امروزه پوشش نامناسب در شهر به حدی رواج یافته و عفت عمومی را در تنگنا قرار داده است که گاهی شرم در چهرهی مردان و زنان مومن به اشک تبدیل شده و انگیزهی رفتن از پیادهرویهای شهر را از آنان میگیرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، به راستی چرا عدهای بدون توجه به تاثیری که رفتارشان در جامعه میگذارد، اقدام به ترویج بیحجابی در جامعه کرده و قدم در جای پای کسانی میگذارند که آخرت خود را تباه کردهاند؛ در صورتی که در دنیای کنونی حتی رفتار کوچکترین عضو آن نیز در دیگران و در حالت کلی بر جامعه تاثیر میگذارد.
با گذری در خیابانهای بزرگ شهر شاهد فروشگاههایی خواهیم بود که خارج از عرف و شرع اقدام به تزئین ویترینهای خود کرده و پوششهایی را برای مانکنهای خود انتخاب میکنند که در اکثر موارد رواج دهندهی بیحجابی و بی عفتی است.
این موضوع یکی از آزار دهندهترین مواردی است که به صورت غیرمستقیم بیحجابی را رواج داده و فرهنگی بس سخیف را در جامعه به ودیعه میگذارد؛ چرا که ویترین مغازهها به عنوان رسانهای قوی در حوزهی پوشش عمل کرده و چشم تمامی افراد نیز به دنبال مدلهایی است که مغازهداران بر تن مدلهای مصنوعیشان میکنند.
ترویج فرهنگ مبتذل غربی موضوعی برنامهریزی شده و هدفمند است!
“حسن استوارآذر” مدیرکل امور اجتماعی استاندار در همین راستا در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون، در خصوص ترویج فرهنگ غنی حجاب و عفاف در جامعه تلاشها و زحمات زیادی کشیده شده است؛ اما متاسفانه چیزی که با عنوان وضعیت موجود یا خروجی دیده میشود، هجمهی شدید فرهنگی است.
وی افزود: هجمههای فرهنگی بخصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زیادتر شده و حتی رهبر انقلاب نیز بارها از آن با عنوانهای “ناتو فرهنگی، شبیخون فرهنگی، هجمهی فرهنگی، جنگنرم و …” نام برده است که بیشترین تاثیر آن در حوزهی فرهنگی و اجتماعی است و متاسفانه تمامی برنامههای دشمن، هدفمند و سازماندهی شده است که قطعا تلفات این موضوع از میادین رزمی بیشتر خواهد بود.
استوارآذر بیان کرد: اما باید حقیقت را گفت که بسیاری از افراد به علت جذبههای زیاد لباسهای نامناسب، جذب اینگونه لباسها میشوند؛ لباسهایی که غرب در خصوص ترویج و تسلط آن بر فرهنگ ما هزینهی زیادی کرده است؛ از اینرو باید برای مقابله با این جریان از طراحیهای جذاب و مناسب با شئونات جامعه استفاده شود.
وی اظهار کرد: در برخی از موراد به علت فروش لباسهای بیحجاب، گزارش شده است که حتی زنان محجبه نیز برای یافتن لباس مناسب دچار مشکل میشوند و برخی از فروشندگان به دلیل مسائل مالی و مشکلات معیشت در خصوص عرضهی پوشاک مناسب، غفلت کرده و لباسهایی مطابق فرهنگهای بیگانه را روانه بازار میکنند.
مدیر امور اجتماعی استاندار آذربایجانشرقی تاکید کرد: در این راستا باید تلاشهای جدی صورت گرفته و از طراحان حرفهای استفاده شود؛ چراکه اگر جدیت لازم در این خصوص اعمال شود ما در مدتی نه چندان دور و با اتکا به طراحان خودی لباسهایی را عرضه خواهیم کرد که در عین زیبایی و جذابیت مناسب با شرع و عرف ما نیز خواهند بود.
وی تشریح کرد: در این خصوص اداره صنعت و معدن، مسئولان جامعه و کسانی که به عنوان الگویی در جامعه هستند، نقشآفرین بوده و باید احساس مسئولیت کنند و نباید از حوزههایی که مسئولیت نظارت بر پوشاک را دارند به تنهایی انتظار اقدامات جدی را داشت؛ چرا که تمامی مردم باید در این خصوص تلاش کنند.
وی گفت: در بحث نظارتی نیز نیروی انتظامی در خصوص افرادی که با پوشش خود، عفت عمومی را دچار خدشه کرده و به نوعی به فرهنگ جامعه توهین میکنند، برحورد کرده و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در در جهت فرهنگسازی عفاف و حجاب در جامعه نقش موثری را ایفا میکند.
استوارآذر خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص مباحث فرهنگی، هجمهها بسیار شدید بوده و از سوی دیگر نیز باورهای برخی افراد نیز در این خصوص ضعیف میباشد و در مقابل اقدامات خود احساس میکنند که تلاشهایشان کافی بوده اما عملا مشاهده میشود که اینگونه نیست.
وی تاکید کرد: در حالحاضر نظارت بر نحوهی عرضهی البسه در فروشگاهها جزو وظایف اداره صنعت و معدن است، اما بارها مشاهده شده است که لباسی که به اسم لباس مجلسی فروخته میشود، در فضای جامعه مورد استفاده قرار میگیرید که د راین خصوص بحث نظارتی نیز کارساز نخواهد بود؛ هرچند خطاهایی نیز وجود دارند، که باید رصد و پیگیری شوند.
وی بیان کرد: اگر کوتاهی یا قصوری در خصوص فرهنگ غنی حجاب و عفاف در جامعه شود، خسران آن در آینده قابل جبران نخواهد بود؛ از این رو لازم است که عموم مردم و بخصوص بانوانی که در این خصوص کوتاهی کردهاند، در این راستا احساس مسئولیت کرده و با سطحینگری آیندهی فرزندان این جامعه را به انحراف نکشانند.
ما در مقابل پوشاک عرضه شده در جامعه مسئولیم؛ اما وظیفهای برای نظارت در عرضهی البسه برای ما تعریف نشده است
“علی عابدینی” نائب رئیس اول اتحادیه البسه و پوشاک کشور نیز در این خصوص تاکید کرد: مدل و نوع لباسهایی که تحت نظر اتحادیه البسه و پوشاک به بازار کار فروشندگان انتقال مییابد از طریق تولیدکنندگان ارائه شده و ما نیز چارهای جز انتقال این نوع لباسها به فروشندگان نداریم؛ چرا که تولید، این را حکم میکند و همچنین در خصوص صیانت از حجاب و عفاف نیز ماموریت و وظیفهای برای اتحادیه البسه و پوشاک تعریف نشده است.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر نحوهی عرضه و نوع البسه موثر بوده و میتواند جلوی بخش زیادی از ترویجات غیرمتعارف را بگیرد، بیان کرد: اتحادیه البسه و پوشاک در قبال مواردی که توسط فروشندگان ارائه میکند، مسئول است اما حکم اجرایی مبنی بر نظارت و یا توبیخ نداشته و در نتیجه ورود این دستگاه به حوزهی نظارتی جزو وظایف تعریف شدهی ما نیست.
وی ادامه داد: اگر امروزه لباسهایی عرضه میشود که نامتعارف بوده و اشکال شرعی ندارند، اگر مانتوهای جلو باز امروزه در مغازهها نمود پیدا کرده است تنها و تنها به این دلیل است که مشتریان طالب آن بودهاند؛ چرا که فروشنده جنسی را عرضه خواهد کرد که مشتریانش طالب آن باشند.
عابدینی با تاکید بر اینکه نظارت بر نحوهی عرضهی پوشاک از وظایف ما نیست، افزود: اگر کنترل نحوهی عرضهی پوشاک در ویترین مغازهها و همچنین نظارت بر نوع البسه و پوشاک عرضه شده توسط فروشندگان لباس در دستور کار ما قرار بگیرد و بنابر قوانینی موظف باشیم که در این حوزه وارد عمل شده و قدرت اجرایی داشته باشیم؛ از اینرو ما در این خصوص استقبال کرده و به وظایف خود نیز مجدانه عمل خواهیم کرد.
وی بیان کرد: ما بنابر وظیفهی خود و به تبعیت از ماده ۲۷، با فروشگاههای بدون پروانه برخورد کرده و حتی خارج از حوزهی وظایف خود بارها و بارها به فروشگاههایی که اقدام به عرضه لباسهای نامتعارف میکنند تذکر داده و اخطار میدهیم؛ اما قدرت اجرایی در دست ما نبوده و تذکرات ما نیز تنها در حد کلام باقی میماند؛ چرا که فردی که اقدام به توزیع چنین مواردی میکند مجوز فروش داشته و در مسیری قانونی و بدون حرف شنوی از ما کار خود را انجام میدهد.
وی گفت: برای مقابله با چنین پدیدهای که امروزه در جامعه شایع شده باید موازی با جریان اصناف حرکت کنیم نه در مقابل آن؛ چرا که دشمنان جهان اسلام در جهت نفوذ فرهنگی بر مسلمانان طی سالیان تلاش و هزینهی زیادی را به کار بردهاند از اینرو ما نیز برای مقابله و سیطره بر این جریان باید تلاش و هزینهی زیادی صرف کنیم.
رئیس اتحادیه البسه و پوشاک تبریز با تاکید بر اینکه “حجاب و رعایت آن در جامعه مسئلهای درونی و اعتقادی است” خاطرنشان کرد: باید در خصوص ترویج فرهنگ غنی حجاب و پوشش مناسب در جامعه فرهنگسازی شود؛ در این خصوص صدا و سیما و تمامی افراد و رسانههای تاثیرگذار باید وارد عمل شده و سبک زندگی اسلامی را ترویج دهند.
وی با اشاره به تولید و عرضهی برخی از پوشاک نامناسب و لباسهایی که کلمات نامتعارف و بعضا رکیک بر روی آنها نوشته میشوند، تاکید کرد: بارها و بارها با برگزاری جلسات و بحث و گفتوگو با نیروی انتظامی، اداره اماکن، بسیج اصناف و… در تلاش برای ایجاد فروشگاههای شیک در ۲۰ نقطه از شهر با لباسهای زیبا، محجب و متناسب با شرع و عرف جامعه در محیطی کاملا به روز و جوان پسند بودهایم که متاسفانه تا به حال به نتیجهای نرسیدهایم؛ اما در حال پیگیری این مسئله هستیم.
وی ادامه داد: در راستای همین احساس مسئولیت نیز اقدام به تهیهی پیراهنهایی با طرح اماکن تاریخی و گردشگری شهر تبریز کرده و در جهت تبلیغ فرهنگ اصیل خود گام برداشتیم که متاسفانه در این خصوص نیز عدم همکاری برخی از مسئولان مانع از ادامهی آن شد؛ چراکه پرداختن به مسئلهی ترویج حجاب کاری جمعی است و در این خصوص باید نمامی مسولان و دستگاهها دست به دست هم بدهند و در این مسیر قدم بردارند.
عابدینی یادآور شد: برای جذب افراد جامعه به سمت فرهنگ غنی حجاب باید از طراحان ماهر در این زمینه استفاده کرده و لباسهایی را به بازار عرضه دهیم که هم زیبا و جوانپسشند باشند و هم متعارف با جامعه و شرع؛ در این صورت گامی موثر در راستای ترویج این فرهنگ غنی برداشته خواهد شد.
وی بیان کرد: دشمنان اسلام در راستای نفوذ و تسلط فرهنگ مبتذل غرب بر جامعهی ما چندین سال است که تلاش میکنند؛ از اینرو ما نیز باید با استفاده از روشهای جالب و ابتکاری موازی با آنهای به فرهنگسازی پرداخته و ارزشهای اصیل خود را برجسته کرده و ترویج نماییم.
وی گفت: ما در مسیر دستورالعملهای ابلاغی حرکت میکنیم که توسط قانون نظام صنفی مصوب مجلس میباشد؛ از این رو دارای وظایف تعریف شده هستیم و نمیتوانیم خارج از محدوهی وظایف خود اقدام به برخورد با فروشگاههایی کنیم که پوشاک نامتعارف را عرضه میکنند و تنها اخطار و تذکر میدهیم که شاید آنچنان نتیجهای در پی نداشته باشد.
این مسئول با تاکید بر اینکه “ناهنجاریها همیشه بیشتر نمود پیدا میکنند” بیان کرد: در جامعهی ما تنها جمعی از بانوان هستند که نسبت به رعایت حجاب بیتفاوت بوده و به این دلیل که این بانوان بخش اعظم اوقات خود را در خارج از خانه سپری میکنند، رفتارشان بیشتر نمود پیدا کرده است، در صورتی که خوشبختانه اکثر بانوان ما محجبه بوده و در خانههای خود مشغول فعالیت هستند.
گفتنی است؛ در تهیه این گزارش ابتدا با معاون نظارت بر بازار سازمان بازرگانی تماس گرفته شد که وی با بیان اینکه ما تنها در خصوص قیمت و مشکلاتی که در مورد اجناس وجود دارد مسئول بوده و نظارت بر نحوهی عرضهی پوشاک در فروشگاهها بر عهدهی ما نیست، از قبول این وظیفه شانه خالی کرده و آن در حیطهی وظایف اتاق اصناف معرفی کرد و همچنین پس از آن نیز مسئول اتاق اصناف، اتحادیه البسه و پوشاک را مسئول چنین نظارتی معرفی کرد!!.
پازل صیانت از حجاب و عفاف در جامعه باید تکمیل شود
“سرهنگ علی اسمعیلپور” معاون امور اجتماعی نیروی انتظامی استان نیز در رابطه با این موضوع در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: نیروی انتظامی نسبت به وضعیت حجاب و عفاف موجود در جامعه حساس بوده و با جدیت با خاطیان برخورد میکند.
وی تشریح کرد: متاسفانه شرایط در جامعه به گونهای است که فروشندگان لباسهای نامتعارف نه به صورت زیرزمینی و پنهانی، بلکه به صورت آشکار و در فروشگاههای بزرگ اقدام به عرضهی و فروش پوشاک خود کرده و تولیدکنندگان این نوع لباسها نیز با داشتن مجوزهای لازم از سوی سازمان صنعت و معدن دست به تولید میزنند.
وی در خصوص مقابله با عرضهی لباسهای خارج از عرف و شرع به صورت عادی توسط فروشگاههای البسه، بیان کرد: این موضع قبح بیحجابی و استفاده از لباسهای نامناسب را در جامعه از بین میبرد؛ از اینرو در راستای مقابله با آن سازمان صنعت و معدن بهمنظور نظارت بر چگونگی نحوهی عرضهی پوشاک در فروشگاههای لباس میتواند از نیروی انتظامی دعوت کند.
سرهنگ اسمعیلپور خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه فروشگاهها با در دست داشتن مجوز اقدام به خرید و فروش پوشاک نامتعارف میکنند؛ از این رو اگر اداره صنعت و معدن در خصوص نظارت بر نحوهی عرضهی آن از نیروی انتظامی کمک بگیرد ما نیز در این راستا موفقتر عمل خواهیم کرد.
وی گفت: اگر اداره صنعت و معدن با همکاری دستگاه قضایی به این موضوع ورود پیدا کنند؛ در نتیجه در این خصوص موفقتر عمل کرده و جلوی بسیاری از بیجحابیها در جامعه گرفته خواهد شد که مصداق همین موضوع در شهر تهران آغاز به فعالیت کرده و اولین همکاریها نیز شروع شده است که در تلاش برای تسری آن به کل کشور خواهیم بود.
وی اظهار کرد: استفاده از طراحانی که در حوزهی لباسهای محجوب و مناسب با عرف و شرع جامعه تخصص دارند نیز در این راستا بسیار موثر بوده و باید از چنین طراحانی حمایت کرد تا نتیجه بدهد؛ چرا که چنین مواردی قبلا با برپایی نمایشگاهها انجام شد و چون حمایتی در پی نداشت بیتاثیر بوده است.
معاون امور اجتماعی نیروی انتظامی استان افزود: در راستای فرهنگ غنی حجاب و عفاف در جامعه باید فرهنگسازی شود و مسئولان نیز باید در این خصوص مسئولانه عمل کرده و در راستای انجام وظایف خود با جدیت تلاش کنند؛ چرا که اگر تنها نیروی انتظامی وارد این عرصه شود به تنهایی موفق نخواهد بود؛ این موضوع حمایت و تلاش عموم جامعه را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه ۲۶ ارگان در جامعه مسئولیت صیانت از حجاب و عفاف را دارند، یادآور شد: نیروی انتظامی تنها یکی از ۲۶ مورد بوده و تا زمانی که این پازل به طور کامل تکمیل نشده و ارگانهای مربوطه با جدیت در این خصوص تلاش نکنند، مشکلات موجود در رابطه با حجاب و عفاف در جامعه نیز حل نخواهد شد.
چیدمان ویترینها، در ترویج بی حجابی تاثیر دارد
حجتالاسلام رحیم همزبان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که فروشندگان در پشت ویترین فروشگاههای خود لباسهایی را بر روی مدلهای خود قرار داده و در جامعه نوع پوشش خاصی را رواج میدهند.
وی افزود: این موضوع در جامعه جریانی را ایجاد میکند تا بانوان از مانکنهای پشت ویتیرین الگو گرفته و بر اساس آن در جامعه حاضر شوند؛ چرا که در بسیاری از فروشگاهها مشاهده میشود که لباسهای تنگ، کوتاه و نازک را برای مدلهای خود پوشانده و از این طریق جلوهگری میکنند.
وی در خصوص مقابله با رواج پوششهای نامناسب در جامعه، بیان کرد: اصناف و اتحادیه مربوطه باید جلوی این خودنماییهای ویترینی را گرفته و با برنامهریزی و کنترل بر بازار از ترویج بدپوششی در جامعه جلوگیری کند.
این کارشناس مسائل مذهبی تاکید کرد: تربیت افرادی بهمنظور طراحی لباسهای محجبه و زیبا نیز در جلوگیری از رواج بیحجابی موثر بوده و باید در این خصوص تلاش شود؛ چرا که در برخی از موارد بانوان به علت زیبا و جذاب بودن لباس اقدام به خرید آن میکنند.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم در جامعه لباسهایی ارائه دهیم که در عین حجاب، جذابیت نیز داشته باشند؛ از این رو افرادی که به دنبال پوششی زیبا هستند جذب اینگونه لباسها شده و از اینرو کمتر به سمت لباسهایی خواهند رفت که عفت عمومی را دچار خدشه میکند.
وی تشریح کرد: نبود طراح لباس محجبه در جامعه و استفاده از طرحهای غربی و خارج از عرف جامعه، یکی از مواردی است که پوششهای نامناسب را در جامعه رواج میدهد.
حجتالاسلام همزبان در خصوص ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه خاطرنشان کرد: برای اینکه فردی به موضوع حجاب و عفاف در جامعه حساس باشد و به آن عمل کند، نیاز است که در این خصوص فرهنگسازی شود تا فرد به این اهمیت این موضع و تاثیر آن بر جامعه واقف شود.
وی افزود: ترویج این فرهنگ غنی نیازمند وقت بوده و زمانبر میباشد که باید خانوادهها، آموزش و پرورش، دانشگاه این موضع را در بطن خود جاری کرده و در جهت تبیین آن تلاش کنند.
استفاده از طراحیهای جالب در مقابله با پوشاک نامتعارف موثر است
“سهیلا امیری” مدیرکل امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی نیز در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی اظهار کرد: ما نیز موضوع وضعیت حجاب و عفاف را در کارگروه امور بانوان مطرح کرده و به این امر توجه ویژهای داریم.
وی افزود: معمولا در خصوص عرضهی لباس طرحها و الگوهایی ارائه میشود که مناسب با عرف و فرهنگ جامعه نبوده و از فرهنگ غربی تبعیت میشود که در این خصوص باید با استفاده از طرح، رنگ و ظاهری جوانپسندانه اقدام به طراحی و عرضهی لباس کرده و جوانان را به سمت لباسهای مناسب سوق دهیم.
وی ادامه داد: امروزه در برخی از فروشگاههای لباسی مواردی عرضه میشوند که در شان زنان مسلمان نبوده و فرد را به سمت برهنگی سوق میدهند؛ از اینرو باید در این خصوص تلاش کرده و با عرضهی لباسهای پوشیده و جذاب، فضای موجود در جامعه را تعدیل کنیم.
امیری خاطرنشان کرد: علاوهبر کنترل وضعیت عرضه لباس در بازار، باید خود افراد نیز در این خصوص تلاش کرده و لباسهایی را انتخاب کنند که مناسب با یک بانوی مسلمان باشد و همچنین مسئولان نیز باید با فرهنگسازی در جامعه، مردم را از عواقب خطرناک بیحجابی آگاه کنند.
وی با اشاره به شرایط نامناسب موجود در بازار عرضه لباس، بیان کرد: شرایط امروزه به حدی بد شده است که حتی وقتی یک بانوی محجبه برای خرید یک لباس مناسب به بازار میشود جنس مورد نظر خود را پیدا نکرده و مجبور میشود یا به خیاط مراجعه کند و یا به اسفاده از این لباسهای نامتعارف اقدام کند.
وی با تاکید بر اینکه که در مورد نحوهی عرضه لباس در بازار متاسفانه نظارتی نیست، یادآور شد: باید حوزههای مربوطه در این خصوص کمیته تشکیل داده و در این جهت تلاش کنند و همچنین خانوادهها و آموزش و پرورش نیز با آموزش صحیح به فرزندان در این خصوص اقدام کنند.
مدیرکل امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی در توصیهای به بانوان استان اظهار کرد: از بانوان تقاضا داریم در نحوهی پوشش خود دقت کرده و به مطالبهی لباسهای نامتعارف اقدام نکنند؛ چرا که هر قدر در خصوص این نوع لباسها مطالبه زیاد باشد عرضه و شیوع آن نیز زیاد خواهد بود.
در این خصوص صنعت و معدن استان نیز مسئول بوده و میتواند توضیحات بیشتری ارائه دهد.
و این بود حکایت لباسهایی با رنگهای زیبا و ظواهر جذاب که سعی در از هم گسیختن عفت و غیرت عمومی جامعه را دارند؛ جامعهای که حجاب یکی از ارزشها و باورهای اصیل آن بوده و بسیاری از مردم به رعایت آن اهتمام کامل دارند.
قصور در عرصهی پوشش کافیست، تا فضای جامعه آلوده به آسیبهای اجتماعی مختلفی شده و انواع فسق و فجور در آن رواج یابد؛ چرا که حجاب تنها حریم واضح بین زن و مرد بوده و از بین رفتن آن به منزلهی شکستن این حریم حساس است، که بیشک نتایج بسیار خطرناکی را در پی خواهد داشت.
به امید روزی که جامعهی اسلامی ما که تاریخی سراسر غیرت و عفت را در کارنامهی خود دارد؛ پای از مسیر ولنگاران جدا کرده و در صراط مستقیم به سمت توسعه و پشرفت حرکت کند.
گزارش از: مهری هاشم زاده
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- استاندار آذربایجان شرقی: مدیران ظرفیتهای قانون بودجه را شناسایی کنند
- آذربایجان شرقی درصدد ارتقای جایگاه خود در جذب گردشگران سلامت
- نگاه حمایتی تراکتورسازی به عنوان کشنده ظرفیتهای دانش بنیان کشور قابل تقدیر است
- همکاری تراکتورسازی با بیش از ۸۰ مرکز دانشگاهی و دانش بنیان کشور
- گزارش پیام آذربایجان از نشست علمی «خشونتهای پنهان علیه زنان»
- آغاز پیش ثبتنام داوطلبان نمایندگی میان دورهای مجلس شورای اسلامی در تبریز و حومه
- دستگیری کلاهبردار حرفه ای رسیدساز جعلی در تبریز
- امام جمعه تبریز: اگر امتی استقامت و مقاومت کند، پیروز میشود
- باور کنید…!——– شعر طنز حمید آرش آزاد
- انجام اولین عمل الکتروفیزیولوژی قلب در بیمارستان کودکان «مردانیآذر»
- آزادراه تبریز_صوفیان به زودی افتتاح می شود
- رفع تداخل اراضی اولویت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است
- مادر شهید عادل سرآمدی: پسرم را جبهه نمی بردند خودم رضایت دادم
- صادرات ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور از تبریز
- خشونت پنهان، دشمن خاموش زنان
- صنعت صلحآمیز هستهای ایران با فشار و باجخواهی متوقف نمیشود
- بازار در دست سودجویان؛ شایعات در غیاب نظارت
- سال آینده استعدادهای ورزشی تبریز درسطح ملی معرفی می شوند / کسب رتبه اول کشوری ورزش همگانی طی دو سال متوالی
- برنامه ریزی برای برگزاری رویدادهای گردشگری در آذربایجان شرقی
- عارف: یک روز تاخیر در مسأله نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است
- استاندار: برای توسعه آذربایجان شرقی از ظرفیت همه سازمانهای مردم نهاد استفاده میشود
- فرونشست زمین در آذربایجانشرقی جدی گرفته شود
- حواشی زیستمحیطی مس سونگون زیر ذرهبین
- انتخابات میاندورهای مجلس فقط در تبریز برگزار میشود
- فروش صنایع دستی «چین» در روستای کندوان؛ درخواست برای گازکشی روستا
- نماینده مجلس: دادگاه لاهه در سمت درست تاریخ ایستاد
- قهرمانان ورزشی سفیران فرهنگی جامعه هستند
- قطع ارتباط در آذربایجانشرقی تهدیدی بر ایمنی و اقتصاد
- ۳۹.۵ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است
- تکمیل یکهزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در شهر سهند تا دهه فجر