استاندار آذربایجانشرقی گفت: چرا با وجود داشتن منابع و ذخایر نفت و گاز، تکنولوژی نفت و گاز را باید از کسانی که یک بشکه نفت هم ندارند بخریم.
اسماعیل جبارزاده در همایش ستاد توسعه فناوریهای نفت و گاز آذربایجانشرقی، با بیان اینکه فلسفه وجود منطقه ویژه علم و فناوری به عنوان رابط و پلی عمل کردن بین دانشگاهها و بخش خصوصی و مراکز تحقیقاتی بوده است، اظهار داشت: راه نجات امروز کشور تمسک به علوم جدید و فناوری و نتایج کارها و تحقیقات اساتید دانشگاهها است.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری به عنوان اقتصادمقاومتی، اقدام و عمل، از سوی مقام معظم رهبری، گفت: اگر همه اقدام و عمل را در بحث فناوری خلاصه کنیم، بیراهه نرفتهایم چون اگر راههای سنتی و تجارب سنتی پاسخگو بودند وضعیت اقتصاد امروز کشور در این وضعیت نبود.
جبارزاده اضافه کرد: امروز بحث فناوری و ایجاد شرکتهای دانش بنیان و تولید ثروت از دانش یکی از ضروریتهای کشور بوده و بر همین اساس مصمم هستیم به عنوان خدمتگذاران استان این وظیفه را در حد توان انجام دهیم.
استاندار آذربایجانشرقی، با بیان اینکه طی سال جاری، در همه اقداماتی که برای اقتصاد مقاومتی انجام خواهد شد یک نگاه ویژه به بحث اقتصاد دانشبنیان وجود دارد و اعلام میکنیم که از اقدامات اساتید و دانشمندان در این زمینه حمایت خواهیم کرد و سیاست همیشگی مدیریت استان بوده است.
وی ادامه داد: در گذشته در مسائل دیگر علمی و هنری اقدامات خوبی انجام شده اما معتقدیم که در بخش نفت در گذشته از دوران کشف نفت، کم کاری شده و نسل حاضر باید تاوان این کم کاری را بدهند، چرا با وجود داشتن منابع و ذخایر نفت و گاز و تکنولوژی نفت و گاز را باید از کسانی که یک بشکه نفت هم ندارند باید بخریم.
جبارزاده با بیان اینکه بعضیها شاید بگویند تکنولوژی را به ما نمیدهند، گفت: باید پرسید مگر در بخشهای دیگری که صاحب دانش شدیم کسی به ما کمک کرد، مگر جز این بود که همه این مسائل در سایه تلاش دانشمندان و محققان به وجود آمد.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه از همان دوره روی صنعت نفت متمرکز نشدیم و معتقدیم باید از همان دوران مهدکودک کودکانمان را با مقوله نفت آشنا کنیم، گفت: متاسفانه بعد از اقداماتی که در حوزه نفت و گاز در استان انجام دادیم تنها ۶ ماه پاسخگوی این مسئله بودیم که چرا در استانی که نفت ندارد در بخش نفت ورود پیدا کردیم، اما باید گفت این نفت مال همه کشور است، زمانی که بخش عمدهای از تولید ناخالص داخلی از این محل هست پس همه باید در این مسئله تلاش کنند و اگر تا به حال کار نشده خطا بوده است.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه امروز همه دانشگاهها و رشتههای مرتبط موجود استان باید کار را در حوزه نفت و گاز آغاز کنند، خاطرنشان کرد: از گذشته عادت داشتهایم نفت را به وفور و ارزان مصرف کنیم و هر زمان نیاز شد صنایع تبدیلی نفتی را با پول میخریم، با توجه به این مسائل باید برای کنترل مصرف نیز، بحث حفظ منابع و مصرف نفت و گاز از دوران کودکی نهادینه شود.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای علمی و پژوهشی استان از جمله ۳۴۰۰ عضو هیات علمی دانشگاهها و ۲۲ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی، گفت: امروز اعلام میکنیم که با وجود اینکه از منابع نفت و گاز دور هستیم، اما متخصصان و اندیشمندان ما آمادهاند با تمرکز در بخش نفت و گاز بخشی از نیازهای کشور را در این زمینه تامین کنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی آذربایجانشرقی توانمندی حضور در همه عرصههای صنعتی را دارد، افزود: اگر بخش خصوصی اطمینان یابد که نقشآفرین بوده و محصولاتش خریدار خواهد داشت قطعا در فاصله زمانی کوتاهی میتواند در بخش نفت و گاز متمرکز شده و بخشی از نیازمندیهای صنعت نفت و گاز کشور را تامین کند.
جبارزاده گفت: اطمینان دارم که با ایجاد خوشه صنعتی نفت و گاز در استان، اساتید و پژوهشگران ما با همکاری بخش خصوصی میتوانند کشورمان را از خرید محصولات خارجی بینیاز کنند.
استاندار آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود منطقه ویژه علم و فناوری را پلی بین دانشگاه و بخش خصوصی دانست و گفت: بر این باوریم که راه نجات کشور تمسک به علوم و فناوریهای جدید بوده و اگر اقدام و عمل در عرصه اقتصادمقاومتی را در بحث فناوری خلاصه کنیم به بیراهه نرفتهایم.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- مردم آذربایجان شرقی در صورت مشاهده عوامل مشکوک با ستاد خبری اطلاعات تماس بگیرند
- بازدید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از شرکت تراکتورسازی ایران
- پزشکیان: استمرار تجاوزات اسرائیل با پاسخ شدیدتر و قدرتمندانهتر ایران مواجه خواهد شد
- شمار شهدای حمله رژیم صهیونیستی به آذربایجان شرقی به ۳۱ نفر رسید
- نصب تابلو روزشمار اولین مدرسه بزرگ مقیاس شهرداری تبریز و اتصال پل روگذر سردار خرم به میدان بسیج
- استاندار آذربایجان شرقی: سیاست های پرنوسان صادرات و واردات کشاورزان را دچار مشکل می کند
- تاکید بر اجرای طرح نوسازی ماشین سازی تبریز در بازدید کمیسیون اقتصادی مجلس
- اتمام ۲۳۱ طرح نهضت عدالت آموزشی/برچیده شدن مدارس کانکسی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴
- تولید ۵۰۰ هزار مترمربع فرش دستبافت در آذربایجانشرقی/کاهش صادرات از ۹۰ به ۱۳ میلیون دلار
- آمار چاههای آب غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه افزایش یافته است
- کاهش ۳۵۰ هزار تنی تولید گندم در آذربایجانشرقی به دلیل خشکسالی
- طرح ساماندهی مجموعه مقبرهالشعرای تبریز در بیت آخر
- راه اندازی شهرک صنفی تولید کفش در تبریز ضرورتی برای صادرات
- نوسازی و ارتقای زیرساختهای ریلی در منطقه آذربایجان آغاز شد
- کلاهبردار ۵۲ میلیاردی در تبریز دستگیر شد
- آغاز عملیات آمادهسازی اراضی فاز ۲ خاوران/ فعالیت آزمایشی اتوبوس برقی در تبریز
- پشت پرده کمبود روغن در بازار/ روغن هست، واردکنندگان توزیع نمیکنند
- صادرات ۲۲.۸ میلیون دلار کالا از گمرک جلفا
- تمرکز زدایی مهمترین رویکرد گردشگری آذربایجانشرقی است
- تعهد ساخت ۳۶ کلاس درس در تبریز توسط شرکت پالایش نفت
- منطقه آزاد ارس، پربازدیدترین مقصد گردشگری با تخفیفهای تابستانی
- سگگردانی در تبریز ممنوع شد
- حرکت خداپسندانه مجتمع مس سونگون؛
- دوره تربیت ارزیاب جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی با میزبانی مجتمع مس سونگون برگزار شد