مصادف باعید سعید فطر شد .
‘سعد حسن حسین’ اظهار کرد : محل اقامت ما نزدیک مصلی است بر این اساس توانستیم در نماز فطر که نمایش اعتقاد مردم و اقیانوس حضور ملت ایران بود شرکت کنیم که برایمان جالب و به یادماندنی شد .
وی افزود : زیبایی های روستای کندوان و ائل گلی تبریز برایمان تازگی داشت و امروز هم به سرعین و اردبیل و سپس به شمال ایران و مشهد نیز سفر می کنیم .
دیگر مسافر عراقی هم با بیان اینکه با چهار نفر از اعضای خانواده ام به ایران آمده ام ، می گوید : آب وهوای تبریز خیلی دلپذیر است این شهر مردم فهیم و با فرهنگی دارد اما حیف که مدت اقامت ما خیلی کم وحضورمان مصادف شده با تعطیلی بازار تاریخی تبریز، تعطیلی این بازار با عظمت که ثبت یونسکو شده جای تعجب دارد .
‘لیس صاحب’ اضافه کرد : بنای بازار شگفت آور است ولی اگر مغازه ها باز بودند خوب می شد، در فرودگاه کتابچه ای در مورد تبریز به ما دادند که در آنجا هم به بازار قدیمی و بزرگترین بازار مسقف جهان در تبریز اشاره بود اما حداقل یک هفته وقت میخواد که گذرا این کتاب را مطالعه کنیم .
وی اظهار داشت : من بار دیگر به اتفاق دوستانم به تبریز برمی گردم و مدت بیشتری می مانم و از اینکه استقبال خوبی از ما شد تقدیر می کنم به خصوص از کلیه دست اندرکاران ایجاد پرواز تبریز-نجف کمال تشکر را دارم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی هم برقراری پرواز مستقیم نجف اشرف به تبریز را به منظور توسعه و تقویت تبادل گردشگر ما بین دو شهر تبریز و نجف اعلام کرد .
احمد حمزه زاده افزود: برقراری این پرواز رویدادی بسیار مهم برای دو کشور است چرا که وجود اشتراکات فرهنگی بین مردم دو کشور ایران و عراق و انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ فرصت بسیار خوبی برای تبادل گردشگر در حوزه های فرهنگی و مذهبی به وجود آورده است.
وی گفت: این پرواز سه شنبه هرهفته از نجف به تبریز و بر عکس انجام میشود اما در نظر داریم با افزایش متقاضی تعداد پروازها را اضافه کنیم.
مدیر دفتر حج و زیارت آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با ایرنا از پذیرش گردشگران عراقی در هر هفته دو کاروان در تبریز خبر داد و افزود : براساس برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی سازمان حج و زیارت، بدنبال توصیه های رئیس سازمان حج و زیارت و معاون وزیر ارشاد در همایش تبریز و پیگیری های حج و زیارت آذربایجان شرقی، نخستین کاروان گردشگران عراقی وارد تبریز شدند .
وی افزود: گردشگران عراقی هر هفته در قالب دو کاروان به تعداد ۶۰نفر به تبریز سفر می کنند تا با بازدید از اماکن گردشگری ، تاریخی و فرهنگی تبریز از جمله تفرجگاه ایل گلی، عون ابن علی، بازار تبریز، روستای کندوان، پس از چند روز اقامت، به شهر مقدس مشهد و قم برای زیارت حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) اعزام می شوند.
مدیر دفتر حج و زیارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: این پرواز ها را سه شرکت کارگزاری زیارتی و سیاحتی تبریز با مشارکت شرکت هواپیمایی کاسپین انجام می دهند و گردشگران در طول اقامت در ایران از دیگر شهرهای ایران نیز می توانند بازدید کنند.
کاروان ۶۱ نفره گردشگران عراقی امروز تبریز را ترک می کنند .
گزارش از : پیمان پاکزاد
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- استاندار: درصدد ارتقای شاخص امنیت سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی هستیم
- سفیر ژاپن در تهران: خبرهای خوبی از دریاچه ارومیه داریم
- مراقب کلاهبرداران در سایتهای آگهیمحور با تبلیغات جذاب باشید
- سال فرهنگی ایران و ترکیه باهنر بانوان ایرانی زینت داده میشود
- بید مشکلات بر تار و پود فرش ایرانی
- صنایع دستی بانوان ایرانی در استانبول به نمایش درمی آید
- استاندار: از دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در استان اختیارات ویژه گرفته ام
- بهره برداری از فاز اول اینترنت خانگی بر بستر فیبرنوری تا یک ماه آینده
- ذخیره گندمکافی برای مصرف یکسال خبازیهای داریم
- فرماندار جدید تبریز: با همه گروهها تعامل و همکاری خواهم داشت
- استاندار : هرم جمعیتی آذربایجان شرقی نیازمند آسیب شناسی است
- فعالیت ۸۴ کارگاه مرمتی ابنیه های تاریخی در آذربایجان شرقی
- شعر ملمع
- شکاف میان دستگاه های اجرایی، صنعت و مراکز علمی در آذربایجان شرقی عمیق است
- عاملان ۴۶ فقره سرقت خودرو در آذربایجان شرقی دستگیر شدند
- “ام اس” ناتوانی جسمانی نیست
- نقش و جایگاه مهم دانشآموزان در پیشرفت و توسعه کشور
- برگزاری گلریزان بابا باغی در ۱۷ آبان ماه/ تکمیل ۳۳ پروژه مسیر گشایی در سال آینده
- جلسات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفتگی در سطح معاون اول رییس جمهور پیگیری می شود
- تراکتور ظرفیت بالایی برای هویتسازی و گردشگری ورزشی دارد
- سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی در آذربایجان شرقی
- جوانانی که در صف وام ازدواج پیر میشوند!
- قوْی گئتسین شعر طنز حمید آرش آزاد
- افزایش ۱۹ درصدی صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
- فروش ۷۰ میلیارد ریالی نمایشگاه صنایع دستی تبریز
- استاندار: احیای دریاچه ارومیه نیازمند مشارکت مردم در تصمیم گیریها است
- تراکتورسازی مدال افتخار حوزه صادرات کشور را از رئیس جمهور دریافت کرد
- تقویت دیپلماسی اقتصادی، کلید توسعه صادرات غیرنفتی
- ظرفیتهای نهفته در صنایعدستی آذربایجانشرقی