انتشار اخباری درباره مشکلات شرکت کلرپارس ( تولید کننده مواد پاک کننده ) طی روزهای اخیر بازتاب وسیعی در رسانه های منطقه داشته است که عمده این مسایل به موضوع آلایندگی و خطرناک بودن پساب های این واحد اختصاص دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامدادتبریز به نقل از ایرنا،برای روشن شدن موضوع آلایندگی و مسایل ایمنی این شرکت که به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم مواد صنعتی کلرآکالی در کشور و تبریز به شمار می رود، گفت و گویی با رییس گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام دادیم تا زوایای پیدا و پنهان مشکلات کلرپارس برای اذهان عمومی آشکارتر شود.
این مقام مسئول مسایل مربوط به شرکت کلرپارس را بیشتر مربوط به مشکلات ناشی از نگهداری و ایمنی دانست و با اعلام اینکه از نظر زیست محیطی و آلودگی محیط مشکل نگران کننده ناشی از عملکرد این شرکت وجود ندارد، اظهار کرد: بررسی ها و رصد وضعیت بهداشت محیط این شرکت که از سوی تیمی مشترک از کارشناسان بهداشت محیط، آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست به انجام رسید، نشان دهنده نبود مشکلات زیست محیطی حاد در محیط کارخانه و مناطق اطراف است.
محمد قنبری با بیان اینکه مشکل زیست محیطی درباره شرکت های مختلف صنعتی و تولیدی زمانی حادث می شود که فاضلاب انسانی و صنعتی آن از محل کارخانه به بیرون خارج شود، افزود: با توجه به اینکه در اغلب کارخانه ها این موضوع به صورت بازچرخانی و بازیافت شده ، دوباره در همان محل مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین احتمال آلایندگی بسیار پایین است.
وی در عین حال گفت: باید توجه داشت که صنایع همواره در معرض آلوده سازی محیط بوده و باید رصدهای دایمی از این مجموعه ها به عمل آید، اما تاکنون هیچ نشانه ای از آلوده ساختن در شرکت کلرپارس مشاهده نشده است اما اینکه در آینده چنین امری محقق شود، محتمل است.
قنبری مشکل اصلی شرکت کلرپارس را نوع نگهداری تاسیسات و ماشین آلات آن عنوان و اضافه کرد: متاسفانه در این زمینه آنگونه که باید به لحاظ کنترلی و دپوی کپسول ها موارد ایمنی رعایت نشده و ضروری است اقدامات فوری در این رابطه به عمل آید.
قنبری مشکل اصلی شرکت کلرپارس را نوع نگهداری تاسیسات و ماشین آلات آن عنوان و اضافه کرد: متاسفانه در این زمینه آنگونه که باید به لحاظ کنترلی و دپوی کپسول ها موارد ایمنی رعایت نشده و ضروری است اقدامات فوری در این رابطه به عمل آید.
بر همین اساس عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی هم در جلسه قرارگاه پدافند شیمیایی استان با تاکید بر ارتقای سطح ایمنی در شرکت کلرپارس، از مدیریت این مجموعه خواست تا ظرف سه ماه آینده، راهکارهای تخصصی ارائهشده از سوی کارشناسان را عملیاتی و مشکلات موجود در حوزه مصونسازی را رفع کند.
به گفته رییس گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ماده شیمیایی کلر به دلیل خورندگی می تواند در طی زمان منجر به پوسیدگی لوله های تاسیسات و بروز اتفاقات ناگوار شود و در همین رابطه دپوی برخی مواد و ابزار در محل ایمن و همچنین احتمال نشت گازها باید مدنظر مدیران این شرکت قرار بگیرد.
قنبری احتمال آلودگی چاه های آب در منطقه شرق تبریز را منتفی دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه چاه های این منطقه بسیار عمیق بوده و دارای بهترین کیفیت است، تاکنون گزارش مستند از آلودگی آن از سوی نهادهای متولی مثل شرکت آب و فاضلاب ارایه نشده است.
وی تلاش برای توسعه تصفیه خانه های داخلی، اتخاذ تمهیدات لازم و کافی در حوزه پدافند غیرعامل، کنترل های دایمی از سوی نهادهای مسئول، توجه به بازچرخانی آب و کنترل های همیشگی برای جلوگیری از خروج فاضلاب های انسانی و پساب های صنعتی را از جمله نکات ایمنی مهم در شرکت کلرپارس اعلام کرد.
قنبری احتمال آلودگی چاه های آب در منطقه شرق تبریز را منتفی دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه چاه های این منطقه بسیار عمیق بوده و دارای بهترین کیفیت است، تاکنون گزارش مستند از آلودگی آن از سوی نهادهای متولی مثل شرکت آب و فاضلاب ارایه نشده است.
به گزارش ایرنا، شرکت کلرپارس از شرکتهای وابسته به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) در تبریز است که یکی از عمده تولیدکنندگان مواد مهم پاککننده، کلر، پرکلرین، آب اکسیژنه، آب ژاول، پارافین کلره، سود سوزآور بوده که علاوه بر تامین نیازهای کشور، محصولات خود را به سایر کشورها نیز صادر می کند.
محصولات کلرپارس در صنایعی نظیر آب و فاضلاب، شوینده و بهداشتی، نیروگاه ها، دارویی و غذایی، پتروشیمی، پالایشگاه نفت و گاز، رنگ سازی، کاغذ سازی و نساجی کاربرد دارد.
این شرکت در سال ۱۳۶۶ توسط وزارت نیرو برای تامین کلر شرکت های آب و فاضلاب در تبریز طراحی و عملیات اجرایی آن با همکاری شرکت دنورا از ایتالیا از سال ۱۳۷۲ با ساخت و ساز و نصب تجهیزات آغاز شد و در نهایت در نیمه دوم سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسید.
ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
- سازمانهای کم کار آذربایجان شرقی در پیشگیری از وقوع جرم مواخذه میشوند
- ضرورت کاهش سطح زیر کشت باغات غیراقتصادی در آذربایجان شرقی
- منطقه آزاد ارس میتواند مقصد سرمایه گذاران ترکیهای شود
- دعوت استاندار آذربایجان شرقی از بانوان برای فعالیت های اجتماعی و شرکت در انتخابات شوراها
- درهای دانشگاه باید به روی جامعه باز باشد
- فروشنده کالای قاچاق در تبریز سه میلیارد و ۷۵۹ میلیون ریال جریمه شد
- گرهگشایی از تولید و تجارت اولویت اول است
- زمین پنج هزار و ۲۴۵ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی تامین شد
- مودیان مالیاتی آذربایجان شرقی برای برخورداری از بخشودگی جرایم تا ۲۴ آذر فرصت دارند
- استاندار آذربایجان شرقی: تغییرات مدیریتی همسو با اراده مردم است
- باید به ازای هر متر مکعب مصرف آب ۲.۶ کیلوگرم محصول کشاورزی تولید شود
- آذربایجان شرقی ۲۱۰ خانه قدیمی ثبت ملی دارد
- سرنوشت «هپکو» برای تراکتورسازی تکرار میشود؟
- نمایشگاههای صنایع دستی نقش پررنگی در رویدادهای فرهنگی دارند
- زمان برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی بانوان ایرانی در ترکیه مشخص شد
- مطالبه گری دانشجو امر مبارکی است
- امام جمعه تبریز: رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش آتش بس شد
- حفاظت از یکهزار و ۲۰۰ محوطه تاریخی دغدغه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است
- پیشثبتنام ۳۳۲ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس
- از کجا آوردهای؟! شعر طنز حمید آرش آزاد
- تولیدات دانشبنیان به جامعه معرفی شود
- بخشنامه واردات تراکتورهای دست دوم، تیغ زیر گلوی تولید ملی
- جمع آوری قاطعانه متکدیان از سطح شهر
- پزشکیان: در حل مشکل بنزین، معیشت مردم باید مد نظر باشد
- گردشگری سلامت؛ بیماری روی تخت جراحی توسعه
- فاصلهی بسیارِ حداقل دستمزد کارگران در ایران با دستمزد معیشتی
- کمک ۶۹۰ میلیون ینی ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه
- پیشثبتنام ۱۲۵ نفر در انتخابات میاندورهای مجلس تا پایان روز چهارم در حوزه تبریز
- اختصاص ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای برنامههای ورزشی در سال ۱۴۰۳
- استاندار آذربایجان شرقی: مدیران ظرفیتهای قانون بودجه را شناسایی کنند